VIDEO: Přeneste se na Vánoce do dalekých koutů světa!

VIDEO: Přeneste se na Vánoce do dalekých koutů světa!

Určitě jste po celoročních cestách vyčerpaní a užíváte si o Vánocích krásných českých tradic. My v redakci ale vím, že vám to stejně nedá a rádi se na pár minut přenesete do jiných koutů světa a nahlédnete pod vánoční pokličku v jiných státech!

Americké Vánoce

Jsou trochu jiné. V nákupních centrech posedává Santa Klaus a všude hrají Jingle bells. V Kalifornii navíc září vánočními žárovičkami palmy a obchody se předhánějí ve velkoleposti svých stromů. Pojďme se za americkými Vánocemi podívat třeba do San Francisca do Glide Memorial Church nebo na Justing Herman Plaza.

Ekvádorské Vánoce

Latinská Amerika je dnes již silně katolickou oblastí, a tak tady Vánoce získaly velký význam. Pořádají se dlouhá zpívající procesí končící v kostelích. I tady jsou to svátky setkávání přátel a rodiny a vzájemného obdarování. Mimochodem dárky ve většině zemí Jižní Ameriky nosí Otec Vánoc. Na chvilinku se můžete přenést na ekvádroskou štědrovečerní mši a zazpívat si s mnichy.

Vánoce v Německu

Téměř stejně jako u nás slaví svátky narození Krista i u našich západních sousedů. Jestli ale mají něco osdlišné, tak je to „kvalita“ tradičních vánočních trhů. Však do Drážďan nebo Mnichova zavítá v době adventu nemalé množstvi tursitů, aby se pokochali obrovskými stromečky, nakoupili ve stáncích a okusili punč.

Vánoce v Disneylandu

A na závěr se pojďme přenést na Vánoce do jedné pohádkové země, a to do země kreslených příběhů. V pařížském Disneylandu jsou totiž Vánoce hlavně jedna velké show.

A kde ve světě jsou nejzajímavější Vánoce podle vás? Podělte se s námi v diskusi!

Celá redakce HedvabneStezky.cz vám přeje pohodové Vánoce a do nového roku mnoho velkých cest a šťastných návrtů!

Zkušenosti čtenářů

MArket

ahojky, už jsi vycestovala?
MArket

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí