Doprava

Jak se cestuje po ostrově Korsika? Vyberte si pro vás ten nejlepší způsob!

Autobusem a vlakem

Autobusem se na Korsice cestuje dobře. Jednotlivé linky na sebe navazují a jsou propojené, největší nádraží je v hlavním městě Ajaccio. Na ostrově funguje několik dopravců a jejich ceny se liší, dejte si na to pozor. Některé společnosti zavádějí linky přímo k turistickým cílům. Jízdenky si většinou koupíte přímo na autobusových nádražích.

Jízda vlakem je o poznání větší zážitek. Můžete se dostat až do výšky 900 metrů nad mořem v horské oblasti Vizzavona a poté sjet přímo až k mořské hladině. Ceny vlaků jsou ale bohužel poměrně vysoké, odpovídají cenám v jiných částech západní Evropy.

Autem

Pokud si na Korsice budete pronajímat automobil, myslete na to, že řízení zde není pro nováčky. Silnice jsou klikaté, nahoru a dolů, ne vždy v nejlepším stavu… Půjčoven je ale na ostrově plno a auto není problém získat. K zapůjčení potřebujete jen mezinárodní řidičský průkaz a průkaz totožnosti. Dejte si pozor také na to, že mimo větší města nemusíte potkat benzínové pumpy, vyjíždějte raději s plnou nádrží.

Na kole

Pokud patříte k dobrodruhům, můžete Korsiku procestovat i na kole. Tento ostrov je bikerům známý a na horská kola sem vyráží spousta z nich. Vybírat můžete z různých tras i terénů a pokud kolo milujete, na Korsice nebudete zklamáni.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: