Bad Kleinkirchheim – Alpské wellness uprostřed turistického ráje

Bad Kleinkirchheim – Alpské wellness uprostřed turistického ráje

Region Bad Kleinkirchheim leží v samém srdci Korutan, položený uprostřed zaoblených vrcholků alpského pohoří Nockberge. Právě tyto oku lahodící horské tvary nabízejí pěším turistům hustou síť turistických cest.

Pěšiny přes rozkvetlé horské pastviny se střídají s malebnými stezkami na vrcholy, které slibují dech beroucí výhledy na celou jižní část země. Chráněná oblast biosférické rezervace Nockberge je domovem také fascinujícího světa zvěře a rostlin.

Nejznámější rostlina oblasti je současně snadno přehlédnutelná. Malá, s bílými květy roste podél pastvin a v pozdním létě šíří nezaměnitelnou intenzivní vůni všude kolem. Její jméno tu je Speik, česky kozlík lékařský, alpská odrůda, která je doma právě v pohoří Nockberge a v celém světě se používá při výrobě přírodní kosmetiky. Vyškolení průvodci biosférickou rezervací nabízejí výlety s odborným výkladem za tímto pokladem a návštěvou horských chat, kde si lze účinky kozlíku vyzkoušet třeba při příjemné koupeli nohou.

Biosferická rezervace Nockberge nabízí spoustu možností jak si odpočinout a strávit aktivní dovolenou. Přečtěte si i článke Turistický region Nockberge – nefalšovaný drahokam pro milovníky pěší turistiky.

Další jedinečnou nabídkou je umělecký projekt nock/art. V jehož rámci realizují známí, mezinárodní a současní umělci svá díla, která mohou vidět  turisté na trasách svých výletů. Kdo raději poznává přírodu z cyklistického sedla, pro toho jsou tady připraveny zážitkové cyklostezky i adrenalinové traily.

Nejširší nabídku průvodců a map Rakouska (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz

KNH

Relax v horkých pramenech

Profesionální cyklističtí průvodci rádi poskytnou tipy a rady kam se vydat i jak správně na kole v horách jezdit. Pokud si pořídíte regionální karta Bad Kleinkirchheim Regionscard můžete využít zdarma sportovní a rekreační nabídky jako jsou třeba výlety s průvodcem nebo vodní sporty na malebném jezeře Brennsee. Její platnost je od 25. května do 23. října díky ní si tak můžete užít skvělé léto s mnoha nezapomenutelnými zážitky pro celou rodinu.

A kdo by si chtěl po mnoha hodinách v pohybu a akci odpočinout a uvolnit se, ten může zamířit do jedněch ze dvou termálních lázní Thermen St. Kathrein nebo Thermal Römerbad. Kde se může – kromě návštěvy moderně zařízených bazénů – prohřát také ve 13 saunách ve třech podlažích. Léčivá 32°C teplá voda zve k relaxaci a úplného naplnění celodenního zážitku z přírody a sportu.

Objevte přírodní ráj na jihu Rakouska – Korutany.

Korutany, nejjižnější rakouská spolková země, je opravdovým rájem pro aktivní dovolenou. Je jedno jestli jste vyznavači horských túr, zdolávání alpských vrcholků, horské cyklistiky nebo dobrodružství – pro každého se tu najde ta správná trasa uprostřed jedinečných přírodních kulis. Střídá se zde vysokohorská alpská krajina s lehce zvlněnými pahorkatinami. Mezi nimi leží malebná údolí, která lákají k návštěvě především svými teplými jezery s vodou čistou na úrovni pitné, v nichž se tak příjemně relaxuje. Nabídka pokračuje alpskými horskými túrami v Národním parku Vysoké Tauryaž k cestám odhalujícím jižní cípy Alp. Mírné klima s velkým počtem slunečných hodin, čerstvé místní kulinářské dobroty, to vše je v ceně. Opravdu dobrá adresa pro dovolenou jsou partnerská zařízení programu Natur-Aktiv specializující se na aktivní odpočinek

Zkušenosti čtenářů

Termály a wellness nejen v Alpách

Minulý týden jsme vyzkoušeli skvělé termály lázně Velké Losiny a bylo to super. Nejen v Rakousku jsou super ubytka s wellness, i v ČR to není špatné.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí