Michal Kroužel

Michal Kroužel

Michal je dlouhodobým spolupracovníkem naší redakce. Je to milovník cestování, hor a fotografování, kterému se věnuje i profesionálně. Kromě fotografování portrétů žije pro krajinářskou fotografii. Zajímavé pohledy do krajiny nalézá kdekoli ve světě. Nejraději má však hory, které v člověku nechají nejenom vizuální dojem, ale nabízí i přímé spojení s přírodou, učí člověka pokoře i skromnosti. Cestování je nedělitelná součást jeho života.


Články autora

Pavel Kapler: Česká Antarktida
Aktuality

Pavel Kapler: Česká Antarktida

Již desátý rok vždy koncem prosince vyráží výprava vědců a techniků (nejen) z brněnské Masarykovy univerzity na 14 tisíc kilometrů dalekou a tři měsíce dlouhou pouť. Jejich cílem je Česká vědecká stanice J.G. Mendela na ostrově Jamese Rosse v Antarktidě.

Rastislav Maďar: Cestovní medicína
Rady na cestu

Rastislav Maďar: Cestovní medicína

V posledních letech narůstá počet českých cestovatelů směrujících do méně vyspělých oblastí světa a s nimi i spektrum zdravotních rizik, se kterými se potkávají.

Ibiza – ostrov plný příběhů a barev
Ostrovy a pláže

Ibiza – ostrov plný příběhů a barev

Posledním z Baleárských ostrovů, který jsem dosud nenavštívil, je Ibiza. Než odletím, zakazuji si pro sebe myslet na její pověst ostrova pařmenů, což mě vždy od její návštěvy tak trochu odrazovalo. Chci ji poznat takovou, jaká skutečně je.