Ostrovy a pláže

Častým cílem cestovatelů jsou i pláže a ostrovy. Nechte se inspirovat!

Putování po Bali: Celuk, Ubud, Besakih

Putování po Bali: Celuk, Ubud, Besakih

Další den pobytu na rajském ostrově, který je naplněn vůní květů, skvělého jídla a lidmi, kteří mají potěšeni z naší přítomnosti, jsme vyrazili od moře do vnitrozemí na celodenní výlet do oblasti Besakih. Chrámový komplex dvaadvaceti chrámů, který je v těsné blízkosti nejvyšší hory ostrova Gunung Agung s 3.142 metry, ale nebude jediným cílem dnešního dne.

Pádlování v souostroví Bocas del Toro

Pádlování v souostroví Bocas del Toro

Panama má mnoho překrásných ostrovů jak na karibské, tak na pacifické straně. Nejproslulejším je souostroví San Blas a to díky ženám indiánů Kuna, které vytvářejí zcela ojedinělé výšivky zvané „mola“, dodnes fascinující etnology z celého světa.

Perhentian Islands

Perhentian Islands

Souostroví Perhentian se nachází asi 20 km od pobřeží a skládá se ze dvou hlavních ostrovů – větší Perhentian Besar a menší Perhentian Kecil. Ostrovy patří k nejkrásnějším v Malajsii, je zde křišťálově čistá voda a nádherné pláže s bílým pískem.

Ostrov Tioman

Ostrov Tioman

Pokud jste četli slavný román „South Pacific“ Jamese A. Mitchenera, pak vězte, že legendární ostrov „Bali Hai“ je právě tento ostrov (malajsky pulau) Tioman. Na tomto 39 km dlouhém a 19 km širokém ostrově v Jihočínském moři, cca 60 km od Mersingu, žije na pobřeží zhruba 2000 obyvatel v několika rybářských vesnicích.

Ostrov koření a tisíc chutí Tanzanie

Ostrov koření a tisíc chutí Tanzanie

Pro Evropana je Tanzánie a ostrov Zanzibar zcela jinou „chutí“, na kterou si musí zvyknout. Každému ale nakonec zachutná. Vždyť je to jeden z posledních přírodních rájů, který slibuje spoustu nevšedních zážitků.

Safari na Galapágách

Safari na Galapágách

Obří želvy, ještěři Iguana, modronozí ptáci Boobies nebo kolonie tuleňů tvoří z Galapág jednu z nejlepších přírodních „safari“ na světě. Našlapujte tiše po bělavém písku, poslouchejte šumění moře a uvidíte na vlastní oči, co znáte jen z obrázků.

Poprvé s batůžkem na Srí Lance
Národní parky a přírodní skvosty

Poprvé s batůžkem na Srí Lance

Abychom ušetřili, letěli jsme s Ryanem z Bratislavy do Londýna Stanstedu, odtud busem na Heathrow a dále s Qatar airways do Colomba. Doprava stála se vším všudy necelých 16 tis.

Prasečí historky z indonéského ostrova Siberut

Prasečí historky z indonéského ostrova Siberut

Ostrov Siberut je dnes poměrně oblíbenou destinací. Ze Sumatry to sem není daleko a odměnou za trmácení je nejen úchvatná příroda, ale i zajímavé etnikum Mentawajců. Připravili jsme pro vás poněkud netradiční pohled na cestovatelský zážitek.

Filipíny křížem krážem (3.díl)
Ostrovy a pláže

Filipíny křížem krážem (3.díl)

Filipíny křížem krážem (2.díl)
Ostrovy a pláže

Filipíny křížem krážem (2.díl)

Filipíny křížem krážem (1.díl)
Ostrovy a pláže

Filipíny křížem krážem (1.díl)

14.03.2009     KUALA LUMPURKuala Lumpur nás přivítala zamračenou oblohou. Letiště KLIA je pěkné a přehledné. Vláčkem jsem popojeli jednu stanici, kde jsme pak pokračovali k pásům pro vyzvednutí naší krosny. Vyměnila jsem si 50 USD/ 178 MYR ( 1USD = 3,56MYR ). Rozměnili mi bez problému 100usd bankovku.

Thassos

Thassos

Ostrov Thassos je nejseverněji položený řecký ostrov v Egejském moři. Je celkem pravidelného kruhového tvaru, jeho průměr je kolem 30 km, rozloha 380 km2 a žije na něm přibližně 14 000 obyvatel (průměr 36 obyv./km2).

Putování po indonéském ostrově Bali

Putování po indonéském ostrově Bali

Návštěva Bali patří mezi ty nejpříjemnější cestovatelské zážitky z Indonésie. Čeká tam na vás množství kulturních památek, rýžová políčka a zapadlé vesnice, milí lidé a v neposlední řadě dobrodružné potápění.

Tulum – perla Yucatánu
Města

Tulum – perla Yucatánu

Yucatánský poloostrov se nachází v jihovýchodním cípu Mexika. Tato nízko položená oblast deštných lesů byla domovem vyspělé mayské kultury. Mezi nejznámější mayské lokality patří Tulum u Karibského moře.

Malajsie – pevnina a Langkawi

Malajsie – pevnina a Langkawi

Projíždíme nevelký ostrov Langkawi, sluníčko pálí, ve stínu je téměř 40°C. Nacházíme překrásné liduprázdné pláže, koupeme se, osvěžujeme ledovou kávou a ovocem. Míjíme kaučukové plantáže a k novým zážitkům patří naše první setkání s makaky.