Ahoj. Všimli jsme si, že máš zapnutý AdBlock. Prosím, pozastav si pro HedvabnaStezka.cz blokování reklamy. Díky tomu můžeme zajistit více zajímavých článků o zemích světa, cestopisy, reportáže. Navíc se snažíme zobrazovat jen reklamy s cestovatelskou tématikou, podporujeme touto cestou i mnohé charitativní projekty a neziskovky. Snad tě nebudou moc rušit. Děkujeme! Redakce HedvabnaStezka.cz
– 3 hrníčky dýně nakrájené na větší kostky – 1 a půl hrníčku nakrájených oloupaných brambor – 1 menší cibule – 2 kostky bujónu (zeleninového) – muškátový oříšek – množství podle chuti – špetka soli a pepře – smetana ke šlehání na zdobení – čerstvá petrželová nať na zdobení
A dáme se do toho:
1) Dýni s bramborem uvaříme v hrnci, ochutíme muškátovým oříškem, bujónem, solí a pepřem. 2) Vše dohromady rozmixujeme nebo utřeme tak, aby vznikla krémová polévka. Podle potřeby můžeme přidat vodu pro dosažení požadované hustoty. 3) Nakonec polévku za občasného míchání ještě asi 10-15 minut vaříme na mírném plameni. Před podáváním ozdobíme každou porci šlehačkou (určitě nezapomenout, bez ní to není ono!) a petrželovou natí, případně dochutíme pepřem.
Doba přípravy:
i s očištěním dýně přibližně 45 minut
Tipy:
1) My používáme zeleninový bujón „Würzl“, který seženete v prodejnách zdravé výživy. Nemáte-li v oblibě bujóny, můžete použít třeba vegetu :-).
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi
Nejširší nabídku průvodců a map Austrálie (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz