Severní Evropa

Island léto 2014 – pár dotazů a problémů

Ondřej

Ahoj,
vidím, že témat na Island je tu mnoho, snad nebudu moc spamovat, když přidám další. Pokud už tu něco z toho bylo řešeno a já si toho nevšiml, tak se omlouvám. Rádi bychom se s přítelkyní vypravili následující léto na cca 10 dní na Island a řešíme pár věcí, na které bych se rád zeptal lidí, kteří tam už byli. Chceme to pojmout batůřkářským stylem a hlavně hodně chodit. Naše starosti vyplývají hlavně z toho, že se tam chceme za A) dopravovat prostřednictvím místní autobusové dopravy a za B) rádi bychom měli zcela volný program, bez fixního itineráře. Čili:

1) Dá se spolehnout na tamní dopravu? Autobusová síť se zdá docela hustá, ale autobusy mnohdy vyjíždí ráno a pak už v průběhu dne žádný další nejede. Neradi bychom tam spoléhali na nějaký spoj a ten pak vynechal.

2) Můžeme si dovolit vyrazit na Island bez předem zajištěného ubytování (Reykjavík nepočítám)? Dá se spolehnout na to, že když přijedeme do nějakého města, tak tam vždycky místo, kam složit hlavu, najdeme? A aniž bychom za to museli dát přemrštěnou cenu?

3) co si myslíte o Západních fjordech? Co jsem slyšel a čet, sice rozhodně stojí za to, ale jsou na dlouho. Tři dny jen na krátké nakouknutí. Kdybychom tam jeli, přišli bychom o většinu zbylého ostrova. Můžeme si tedy dovolit je úplně vynechat? Jsou ve zbytku ostrova i jiná místa, kde jsou krásné fjordy, které jsou alespoň částečnou náhradou? Třeba Východní fjordy jako např. Seydisfjordur?

4)V našem předběžném výčtu toho, co bychom rádi viděli, je následující (ne nutně v tomto pořadí) – Reykjavík, Golden circle, Skaftafell, Jokursarlon, Seydisfjordur, Akureyri + Húsavik (velryby) a okruh kolem Mývatn. Doporučovali byste něco z toho vynechat a přidat naopak něco jiného? Hrozně si lámu hlavu např. nad Snaefellsnes.

To je asi tak všechno. To hlavní, co nás zajímá, jestli se jednoduše Island dá udělat bez půjčeného auta a na blind.
Děkuju předem za jakékoliv rady.
Ondra (

on***********@gm***.com

)

Zkušenosti čtenářů

Ahoj,
my jedeme v létě také. 🙂 Píšeš, že to pojímáte batůžkářským stylem (jako my) a poptáváš ubytko. Neuvažovali jste o spaní ve stanu? Nás tedy ani nenapadlo spát jinak. Ale budeme mít auto. V naší časové tísni se rozhodně nebudeme spoléhat na místní autobusy.
Itinerář ještě taky řeším, zatím to vidím přibližně jako ty. 🙂

Zdeněk

Ahoj,

Island mám projetý skrz na skrz ( mám tam kamarády, takže tam jezdím každý rok)- má rada č. 1 je – řiďte se jen a pouze počasím – když je hezky, tak je to krásný všude, když je škaredě, tak to může být opravdu náročný, zvlášť bez auta…stačí se vždy podívat na http://www.vedur.is a opravdu jet do oblasti, kde má být hezky. Pevný itinerář není dobrý nápad…ad1) spolehnout určitě, ale nemůžu říct více, jezdíme autem ad2)mělo by být bez problému – v každém info centru si můžete vzít brožurky s možnostmi ubytování na farmách a v soukromí, ale není to nejlevnější- pro baťůžkářský styl cestování je lepší stan- některé kempy bývají i zdarma- toť i k otázce 3) Západní fjordy jsou celkem z ruky a nevím, jak se tam cestuje autobusem, ale třeba východní fjordy jsou taky nádherný a právě tam bývají i kempy zdarma.4) Snaefellsness je super a pro mé kamarády z isl je to nejoblíbenější místo, vše v jednom. Zkuste pouvažovat o pronájmu auta, určitě to bude praktičtější. Pokud budeš mít dotazy, ptej se! Island je super!!

Martina
Zdeněk:

Ahoj Zdeňku,můžeš mi prosím napsat na mejl, ráda bych pár informací ohledně cestování a pod. díky Martina

josef
Zdeněk:

Jedeme na Island v červenci 2014, pevnou trasu sice nemáme, budeme hlavně užívat R1 a podnikat treky právě z ní (hodně podle geocachingu)spíše bych potřeboval nějaké technické rady na „cestu po Islandu“

Zdzislaw
Zdeněk:

Ahoj Zdeňku
Pokud by jsi byl tak hodný a písnul i mě na mail nějaké ty tipy na levnější možné úbytko (sice budem ve stanu, ale občas by to bylo příjemné 🙂 ). A také tip na půjčovnu aut. Chtěli by jsme nějaké větší 4×4 . Budem asi 4 a chtěli by jsme objet ostrov přibližně za 14-16 dní v září…i do vnitrozemí trochu třeba. I tipy na zajímavé místa moc neokoukané bych moc ocenil ;-). A miluji thermalní vodu.. 😉
Děkuji předem velice.

Zdeňku, když jsi takový znalý a ochotný, tak já se zeptám. 🙂 Jak bys nám to naplánoval? Budeme na Islandu týden, přiletíme do Keflavíku a hned na letišti převezmeme auto. Spát chceme v kempech případně venku. Kromě auta cestujeme low cost. A chceme vidět hlavně krásnou přírodu, ne strávit týden v autě.:-) Samozřejmostí je whalewatching. Jo a ráda bych se vyhnula Modré laguně, tu si nechám ujít. Děkuju 🙂

Ondřej

Pro první příspěvek (nevidím jméno): jo, o auto jsme uvažovali, ale nakonec to padlo jednak proto, že jsme oba velmi mizerní řidiči a také (a to hlavně) kvůli financím, pronájem auta na Islandu je hrozně drahý. O stanech jsme také uvažovali, ale tak nějak jsme je pak vypustili z hlavy, mžoná také proto, že v rámci toho, že budeme jezdit autobusy a myslím, že se hodně nachodíme, a to nejenom nalehko, ale i s krosnami, tak se nám nechtělo s sebou ještě navíc táhnout stan. Já mám doma jenom veliký, pro 4 lidi.

Zdeněk: Děkuju za rady. Myslíš, že bych tě mohl někdy v budoucnu zkontaktovat, že bychom si třeba zavolali nebo si popovídali přes internet?

Zatím to tedy vypadá nadějně. Děkuju vám oběma za rady. Cítím, že to hlavní, nad čím budeme muset podiskutovat a zapřemýšlet, je ten stan. Jinak to tedy asi pojeme nezávazným stylem. Východní fjordy zní lákavě, asi jim dáme přednost před západním Islandem. Ten zbytek tedy pojmeme spší jenom s rámcovou představou toho, co chceme vidět, ale definitivní rozhodnutí necháme vždycky až na místě. Jestli tvrdíte, že s ubytováním není problém ani na poslední chvíli, riskneme to. Stejně asi budeme vždycky více dní na jednom místě a dělat hvězdici do okolí (jako např. sever, kde asi zakotvíme Akureyri).

Petr

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli už jste někdo byl na Islandu přes cestovku Pangeo Tours? Já bych s ní chtěl příští rok jet. Díky Petr

Zdeněk

Ondro, asi bude lepší, když mi napíšeš email a já se ti ozvu. Dám ti i typ na levné ubytování na různých místech ( téměř zdarma- to ale nechci psát tady). Na levnou autopůjčovnu jsem se zeptal, tak třeba to nebude tak drahý. Dám ti vědět

Ondřej
Zdeněk:

OK, mockrát díky. Tak já dám později vědět, definitivně to budeme řešit asi až po Novém roce.

Bodik
Zdeněk:

Ahoj Zdeňku,

rovněž uvítám tipy na levné ubytko krom kempů(což bude většinou, ale přeci jen bych rád pár záchytných komfortnějších bodů) jedem od 10 do 21.7.
moc díky

Lenka
Zdeněk:

Ahoj, Zdeňku, s přítelem a dvěma kamarády bychom, asi jako většina tady:), rádi vyrazili na cca 2 týdny na Island. Chceme jet asi v druhé polovině září. Částěčně taky kvůli polární záři. Uvítám jakékoliv tipy na to, kam jet, kde se ubytovat, kde půjčit levné auto. Můžu tě poprosit o kontaktování na můj email? Díky Lenka

