Kuchyně

Nejlepší způsob stravování na cestách po USA je obstarání si potravin ve všudypřítomných supermarketech. Motely většinou disponují lednicemi a ledem, a tak není třeba se obávat zkažení potravin. Ve většině národních parků je pak tzv. picnic area, kde si vše dovezené můžete v klidu sníst.

Ve většině supermarketů mají tzv. hot deli koutek, kde zakoupíte teple připravené potraviny (např. celé kuře cca 8,50 USD).

Ve fast foodech jsou ceny jen o něco vyšší než u nás. Ti, kteří cestují autem napříč Státy, snadno a levně se občerství i na benzinových pumpách. Voda je pitná všude!bRozhodně si však nenechte ujít vynikající hovězí steak v některém ze steakhousů.

Spropitné: V Americe se obvykle spropitné dává ve výši 15% – 20% z vaší útraty. Čím významnější místo, tím vyšší procento spropitného. Spropitné zaplatíte především v restauraci, baru a za služby jakými jsou kadeřníci, uklízeči, poslíčci v hotelu nebo řidiči taxi. Nedat spropitné na těchto místech se totiž považuje za neslušné, neetické a znamená to, že jste byli se službami hrubě nespokojení. Pozor: na benzínkách, v supermarketech a ve fastfoodech se spropitné nedává!

S aktualizací online průvodce po Spojených státech nám pomohla Vladimíra SvitákováCK FOTO Trip.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: