Lucie Semanská

Pro Lucii Semanskou je cestování její největší vášní. Několik měsíců strávila ve Velké Británii, na Maltě a v jihovýchodní Asii. Na Novém Zélandu strávila rok a své postřehy sepsala v knize Nový Zéland: Daleko na mapě, blízko k srdci. Multikulturní prostředí si užívá nejen v zahraničí, ale i ve svém současném zaměstnání pro mezinárodní neziskovou organizaci. Příspěvky z cest sdílí na svém blogu http://lucyjee.cz/ a na Instagramu - @lucyjee.s


Články autora

Valletta: tipy na návštěvu hlavního města Malty
Města

Valletta: tipy na návštěvu hlavního města Malty

Rozlohou patří Valletta k nejmenším hlavním městům Evropy. Během dovolené sem návštěvníci zamíří jednou, maximálně dvakrát, projdou si uličky, poobědvají, nakoupí suvenýry a pak hurá za dalším objevováním. Malta, perla Středomoří, láká především na koupání, potápění nebo gastronomii, která zrcadlí rozmanitou historii ostrovů. Valletta? Pěkná, odvětí, ale málokdy ji označí za hlavní zážitek. S hlavním městem Malty to není láska na první pohled. Ani já jsem jí na poprvé nepropadla. Láska k Vallettě se rodila pozvolna, prohlubovala se s každou návštěvou (a že jich za posledních osm let bylo), aby nakonec vzniklo pouto, které by svého času neohrozila ani ta nejlépe vyzbrojená křížová výprava maltských rytířů.

Tipy a rady na návštěvu Kapského města
Cestopisy a reportáže

Tipy a rady na návštěvu Kapského města

Miniprůvodce Kapským městem – kde se ubytovat, jak se po městě pohybovat, jaká místa ve městě a v jeho okolí navštívit a na závěr pár praktických rad.

Poloostrov Coromandel: Zlatý důl včera i dnes
Pláže a tropické ostrovy

Poloostrov Coromandel: Zlatý důl včera i dnes

Poloostrov Coromandel je oblíbenou prázdninovou destinací Aucklanďanů a oblast, jež pokračuje zátokou Bay of Plenty a regionem Eastland prý patří k nejkrásnějším na Novém Zélandu. Alespoň tak praví kapesní průvodce. Po třech týdnech cestování severním ostrovem už nemáme žádná očekávání, protože všude je krásně. Mám dojem, že z přírodních scenérií a mého procítěného „wow“ mám už tik ve tváři.