Zdeněk

Ondro, kontakt na sebe jsem ti poslal do emailu.
slečno neznámá – Modrá laguna je sice hodně turistická, ale je to fakt nádhera. Sice je i celkem drahá, ale stojí to za to. Pokud byste chtěli zkusit levnější a ne tak přelidněnou verzi – u jezera Mývatn po silnici 1 směr východ je taky jedna, ne tak slavná a velká, ale mám ji raději- je z ní krásný výhled na okolí.
Jestli chceš jet ihned do přírody, zkuste přejet po silnici F35 středem, po téhle silnici se to dá i s normálním osobákem- v Kerlingarfjöll je fajn kemp a dají se podniknout odtud pěkné výlety. Pak směr na Hveravellir a pak zpět na hlavní a asi směr východ a vrátit se postupně do RKV. opravdu záleží na počasí. whalewatching mě osobně moc nenadchnul. je to o štěstí, asi nejprofláknutější je Húsavík. ale dá se třeba i v Olafsvíku, nebo v Reykjavíku taky.

Martina
Zdeněk:

Ahoj, můžeš mi prosím Zdeňku taky dát pár rad? Rada bych věděla jaká je zima v noci. Kdybychom spali pod stanem s dětmi, nevím kolik je třeba v červneci teplota. Díky za radu Martina

Zdeněk
Martina:

Ahoj Martino,

počítejte s tím, že může být pěkná zima. Co lidi hodně podceňují je, že tam neustále fouká poměrně studený vítr. Představ si, že jedeš kempovat koncem října či v listopadu a podle toho si vezměte oblečení.

Martina
Zdeněk:

Ahoj Zdeňku, díky za radu. Asi je tam teda zima:-) Byli jsme v Norsku a chytli v létě deště,ale na Islandu je asi o něco chladněji, že? Máš vytipováno kdy je nejlíp? Dívala jsem se že uvádí v červenci nejtepleji a mělo by být nejméně srážek. Ale asi je to o štěstí 🙂

Zdeněk
Martina:

Ahoj Martino,

je to sázka do loterie, ale červenec bývá nejlépe. Ale třeba letos to tak nebylo a bylo ošklivě celé léto. tak budu držet palce. Třeba se tam potkáme!

Standa
Zdeněk:

Ahoj Zdeňku, chystám se na Island v červenci a moc bych tě chtěl poprosit, jestli bys mi mohl také poslat seznam těch levných ubytování + tip na nějaké levné půjčovny s aut. Předem moc díky!

Hanka
Zdeněk:

ahoj Zdeňku, můžu poprosit taky o tipy na šikovné ubytování a půjčovny aut? díky

Martina
Hanka:

Ahoj Zdenku, vyrazime s kamaradkou na Island na zacatku zari chtela jsem te poprosit, jestli bys nam taktez nemohl poradit s levnejsim ubytovanim, popr. s autopujcovnami, jelikoz predpokladam, ze na zacatku zari autobusova doprava nebude moc rozsirena a casta. Jak odhadujes ridicske podminky na Islandu. Nejsem uplne zkuseny ridic, da se to zvladnout? Diky za info,Martina.

nikol
Zdeněk:

Zdenek ahoj, mam par dotazov ohladom kempov na Islande a par tipov, co urcite nemame obist, prosim ta, ozves sa mi na moj mail?
Dik
Nikol

Eugenie

Ahoj,

moc ráda bych v létě 2014 jela na 10 – 14 dní na Island. Chtěla bych to pojmout nízkonákladově ale vidět toho co nejvíce. 🙂 Nemám však s kým jet. pokud je na tom někdo podobně jako já a Island je jeho velkým snem, tak se mi ozvěte a můžeme se domluvit (

is********@se****.cz

).

Berberka
Eugenie:

Ahoj, já ne léto ještě nemám bližší plán – chtěla sem do JV Asie ale nevyjde mi to z finančního hlediska .. Taky cestuju nízkonákladově, a určitě bych Island chtěla vidět .. Dovolenou budu mít 3 týdny zhruba od půlky července .. Kdyžtak písni na e-mail …

Jaris

Ahoj,na Islandu jsme byli letos ve druhé polovině června. Celkem jsme tam pobyli 14 dní. Za celou dobu nám pršelo v součtu tak půl dne. Spali jsme ve stanech a měli sme tam půjčené auto. Pokud bych tam jel jen s baťohem tak bych se vydal do duhových hor a Torsmorku. Jezero Myvatn bych vynechal. Byly tam miliardy much před kterými nebylo úniku. Teplota v noci kolem nuly přes den kolem deseti stupňů, možná i patnáct. Ráno bylo vždycky teplo a večer hrozná zima. Za těch 14 dní sme objeli ostrov kolem dokola. Do vnitrozemí jsme se nedostali, protože tam ještě byl sníh.

