FOTOREPORTÁŽ: Víte, co nejhoršího můžete okusit na cestách?

FOTOREPORTÁŽ: Víte, co nejhoršího můžete okusit na cestách?

Tento měsíc jsme pro vás připravili soutěž o expediční  jídlo Travellunch. Ani jsme nečekali takovou odezvu na otázku, co nejdrsnějšího jste jedli na svých cestách, rozhodli jsme se s vámi o některé fotografie a příspěvky podělit i v krátké fotoreportáži.

Mezi jinými nám napsala i Zuzana z Brna: „V Západní Sahaře jsme se po dlouhém sezení v autobusu při cestě na jih už nemohli dočkat finální zastávky a posezení v místní baštírně. Harira – no jasně, hustá polévka! A ještě psali, že s masem, ovčím nebo kozím…jak jsem se vyděsila, když na mě z polévky koukalo maso v podobě celých ovčích kopýtek!!!“ Také měla prý co dělat se slaným čajem s máslem, kterým ji uhostili rodiny v Ladakhu.

Pár svých fotek nám poslala i Radka. Opravdové gurmánské zážitky prý prožila v jihovýchodní Asii: „Před pár měsíci jsem se vrátila z cesty po Indočíně. V Laosu jsme ochutnali velké nakládané šváby a kobylky (obojí cca 10 cm) a psa ve formě barbecue. V Kambodže jsme si pak dali žabí stehýnka, několik kusů smažených tarantulí a co bylo nejhorší, neuvařené kachní vejce, ve kterém bylo embryo ptáčátka.

Ve Venezuele jsem jedla kuře obalované a pečené v rozdrcených pražených mravencích a žraloka. V Bangkoku zase moučné červy a tzv. flying frogs – přikládám fotografie. Ale popravdě nejhnusnější, co jsem kdy jedla byly thajské sušené ryby a jejich jakési nakládané želé,“ přispěla se svými fotkami a textem čtenářka Alena.

Pokud Vás obrázky zaujaly a máte taky nějaké skvělé „stravovací“ zážitky, podělte se s námi v diskusi u zmiňované soutěže o jídlo Travellunch.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí