Německo je mnohdy považováno za nezajímavý stát, co se krajiny týče, a to především proto, že na rozdíl od sousedního Rakouska nemá příliš hornatou oblast. Já osobně mám na Německu moc rád zdejší vodní plochy, a nyní bych vám představil a přiblížil pětici zdejších jezer, která jsem navštívil a projel na svém nafukovacím kajaku Swing (nyní Framura) od Gumotexu.
Cykloturistika může být skvělým způsobem, jak poznávat nová místa. Má hned několik nesporných výhod – v první řadě prospívá našemu zdraví, šetří životní prostředí a v neposlední řadě je to velmi zábavná forma cestování, kdy jste navíc v podstatě časově nezávislí.
Památky světového dědictví UNESCO jsou svědectvím lidských dějin i historie přírody. Seznam vznikl roku 1978 a v průběhu času na něj byly zapsány velkolepé památky jako Angkor Wat v Kambodži nebo Velká čínská zeď. Aktuální seznam čítá celosvětově 1121 kulturních a přírodních památek ve 167 zemích – z toho 46 situovaných zcela nebo částečně v Německu.
Pobřeží Baltského i Severního moře se pyšní řadou zajímavých míst, která stojí za pozornost. Přinášíme vám několik tipů na nepříliš vzdálená místa, která by se mohla stát vaší příští cílovou destinací.
Prozkoumejte místa, která leží sice za hranicemi České republiky, ale přesto jsou v poměrně snadno dosažitelné vzdálenosti a jsou natolik zajímavá a lákavá, že vám rozhodně budou stát třeba i jen za jednodenní výlet.
Předvánoční nákupy mandlí a rozinek, hořlavých tesilových záclon, jakož i kvalitních kožených bot. Pro několik generací Čechů toto vše symbolizovaly východoněmecké Drážďany. Později se k nim připojily Řezno, Norimberk, Mnichov a Berlín. Pojďme teď ale navštívit dvě jiné metropole, vzdálenější a málo známé – Stuttgart a Frankfurt nad Mohanem.
Se čtyřmi položkami na Seznamu světového dědictví patří Durynsko co do počtu památek UNESCO ve srovnání se zbytkem Německa ke špičce!
Vítejte zpátky v čase: během výletu po městech a hradech Durynska lze načerpat spoustu duchovní inspirace.