Egypt: zajímavosti na každém kroku
Praktické rady na cesty

Egypt: zajímavosti na každém kroku

Egypt. Jméno, které dnes vyslovuje celý svět. Ještě nedávno to byla země překrásných památek, písečných dun a čistého moře. A také šikovných obchodníků a spousty překvapení i humorných cestovatelských situací.

4200 kilometrů po Egyptě – Edfu a Asuán

4200 kilometrů po Egyptě – Edfu a Asuán

Nahlédli jsme do hlavní svatyně s replikou posvátné bárky, v níž se přepravovala Horova socha. Za ní se nachází původní obětní kámen. Mnohé reliéfy v chrámu božského sokola napovídají, že se zde neobětovaly pouze květiny, mléko, víno a potraviny…

4200 kilometrů po Egyptě – Asjút, Luxor a Údolí králů

4200 kilometrů po Egyptě – Asjút, Luxor a Údolí králů

4200 kilometrů po Egyptě – Káhira a pouštní oázy

4200 kilometrů po Egyptě – Káhira a pouštní oázy

Backpackerka v hotelovém rezortu

Backpackerka v hotelovém rezortu

Tohle je web o nezávislém cestování, a tak zde zřídka narazíme na člověka, jenž by vychvaloval dovolenou s cestovní kanceláří. Shodou okolností se mi letos dostalo příležitosti ochutnat masového turismu v jeho nejčistší podobě: v hotelu v  Hurghadě.

Postřehy z Egypta

Postřehy z Egypta

Musím opravit jeden svůj postřeh z jedné z předchozích návštěv Egypta. Tenkrát jsme byli v Káhiře, bylo to září 2006. Z toho, co jsem viděla, jsem usoudila, že správný egypťan přes den spí a večer začíná své aktivity, pracuje, jí, chodí na návštěvy. Není to pravda. Když jsme totiž před týdnem do Káhiry přijížděli, bylo to mezi pátou a šestou hodinou ranní, viděla jsem to, co nikdy předtím. Byli jsme to totiž my, kdo dlouho spal a do ulic jsme vycházeli odpoledne, a tou dobrou byly opravdu poloprázdné a obchody většinou zavřené.

Znovu v Egyptě
Města

Znovu v Egyptě

Ahoj všem v Praze,
opět jsem se vypravila do Egypta, tentokrát do Hurghady, a to rovnou na tři měsíce.

Egyptské dobrodružství – 4. díl

Egyptské dobrodružství – 4. díl