Markéta Hrušová


Články autora

Filipíny 2010 – Donsol, Legaspi, Manila (4. část)
Cestopisy a reportáže

Filipíny 2010 – Donsol, Legaspi, Manila (4. část)

04.03. Donsol – interaction with Whale Shark (Butanding), Legaspi Vstávali jsme pře pátou. Ordinary bus opravdu v půl šesté vyjel. Přišli jsme úplně akorát. Jízdenka stála 35php/os. Za hodinu jsme stáli na křižovatce v Pučau a čekali na jeepney. Koupila jsem si za 5php trs banánů a posnídala.

Filipíny 2010 – Dalupiri island (3. část)
Ostrovy a pláže

Filipíny 2010 – Dalupiri island (3. část)

01.03. San Jose, Manila, cesta na Dalupiri island (San Antonio) – Severní Samar Zpočátku jsme se snažili cestu k hotelu najít sami, ale nějak se nám po tmě nedařilo. Došli jsme zpět na hlavní a vzali trycikl. Bohužel jsme natrefili na nějakého ožralého nebo jinak šíleného řidiče, který pořád něco žvatlal a nakonec nás vezl pryč z města k Sikatuna beach hotelu, i když jsme mu říkali, že potřebujeme k tomu ve městě. Zastavili jsme ho na mostě a prchli od něj co nejdál. Jiný tryciklista nám nabídl, že nás sveze. Dovezl nás přes West Town hotel a ani nic za to nechtěl, asi jsme vypadali dostatečně zoufale. V recepci nám dobrá duše dala klíč a my se konečně kolem jedné ráno ocitli v čistém pokoji. Hurááá!!!

Filipíny 2010 – Pandan island (2.část)
Ostrovy a pláže

Filipíny 2010 – Pandan island (2.část)

26.02. San Jose, Sablayan, Pandan island Před třetí ráno jsme vstali. Venku lidi posedávali jako by byl den. Chytli jsme prvního taxíka, který jel kolem. Přes taxametr to na Domestic airport stálo 100php, takže i ten včerejší nás natáhl. Měl taky taxametr, ale řekl rovnou cenu, kterou jsem pak snížila na 150 nebo ať nechá taxametr. Podle webových stránek guesthousu jsem měla info, že by to mělo stát 120 – 150php, tak jsem to moc neřešila. Na letišti jsme byly do 20 min.

Filipíny 2010 – Manila, El Nido (1.část)
Ostrovy a pláže

Filipíny 2010 – Manila, El Nido (1.část)

21.02.2010 Manila, El Nido Přílet s KLM jsme měli do Manily po půl desáté dopoledne. Do následujícího letu s Southeast Asian airlines (www.flyseair.com) (cena 6792php za osobu cca 2556 Kc) ve 14:45 nám zbývalo pár hodin a tak jsme se vydali do města do hostelu, kde budeme nocovat o pár dní později, abychom tam zaplatili naši rezervaci. Na letišti jsem vyměnila 100USD za kurs 45,70 PHP za 1 USD.

Filipíny křížem krážem (3.díl)
Ostrovy a pláže

Filipíny křížem krážem (3.díl)

Filipíny křížem krážem (2.díl)
Ostrovy a pláže

Filipíny křížem krážem (2.díl)

Filipíny křížem krážem (1.díl)
Ostrovy a pláže

Filipíny křížem krážem (1.díl)

14.03.2009     KUALA LUMPURKuala Lumpur nás přivítala zamračenou oblohou. Letiště KLIA je pěkné a přehledné. Vláčkem jsem popojeli jednu stanici, kde jsme pak pokračovali k pásům pro vyzvednutí naší krosny. Vyměnila jsem si 50 USD/ 178 MYR ( 1USD = 3,56MYR ). Rozměnili mi bez problému 100usd bankovku.

Zážitky z Tanzanie – 3. díl
Safari

Zážitky z Tanzanie – 3. díl

Ráno jsme byli na snídani opět první. Ještě že jsme jim to včera nahlásili předem, že přijdeme hned na půl osmou. Jídelní místnost má Safina ve druhém patře velkého domu. Vede tam schodiště z boku.  Je odtud pěkný výhled na moře. Zrovna tady měli ještě jednoho návštěvníka, kterým byla malá opička s obojkem.

Zážitky z Tanzanie – 2. díl
Road tripy / Okružní jízdy

Zážitky z Tanzanie – 2. díl

Ráno jsme měli stěny stanu pěkně mokré. Vrchní plentu jsem dala zvlášť do tašky a sušila jsem ji během cesty v autě. Kousek za Manyarou jsme měli zastávku u jednoho krámku se suvenýry. Budova měla fasádu namalovanou v podobě pruhované zebry. Venku tradičně leželo spousta obrázků a vnitřek byl přeplněn dřevěnými soškami a korálky k prasknutí. Dokonce nás tu prodavač ani nijak neotravoval a tak jsme si to všechno mohli v klidu prohlédnout. Všude ale měli více méně pořád to samé dokola, takže nás nic nezaujalo, což jsem byla i trochu ráda, protože jsme docela dost utratili a spousta dní je ještě před námi.

Zážitky z Tanzanie – 1. díl
Safari

Zážitky z Tanzanie – 1. díl

Naše cestování nám nezačalo zrovna nejradostněji, ale vždycky se dá naštěstí říci, že by to mohlo být ještě horší. V Praze jsme si totiž v duty free shopu koupili dvě Becherovky, kterými jsme chtěli obdarovat naše pomocníky v Tanzanii. V Amsterdamu ale přišla do slova a do písmene studená sprcha.