Hledám pohodáře, který je stejně jako já už od dětství nadšenec do železnice a do cestování vlakem. Můj zájem o vlaky je hlavně z toho cestovatelského a provozního hlediska, než z toho čistě technického. Zajímám se o vnitrostátní i mezinárodní přepravu : lokálky, regionální a spěšné vlaky, turistické vlaky, noční lehátkové a lůžkové vlaky, jídelní vozy a bistrovozy, expresy, rychlovlaky, úzkokolejky, zubačky, nádraží, jízdní řády, jízdenky, železniční mapy atd. Jsem 55letý pohodový chlapík, který se kromě vlaků a železnic též celoživotně zajímá o některé konkrétní země a kultury Severní a Východní Evropy (ŠVÉDSKO, DÁNSKO, HOLANDSKO, ISLAND, Norsko, Skotsko, Finsko, Estonsko, MAĎARSKO, RUMUNSKO, BULHARSKO, Albánie, Athos), o země Asie (TIBET, MUSTANG, LADAKH, SIKKIM, BHÚTÁN, NEPÁL, MONGOLSKO, TUVA, BURJATSKO, JAPONSKO, JIŽNÍ KOREA, INDIE, ÍRÁN, TURECKO) a o země v Americe (Peru, Mexiko), v Oceánii (Havaj, Tahiti) a v Africe (Etiopie). Rád bych s podobným nadšencem a pohodářem podnikal občas společné vlakové a pěší výlety doma hlavně na sever od Prahy do kouzelného Českého Středohoří, Kokořínska, Podřipska (po tamějších malebných a leckde i ohrožených českých lokálkách), zajel si vlakem třeba na jednodenní výlety k sousedům do Saska (LabeElbe jízdenka) do Polska (Kladsko, Dolní Slezsko) a na vícedenní výlety třeba do Rakouska. Samozřejmě výhledově, když na to budou finance a čas, tak podniknout putování po kolejích po nádherném Švýcarsku (Swiss Travel Pass), projet si vlakem Británii, Benelux, Skandinávii, Východní Evropu a Balkán od Maďarska po Turecko (Interrail Pass, Britrail Pass, Balkan Flexi Pass) a na Kavkaz do Gruzie. No a pomyslným vrcholem by bylo případně navštívit a projet si vlakem asijské Japonsko (Japanrail pass), Jižní Koreu, Taiwan, Indii a Írán (až pokud padne šílený režim ajátolláhů). Na západě pak třeba transkontinentálními vlaky přes Kanadu i přes USA (až tam nebude Trump), nebo vlakem po Jižní Americe (Peru, Bolívie, Chile, Argentina). Slavnou Transsibiřskou magistrálu jsem částečně projel v roce 2016 z Novosibirsku do Vladivostoku a bohužel díky současné válečné krizi a chování putinovského režimu se patrně do Ruska už nikdy nevrátím, to samé platí o ČLR, která mi zakázala navždy vstup kvůli podpoře svobodného Tibetu. Co se týče samotných vlakových výletů a výprav doma i v zahraničí, tak to velmi rád vždy propojím s ochutnáváním místního dobrého jídla a pití, návštěvou zajímavé kulturní či přírodní památky, poutního místa, trhů a tržnic, knihkupectví a antikvariátů. Zvládnu i lehčí, nenáročný pěší pochod či procházku a co se týče ubytování, tak nejraději mám noclehy v soukromí u místních lidí formou BedBreakfast, případně chatkové kempy, malé pensiony, poutnické ubytovny a nouzově také hostely. Takže pokud se v tomto někdo najde velice podobný, tak budu rád a můžeme společně komunikovat, setkávat se, předávat si zkušenosti a třeba i zrealizovat tyto zajímavé nápady a cíle. Více po mailu : gullspang (at) seznam.cz
Ahoj, rad vyjedu za prací , klidne budu umývat nádobí
[email protected]
Ahoj, v lednu se chystám do Londýna, ale nechci jet sama, proto hledám někoho, kdo by se přidal. Má představa je mít předem sjednanou práci ve skladu přes agenturu, která mi byla doporučena, tudíž je ověřena. Pokud má někdo zájem, tak mi může napsat na [email protected]
Nabízíme volná místa ve skupinové letence do Černé Hory.
Praha - Podgorica - Praha 18. - 25. 7.
Cena 6 000 Kč (na tyto data už jsou letenky vyprodány, na podobná data kolem 11 000 Kč)
Air Montenegro, pohodlný přímý let přes den, odbavené zavazadlo do 23 kg v ceně.
Podrobnosti a kontakt: www.alpina.cz/t/vyhodne-letenky
Nabízíme 2 volná místa ve skupinové letence do Malajsie / JV Asie.
Praha - Kuala Lumpur - Praha 8. - 16. 8.
Cena 19 800 Kč (nyní běžně kolem 40 000 Kč)
Turkish Airlines, let mimo Arabský poloostrov, přestup v Istanbulu, odbavené zavazadlo do 23 kg v ceně. Podrobnosti a kontakt: www.alpina.cz/t/vyhodne-letenky
Nabízíme 2 volná místa ve skupinové letence do Mongolska.
Praha - Ulanbátar - Praha 18. 7. - 4. 8.
Cena 19 800 Kč (nyní běžně kolem 43 000 Kč)
Turkish Airlines, dobré letové časy, let mimo Arabský poloostrov, přestup v Istanbulu, odbavené zavazadlo do 23 kg v ceně.
Podrobnosti a kontakt: https://www.alpina.cz/t/vyhodne-letenky
POZOR na nespolehlivého člověka jménem Petr píše z emailu : Mustafa666
ahoj tak po dlouhé době jsem zaskočila..musím říci,že peníze za podvod od soudu v Břeclavi už dorazili asi před 3 měsíci..přibližně..ale nedostala jsem se na net tak to sem píši až ted....ještě jednou děkuji policii Břeclav za dopadení podvodníku
Ahoj,
Jsem STEFANO PESSINA, italský obchodní magnát, investor a filantrop. Místopředseda, výkonný ředitel (CEO) a jediný největší akcionář Walgreens Boots Alliance. Dal jsem 25 procent svého osobního majetku na charitu. A také jsem se zavázal, že v tomto roce 2023 rozdám zbytek 25 % pro jednotlivce. Rozhodl jsem se, že vám daruji 2 000 000 EUR (dva miliony EUR). Pokud máte zájem o můj dar, kontaktujte mě prostřednictvím této e-mailové adresy: [email protected] pro více informací.
https://voissy.com/blogging/6420A31EC611D/cs_CZ
Vyplňujte dotazníky za eura výplaty od 5 euro na PayPal ihned.
Dobry den, nějaká Prace v kuchyni třeba Abwäscher/ Spüler s ubytováním ? [email protected]
Dobrý den ,
hledám se synem práci v Rakousku blízko hranic s Mikulovem jako výpomoc v kuchyni,pokojská. Základy němčiny ,jsme ochotní naučit se jazyk. Syn mluví anglicky.
ŘP B, nástup možný ihned.
Tel. 737 894 437