Kateřina Petríková

Kateřina Petríková

Kateřina Smolová, rozená Petríková, miluje cestování, lezení, vysokohorskou turistiku a jízdu na kole. Má ráda země s vysokými horami, usměvavými lidmi a neobjevenými místy. Přes tři roky pracovala jako šéfredaktorka cestovatelské portálu HedvabnaStezka.cz, čímž se jí podařilo spojit volný čas a zaměstnání v jedno.


Články autora

Cestovní lékárnička: Co nezapomenout?
Je článek u země, ale zároveň není cestopis ani zajímavé místo

Cestovní lékárnička: Co nezapomenout?

Chystáte se na delší cestu a nevíte, co zabalit do lékárničky? Inspirujte se našimi tipy na to, co byste rozhodně neměli zapomenout. A pokud toho balíte více, neváhejte napsat vlastní tipy do komentářů.

ŠPANĚLSKO: Navarrou a Aragonií po Svatojakubské cestě
Trekování v horách

ŠPANĚLSKO: Navarrou a Aragonií po Svatojakubské cestě

Přirozenou hranici Španělska a Francie tvoří nádherné a respekt budící vrcholky Pyrenejí. Právě nedaleko této přirozené hranice jsou dva výchozí body nejznámější verze Svatojakubské cesty – Saint-Jean-Pied-de-Port a Puerto de Somport. Tentokrát se projdeme právě po prvních úsecích trasy a kousek z ní i odbočíme, abychom autonomní oblasti Navarru a Aragonii poznali co nejvíce do hloubky. Podíváme se na zelené vrcholky hor, do historických měst i zapadlých horských vesniček, v nichž je ve srovnání se závěrečnou Galicií poutníků ještě dosti poskrovnu.