Stehýnko nebo křidýlko? Sexuální turistika včera, dnes a zítra

Stehýnko nebo křidýlko? Sexuální turistika včera, dnes a zítra

Jsou lidé, kteří cestují kvůli zážitkům. Jsou jiní, kteří navštěvují cizí kraje ze zvědavosti. A pak jsou tací, kteří se rozhodli pro migraci proto, aby mohli dělat věci, které jsou v jejich vlastní zemi tak trochu mimo zákon.

Tak vážně: sexuální turistika je stará, jako je sex sám. Žádné překvapení. Jiný kraj, jiný mrav. Například v pravěkých kmenových společenstvech panovala přísná monogamie a nedostatek partnerek byl mužskými příslušníky kmene často řešen „výletem“ k sousedům (vzpomeňme jenom na mnohem mladší případ únosu Sabinek, který stál u zrození Římské říše ).

Vzhledem k liberální povaze západního světa vlastně neexistuje žádný důvod, proč byste nemohli doma dělat totéž, co v zahraničí. Pokud jste homosexuálové v Severní Koreji, statisticky neexistujete a stejně vás nikam nepustí, takže pokud se nepodkopete k jižním sousedům, máte smůlu. Pokud jste zoofilové v Texasu, je asi lepší zůstat na vlastní farmě…

Pokud jste nekrofilové v Čechách, hrozí vám za „hanobení lidských ostatků“ nanejvýše dva roky za mřížemi, a to teprve od roku 2002. Do té doby jste si mohli s mrtvolami dělat cokoliv. Pokud trpíte pedofilií, stačí odjet do Nizozemí a fandit znovuustavení Strany pro sousedskou lásku, svobodu a rozmanitost (PVND), která prosazuje snížení hranice sexuální zralosti na 12 let a legalizaci dětské pornografie. Nebo zůstat doma. Takže jakápak turistika?

LGBT turistika (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender)

A přesto je cestování za našimi oblíbenými sexuálními koníčky stále nedílnou součástí turistického ruchu. Již hodně dlouho. Je známo, že staří Řekové se na homosexualitu po určitou část svých dějin dívali jako na nedílnou součást své kultury. Pravda, Platón například kritizoval anální sex mezi muži jako příliš ponižující, ale „láska mezi muži“ byla běžná jak v demokratických Athénách, tak ve válečnické Spartě. Tam byla dokonce využívána podobně, jako ve společenstvích starých Keltských kmenů. Když se vojáci z Galských kmenů připravovali na bitvu, prováděli si mezi sebou navzájem felaci. Přece si v bitvě nenecháte padnout milence, ne?

Důležitější je, že ještě v 60. letech minulého století vás mohli v některých zemích Spojených států odsoudit za podobné chování až na 15 let (tzv. Sodomy Law). V celých 50. letech byla otevřená homosexualita tabu, mnoho politiků ji považovalo za protinárodní symbol a označili ji za „hrozbu pro národní bezpečnost“. Tento způsob uvažování někdejšího neblaze proslulého senátora McCathyho velmi připomíná rétoriku nacistického Německa či Sovětského Ruska.

McCathy jednou dokonce prohlásil: „Pokud chcete být proti mně, hoši, musíte být buď komunisti nebo hulibrci.“ A tak mnohým lidem často nezbývalo nic jiného než opustit mnohé rigorózní státy, jako je například Texas, a navštěvovat za určitým záměrem přívětivější sever. Mnoho homosexuálních Američanů tehdy navštěvovalo například liberálnější Maroko a jiné severoafrické země, do kterých by se nepodívali, kdyby nebylo jejich odlišné sexuální orientace. Takže je to turistika.

Ženská sexuální turistika

Hérodotos kdysi nenechal na válečnických ženách, které nazval „Amazonkami“, nic dobrého. Napsal, že je Řekové porazili, ale ony se dostaly po moři na Krym, kde se spřátelily se Skyty. Ačkoliv jejich pojmenování nepochází, jak se mylně traduje, z řeckého a-mazos, tedy „bezprsé“, ale z perského ha-mazan, „válečnice“. Jelikož se tento, nejspíš maloasijský, kmen při hledání mužských protějšků vrhal hluboko do řeckého vnitrozemí, lze tvrdit, že šlo o první doložené případy ženské sexuální turistiky.  Dnes mívají zanedbané dámy v oblibě ghanské mladíky prohánějící se na koních po pobřeží u Acry či Turecké jinochy.

Červené státy prostituci oficiálně netolerují. Zelené ano, a snaží se jí mít pod kontrolou, zatímco ty modré to dávno vzdaly … Všimněte si, že Nevada, v níž se nachází Las Vegas, prostituci narozdíl od zbytku Států toleruje a usměrňuje. A že všechny oblíbené destinace sexuálních turitů v Jihovýchodní Asii ji, kromě Singapuru, oficiálně přísně zakazují.


Pánská záležitost

Oblíbenými destinacemi pánů jsou především rozvojové země, jako je Brazílie (nenechme se mýlit jejím členstvím v G20), Costa Rica, Kuba, Dominikánská republika, Keňa, ale také frivolností proslulé Nizozemí, nám velmi vzdálené Filipíny, kokainová říše Kolumbie či heroinové království Thajska. Jen podotknu, že ve všech státech Jihovýchodní Asie je prostituce oficiálně ilegální.

Ráje pedofilů: Thajsko a Cheb

Když se pedofil nudí u internetu, nejspíš si brzy všimne dvou faktorů: že v Jihovýchodní Asii se jejich problematice opravdu „věnují“ a že se do těchto lokalit lze dostat prakticky zadarmo. Laos, Kambodža, Thajsko, Vietnam, Indonésie. Mimochodem Češi jsou podle agentury IMMERAM, s r.o., na 5. místě v žebříčku oblíbenosti u malých Thajských prostitutek.

Je zvláštní, že Češi za dětskou prostitucí vůbec někam jezdí. Podle neziskové organizace ENYA jsou typicky českým fenoménem tzv. „rodinné bordely“, v nichž si mohou turisté pronajmout pokoj a přivést si do něj nezletilé chlapce. Někteří chlapci dokonce nějakou dobu s turisty z Rakouska, Německa či Řecka cestují po jejich vlastní zemi. Některé průzkumy uvádějí, že pedofilové platí za dítě pod 15 let až 20 000 eur. To je hodně vzhledem k tomu, že třeba v okolí Plzně lze prý (ENYA) stejného výsledku dosáhnout za hrst bonbónů a hračku. Třeba do Chebu se tatíci z Německa už několik let sjíždí za děvčátky mezi 9 – 11 lety. Takže to nakonec přeci jenom je turistika. Ne?

Článek vyšel na také na stránkách www.studentpoint.cz.

Zkušenosti čtenářů

jeff

hele jestli na tý fotce nejsou spíš serveři:-)))

Vancata

tak to je zas jednou poctenicko…

Pedofil

Ta nizozemská strana, která chce snížit věk pro sex na 12 let, je stranasobeckých magorů, pro něž jsou děti jen věc a navíc dělá ostudu nám všem slušným pedofilům, kteří děti nezneužíváme a jsme proti zneužívání dětí a proti snižování věkové hranice pro pohlavní styk.
Většina pedofilů nikdy žádné dítě nezneužila, protože nechceme dětem ničit život.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: