Covid, zdraví a bezpečnost

18. 2. 2021 Mezinárodní letiště je otevřeno pro komerční lety. Každý, kdo do země přicestuje, se musí prokázat negativním PCR testem ne starším 72 hodin. Všichni cestující podléhají kontrole teploty a musí při příjezdu předložit vyplněné zdravotní prohlášení. Cestující mohou být požádáni, aby se na 14 dní izolovali ve svém vlastním ubytování.

19.10.2020 Cestující musí podstoupit vyšetření a vyplnit zdravotní prohlášení.

S bezpečností na Haiti počítat nemůžete. Jedná o jednu z nejchudších zemí celého světa, po zemětřesení v roce 2010 se situace zdejších obyvatel ještě více zhoršila ze zoufalé na katastrofální.

V zemi je vysoká kriminalita a lidský život, zde má jinou hodnotu než jsme zvyklí z Evropy. Zdejší obyvatele jsou skutečně zoufalí, hladoví, žijící ve špíně a na skládkách.

Pro turistiku toto není zvlášť vhodná země.

Pro pracovní pobyt je potřeba si zajisti co nejvíce informací o přesném místě pobytu, jeho okolí, kde nejblíže se dá nakoupit poživatelné a nezkažené jídlo (nebezpečné je zkažené maso a špinavá zelenina) a také zjistit, kde je nejbližší vhodná restaurace, kterou náš organismus snese bez újmy na zdraví. V posledních letech se zde vyskytlo několik případů úmrtí po požití špatného jídla, a proto není dobré toto podcenit. Při pracovním pobytu je také vhodné mít již předem zajištěn transport s řidičem a nezůstávat nikde sám.

Naprosto základní fakt na Haiti je, že musíte pít vodu pouze z balených lahví a vždy se ujistit, že uzávěr nebyl poškozen.

Na Haiti se běžně vyskytuje malárie, proto se doporučuje před vaším pobytem prevence malárie. Také se tam vyskytuje horečka Dengue, která je také přenášena komáry. Proto je nutné mít po ruce stále repelenty a používat je několikrát denně. Nutné je i očkování proti žluté horečce, jehož certifikát o provedení je vyžadován hned po příletu do země. Základní je také očkování na břišní tyfus a poliomyelitidu.

S aktualizací online průvodce nám pomohla Irena AndrlováCK Reina Travel.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: