Bolívia – pokračovanie
Města

Bolívia – pokračovanie

Sme v Amerike. Na sedem týždňov, s plánmi ako na desať. Dve noci nespíme na tom istom mieste, nezdržia nás problémy zdravotné ani bezpečnostné – meníme plány a cestujeme sami – výsledná spomienka je rozsiahla a delikátna – viac sa toho ozaj stihnúť nedalo.

Trocha politiky z Bolívie

Trocha politiky z Bolívie

O prezidentu Bolívie Evovi Moralesovi a jeho “činech” slýcháváte u nás ve zprávách poměrně často, tak už jistě víte i o půdní reformě, která je novelizaci reformy z roku 1953.

Solná poušť Bolívie
Zajímavá místa

Solná poušť Bolívie

O výletu na Salar de Uyuni, největší solnou poušť světa píše Olga Nezmeškalová, která dlouhodobě pracuje v La Pazu v Bolívii.

Návštěva Tiwanaku
Města

Návštěva Tiwanaku

Tiwanaku je vzdálené od La Pazu jen 72 km, takže je to místo ideální pro nedělní výlet. Autobusy tam vyjíždějí od místního hřbitova. I když je to zóna poměrná nebezpečná, vyplatí se riskovat, protože významné ušetříte na jízdném. Pokud byste se rozhodli jet z terminálu nebo případně s některou z cestovek, zaplatíte až pětkrát více.

Bolivijské přehrady

Bolivijské přehrady

V Bolivii existuje v prepoctu na pocet obyvatel velmi maly pocet prehrad. Tri se nachazeji kousek za La Pazem. Jde o prehrady Hampaturi bajo, Hamparuti alto a Incawasi. Moznost navstivit je jsem mela se slovenskym krajanem zijicim v Bolivii uz 25 let, ktery se na projektech vystavby primo podilel.