Kuchyně

Malé restaurarace – poznají se (pokud není nápis) podle otevřených dveří s nějakou látkou/kobercem přes to. Theboudiyen se jí hlavně v poledne, na večer je to prý moc těžké.

V Atáru v restauraci Agadir dělá Soumaya výborný marocký čaj. Jinak večer se dá v Atáru jíst hlavně v marockých restauracích. V Chinguetti se jídlo večer shání blbě.

Alkohol se sehnat nedá. Pokud ano, tak pivo za cca 5000.

Grilované kuře s yassa (cibulovou omáčkou) – 300-800 ug
Theboudiyen (čebudžen) – od 300 ug v malých restauracích, rýže a ryba a zelenina, pikantní
Maffé – rýže a maso s arašídovou omáčkou
Durr – ovčí maso s rýží
V přístavních městech grilované ryby od 500 ug

Atája – místní čaj. Příprava trvá 20-30 minut, je to silné a je toho málo. Většinu hrníčku tvoří cukrová pěna. Pokud vás někdo pozve na čaj, vyžaduje to čas. Cena minihrnečku 50 ug.

To je ze základních jídel asi všechno. Je to to nejlevnější, co se dá jíst (a to mluvím i v porovnání s chlebem a marmeládou, kterého se člověk až tak nenají, protože to sou francouzské bagety plné vzduchu).

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: