Ostrovy a pláže

Častým cílem cestovatelů jsou i pláže a ostrovy. Nechte se inspirovat!

Mauricius: Dovolená v Indickém oceánu s kvalitními službami

Mauricius: Dovolená v Indickém oceánu s kvalitními službami

Mauricius je proslulý plážemi a luxusními hotelovými komplexy s vysokým standardem služeb. To ale není zdaleka vše, co tento malý ostrov v Indickém oceánu nabízí!

Poznejte exotické ostrovy Mauricius a Réunion

Poznejte exotické ostrovy Mauricius a Réunion

Mauricius je proslulý plážemi a luxusními hotelovými komplexy. To ale není zdaleka vše, co tento malý ostrov v Indickém oceánu nabízí! A co teprve sousední Réunion!

Kalaupapa: Jak vypadá poloostrov malomocných na Havajských ostrovech po více než 150 letech?
Ostrovy a pláže

Kalaupapa je nádherný kus země o rozloze patnácti kilometrů čtverečních. Bohužel je prolnut trpkou historií, jelikož je zde od roku 1865 kolonie lidí postižených leprou a v současnosti zde žije ještě necelých dvacet lidí s touto chorobou.

TOP 7 míst severního pobřeží Dominikánské republiky, o kterých v katalozích cestovních kanceláří nepíšou
Ostrovy a pláže

Chystáte se na dovolenou do Dominikánské republiky a nevíte kam? Nenechte se zlákat na lenošení v Punta Cana a prozkoumejte tento exotický stát i tak, jak to v katalozích cestovních kanceláří nepíšou!

Dominikánská republika: Nejkrásnější země, kterou kdy lidské oko spatřilo, řekl už Kryštof Kolumbus
Ostrovy a pláže

Psal se rok 1492, když mořeplavec Kryštof Kolumbus zakotvil u břehů ostrova Quisqueya (dnešní Hispaniola), na kterém leží Dominikánská republika a pravil: „Tohle je ta nejkrásnější země, jakou kdy lidské oko spatřilo.“

Na kajaku kolem největší maríny v Indickém oceánu

Na kajaku kolem největší maríny v Indickém oceánu

Když jsme po jedné z mých plaveb na Seychelách uvázali katamarán u mola v marině Eden, zdálo se, že naše dvoutýdenní dobrodružství je u konce. Den před odletem domů mi ale bylo líto balit nafukovací kajak Seawave, který se v seychelských vodách tolik osvědčil. A tak jsem vymyslel poslední a trochu neobvyklý výlet – obepluji marínu Eden, největší marínu v indickém oceánu, a k tomu prozkoumám přilehlé mangrovy s volavkami.

Hawaii: Zákoutí sopečného národního parku Volcanos

Hawaii: Zákoutí sopečného národního parku Volcanos

Havajské ostrovy jsou místem, kde se i dnes můžete kochat silou a krásou aktivních sopek. Konkrétně je můžete najít v národním parku Volcanos National Park na Big Islandu.

Chorvatsko: Letní tip na zelený ostrov Lastovo

Chorvatsko: Letní tip na zelený ostrov Lastovo

Důvodů, proč se jezdí na Lastovo je několik. Důvody, proč se na Lastovo nejezdí, jsou dva. Nenechali jsme se odradit a vyrazili jsme na Lastovo na konci léta. Milujeme ostrovy a Lastovo jsme si zamilovali hned od začátku. Snad i proto, že je tak malé. Skoro se v té modři okolního moře ztrácí.

FOTOREPORTÁŽ: Skvosty španělského Lanzarote z dronu i přes čočku foťáku + VIDEO

FOTOREPORTÁŽ: Skvosty španělského Lanzarote z dronu i přes čočku foťáku + VIDEO

Sopečný ostrov Lanzarote ukrývá spoustu přírodních skvostů. Prohlédněte si fotografie a parádní video s leteckými záběry.

Mexiko: Pláže pro naháče i odvážné šnorchlaře

Mexiko: Pláže pro naháče i odvážné šnorchlaře

Kde se v Mexiku dobře vykoupat, zaplavat si se žraloky a kde najdete jednu z mála legálních nuda pláží v tomto státě? Přečtěte si článek z pera Jirky Kaláta.

Florida: Z bohémských čtvrtí v Miami až do Lasturové republiky na Key West

Florida: Z bohémských čtvrtí v Miami až do Lasturové republiky na Key West

Florida je obrovská a říká se, že čím jižněji, tím lepší pláže. Pokud si to chcete ověřit na vlastní kůži, vyrazte na trip z Miami až na Key West!

Co nevynechat při návštěvě Bali? Výšlap na sopku, procházka po rýžových polích či vodopády
Ostrovy a pláže

Plánování dovolené může být o nervy, zvláště pokud patříte mezi blázny, jako jsem já, kteří chtějí vidět doslova vše. Co tedy při návštěvě Bali nevynechat?

Indonéské Bali: Ostrov mnoha tváří, který si vydobyl popularitu mezi cestovateli
Ostrovy a pláže

Proč poznat Bali zblízka? Kromě krásných pláží nabízí neobvyklé zážitky, nádherné chrámy a usměvavé obyvatele.

Na jachtě po souostroví Seychely: ztraceném ráji v Indickém oceánu, který není tak turistický, jak se zdá
Ostrovy a pláže

Náš jachtařský tým se nedávno vrátil ze Seychel. Co jsme zjistili: bezpečno, přívětiví lidé, kokosové palmy, bílé pláže lemované oblými skalisky, až neskutečně nádherné moře.

Fidži: ostrovy boha Degei, kde ještě život neztratil svůj řád
Hinduismus

Fidži: ostrovy boha Degei, kde ještě život neztratil svůj řád

Ještě v 19. století byste se na tichomořském souostroví Fidži mohli stát obětí kanibalů, dnes jsou ostrovy známy především bělostnými plážemi a azurovým oceánem. Už méně je známo o jejich pozoruhodné kultuře, kde se mísí původní animistické tradice, křesťanství a hinduismus. Zkusili jste už někdy euforizující účinky kavy nebo přinesli ji náčelníkovi vesnice v podobě sevu-sevu?