HedvabnaStezka.cz SvetOutdooru.cz SvetBehu.cz TuleniPasy.cz Padler.cz FestivalObzory.cz SnowFilmFest.cz ExpedicniKamera.cz

Kuchyně

Stejně jako Francouzi si i Korsičané hodně potrpí na dobré jídlo a pití. Bez nadsázky se tak dají označit za opravdové gurmány.

Jak tedy ono pověstné jídlo vypadá? Například Plat du jour, je jedním z typických regionálních pokrmů. Vaši korsičtí hostitelé vám mohou nabídnout jako pozornost podniku skleničku eau de vie, místní kořalky.

Zajímavostí je, že na rozdíl od většiny středomořských zemí se může Korsika pochlubit širokým výběrem tradičních dezertů. Většinu z nich tvoří korpus z mléka a vajec (např. fiadone, zákusek s tvarohem), který Korsičané s oblibou máčejí do alkoholu a flambují. V honosnějších korsických restauracích a kvalitních patisseriích si můžete objednat beignets, koblížky z kaštanové mouky často plněné ovčím sýrem (brocciu).

Hlavními pokrmy jsou těstoviny, všechny druhy masa, hodně zeleniny, dary moře nebo třeba pizza, a vše provoněné specifickým a rozmanitým kořením. Po jídle je obvyklé dávat si dezert v podobě různých druhů sýrů, sladký zákusek nebo zmrzlinu. Pokud jste milovníky dobrého vína, na Korsice budete mít dostatek příležitostí jich pár vyzkoušet. Ke každému jídlu vám totiž obvykle přinesou k němu se hodící novou láhev vína, aniž byste tu předchozí dopili. Také byste měli vědět, že Korsičané jídlo nedojídají, spíše si z něho vyberou pro ně to nejchutnější, a zbytek potom nechávají na talíři.

Velmi používanou surovinou jsou sýry. A to jak kravský, tak i ovčí a kozí. Nejoblíbenějším sýrem, který je součástí velké části pokrmů je ovčí sýr broccio. Pokud byste rádi ochutnali nějaké místní speciality, můžete si objednat panenku z divokého kance nebo kuřecí maso zalité koňakem Napoleon. Mezi místní oblíbené pochoutky patří také různé druhy paštik. Ze sladkých dobrot byste měli vyzkoušet koblihy, jejichž součástí je již zmiňovaný sýr broccio a různé druhy muk, včetně kaštanové mouky. To vše je obalené v cukru.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: