Šanghaj: TOP 4 tipy, které rozhodně nevynechat!

Šanghaj: TOP 4 tipy, které rozhodně nevynechat!

Chystáte se do Šanghaje? Přečtěte si, která TOP místa rozhodně v tomto čínském velkoměstě nevynechat.

1. Zahrady Yu

Zahrady Yu byly založeny v roce 1577 během vlády dynastie Ming. Původně patřili sokromě členu vlády Pan Yundan, který je postavil pro své rodiče, aby si měli kde žívat svého poklidného stáří. Zahrady jsou překrásné a najdete v nich mnoho architektonických skvostů, paviloná, bazénků, mostků a pagod. V překladu znamená jejich název Zahrady radosti. Jejich rozloha je přes 20 tisíc metrů čtverečních a jsou rozděleny do 6 tematických okrsků – Wanhua Chamber, Yuhua Hall, Dianchun Hall, Sansui Hall, Huijing Hall a Inner Garden. Nejkrásnější jsou na jaře, kdy všechno kvete a během Jarního festivalu jsou vyzdobeny lampiony.

2. Lidové náměstí a Lidový park

Uprostřed Šanghaje najdete Lidové náměstí. Je ohraničeno Nanjing W Road na severu, Yan’an Road na jihu, Huangpi N Road na západě a Xizang Street na východě. Renmin Avenue ho dělí na Lidové náměstí (Renmin Guang Chang) a na Lidový park (Renmin Guang Yuan). Nedaleko najdete také Šanghajské muzeum současného umění, šanghhajské Grand Theatre, které je postaveno téměř jen ze skla nebo Shanghai Urban Planning Exhibition Center. V podzemí najdete také velkou nákupní zónu Dimei Shopping Center a Hong Kong Shopping Center.

Nejširší nabídku průvodců a map Číny (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

3. Nanjing Road

Nanjing Road je nejpopulárnější ulicí v Šnghaji. Měří přes 5 km a je to nejdelší nákupní ulice na celém světě. Svůj věhlas a obchodního ducha získala ulice po Opiové válce (1939 – 1842), kdy byla pod správou British Concession a rozkvětl zde obchod s mezinárodním zbožím. V současné době zde najdete mnoho obchod i velkých nákupních center, open-air bary, hotely, restaurace a můžete se projet i vyhlídkovým mini vláčkem.

4. Oriental Pearl TV Tower

Věž navrhli architekti Huan Chen Benlin a Zhang Xiulin a byla postavena v roce 1994. I v současné době je to se svýi 468 metry 6. nejvyšší stavba světa. V noci se rozsvítí do daleka pomocí různobarevných LED světel. Pokud se sem vydáte, nenechejte si ujít vyhlídku. Je zde 15 možností, odkud se rozhlédnout do kraje – nejvyšší vyhlídka se jmenuje Space Capsul a je ve výšce 350 metrů. Uprostřed můžete navštívit tz.v Upper Ball a nejnižší Bottom Ball leží „pouze“ 263 metrů vysoko. Na druhé nejvyšší vyhlídce se můžete projít po balkně se sklěněným prhldeným sklem! V přízemí potom nevynechejte Shanghai Municipal History Museum!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí