Turistický region Nockberge – nefalšovaný drahokam pro milovníky pěší turistiky

Turistický region Nockberge – nefalšovaný drahokam pro milovníky pěší turistiky

Biosférická rezervace Nockberge je jedním z klenotů Korutan, slunečného jihu Rakouska. V této malebné krajině je možné pozorovat nepřeberné množství druhů rostlin a zvířat. Upravené, značené turistické stezky nabízejí návštěvníkům ty nejlepší podmínky k vysokohorské turistice.

Měkce zaoblené vrcholky hor pohoří Nockberge vytvářejí skutečný ráj pro výlety pro celou rodinu. Nenáročné trasy vedou přes ryzí přírodní krajinu a nabízejí množství krásných pohledů na blízké i vzdálené okolí. Tímto rájem se také vine 34 kilometrů dlouhá horská silnice Nockalmstraße, která je perfektním výchozím bodem pro výšlapy na vrcholy.

Aby se omezil zbytečný provoz aut, jezdí autobus Sommerbus Nockberge od července do září podle přání na výchozí body pěších tras. Horské chaty s pohostinnými majiteli umocní zážitky z přírody také díky gastronomickým dobrotám, které doplní energii na celý den. U silnice Nockalmstraße leží Karlbad, stará selská lázeň v této podobě jedna z posledních vůbec. Tady si každý může užít tradiční lázeňskou kúru a nádherně se uvolnit.

Nejširší nabídku průvodců a map Rakouska (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz

KNH

Pro malé i velké nabízejí průvodci biosférickou rezervací speciální tématické výlety, plné skvělých zážitků. Další unikátní atrakce se nachází na náhorní plošině Turracher Höhe. Na trati dlouhé celých 1.600 metrů je možné se s výskotem svézt na jedinečné alpské bobové dráze až do údolí. Pro nejmenší hosty připravilo centrum Heidi-Alm v horském regionu Falkert možnost prožít pěkné chvíle v přírodě. Děti si užijí napínavá dobrodružství v dětském zábavním parku.

Nadýchat se čerstvého horského vzduchu a k tomu si užít panenskou přírodu, to vše nabízí alpský průsmyk Hochrindl. Extrémně čistý vzduch dává tomuto místu pro turisty velkou přitažlivost. Ale ani kulturní vyžití nepřichází v regionu zkrátka: Na zámku Albeck nebo ve městě Feldkirchen čekají na návštěvníky muzea i zajímavé výstavy.

Objevte přírodní ráj na jihu Rakouska – Korutany.

Korutany, nejjižnější rakouská spolková země, je opravdovým rájem pro aktivní dovolenou. Je jedno jestli jste vyznavači horských túr, zdolávání alpských vrcholků, horské cyklistiky nebo dobrodružství – pro každého se tu najde ta správná trasa uprostřed jedinečných přírodních kulis. Střídá se zde vysokohorská alpská krajina s lehce zvlněnými pahorkatinami. Mezi nimi leží malebná údolí, která lákají k návštěvě především svými teplými jezery s vodou čistou na úrovni pitné, v nichž se tak příjemně relaxuje. Nabídka pokračuje alpskými horskými túrami v Národním parku Vysoké Tauryaž k cestám odhalujícím jižní cípy Alp.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí