Uděljte si doma netradiční přílohu. Roti má podobu placky a je konzumován podobně jako náš běžný chléb. Můžete si jej dát ke snídani s medem a čajem, s medovým chutney nebo i jako přílohu k polévce či masu. Dostali jste chuť?
Už je tomu (naštěstí) dávno, co jsem si myslela, že kari je jen ten žlutý prášek, který je nejspíš umletý z něčeho ze stromu, který se jmenuje kari.
Při výstupu na posvátnou horu Šrí Pada, známější u nás jako Adamova hora, zažijete skoro vše, kvůli čemu jste na Srí Lanku přijeli. Prastaré stúpy a chrámy, nádherné scenerie kopců s čajovými terasami, vysokých hor a kaňonů, ruch exotické země.
Věrka má na ostrově dům i rodinu a na ostrov se vrací už pátým rokem. Rovnou přiznává, že nesnáší místa plná turistů a naopak ráda objevuje místa, která jsou ještě neobjevená.
Zajímá vás, co je to kottu? Kde ochutnat mořské plody? Jaké pivo se tu točí? Co všechno na ostrově potěší vaše chuťové pohárky? Pojďte s námi prozkoumat srílanskou kuchyni zblízka.
Rádi byste v zimě vyrazili za teplem a mořem, ale zároveň přemýšlíte, kterou destinaci vybrat tak, aby cesta nebyla příliš náročná pro děti a dovolenou si užila celá rodina?
Chcete si z cesty na Srí Lanku odvézt opravdu unikátní zážitek? Vydejte se na jedinečný trek džunglí a poznejte divokou stránku ostrova.
Historie čaje na Srí Lance se začala psát v roce 1867, kdy se do pěstování cejlonského čaje pustil Brot James Taylor a nedaleko Kandy založil první plantáž Loolecondera.