Martina

Ahoj, poradí mi někdo z vás zkušených jaké jsou varianty jak se dostat na Island?Nějaké tipy třeba kombinace lod, zpět letadlo a pod.? Autem by to bylo asi náročný,tak asi nejlíp zvolit půjčení auta? Jsme totiž rodina s dvouma malými dětmi,takže autobusy jsou pro nás časově náročný. Máte někdo zkušenost s dobrou agenturou na půjčení? A ještě jsem slyšela, že bookování do předu vyjde levněji než na místě , je na tom něco pravdy? Nemám zkušenosti, může mi někdo prosím poradit? díky a kdyby měl někdo i více rad a tipů ohledně ubytování taky budu ráda. Počítám že budem mít 14 dní na cestování. Díky Martina

Jaris
Martina:

Ahoj,taky jsme přemýšleli o cestě lodí. Problém je ale v délcě plavby (něco kolem dvou dnů).Pokud by se jelo trajektem, tak je tam výhoda vlastního auta. Půjčit si auto na Islandu je dost drahé.Člověk ale bude ve finále skoro týden na cestě. Otázkou je, co je pro vás důležitější, jestli čas nebo peníze. My jsme letěli z Mnichova a zpáteční let pro 2 stál cca 12000,-.

Martina

Ahoj všem,
taky se chystáme ve dvou na 3 týdny na Island v červnu 2014 a uvažujeme o nákupu nového stanu, který bychom chtěli využívat po celou dobu pobytu. Budeme mít půjčené auto a vždy někde kempovat. Problém máme v tom, že nevíme, jak moc kvalitní ten stan musí být, viděli jsme videa z Islandu s normálními stany (klasické dvoupruté stany na kempování) i se stany expedičními (víceprutými). Můžete mi někdo poradit, co je vhodné, nechtěli bychom to podcenit, ale zase ne finančně vykrvácet, expediční stan je minimálně za 10 – 15 tis.Kč. Díky Martina

Martina
Martina:

Stan berem taky, ale záleží jak výjde počasí. S mladším synem spát něco málo kolem nuly se mi moc nechce. Pro případ dobrého počasí se rozhodně vyplatí. Chcem tak na 14 dní a pokud budem furt v soukromí a do toho půjčení auta, bude to trochu dražší . Ta lod by byla dobrá jak říkáš Jarisu kvuli svému autu, ale cesta co jsem koukala trví i 4 dny. takže dost masakr takže i cena bude adekvátní a myslím že nakonec by to převyšovalo i letenky. Nemohla jsem se ještě pořádně podívat, co jsem hledala, tak mi to nic nehodilo, nemají ještě hotový lodní řád na léto….takže vlastně nic nevím. Jinak letenky usilovně hledám a čekám nějakou dobrou cenu :-)Stan máme obyčejný….dvouprutý. V Norsku jsme tedy měli ale rodiný velký stan vcelku kvalitní, myslím že bylo dobře připlatit , v deštích se to vyplatilo. Pokud teprv kupujete, kupte Marťo něco kvalitnějšího at vám neproprší….ta investice se vám vrátí při delším dešti :-)Myslím že stan kolem 6tis. je už dobrej……pokud máte jen dvoumístný.

Libor
Martina:

Já bych doporučil kvalitní 3-prutý. Mám dlouhodobou dobrou zkušenost s tímto:
http://www.hedvabnastezka.cz/stan-hannah-attack/
Mimořádný vítr jsem v něm nezažil, ale měl by to vydržet určitě lépe než 2-prutý. I v asi 5 cm hlubokém potoce, když v kempu silně zapršelo, bylo vevnitř sucho.

Jaris
Libor:

Ahoj, stan jsme měli Jurek atak. Bylo to v pohodě, ale na druhou stranu nám skoro nepršelo a vítr foukal asi 2x. Asi je dobré mít stan, který se dá postavit i v dešti tak, aby uvnitř zůstalo sucho. I přes výborné počasí se našly kempy, kde to připomínalo spíš rašeliniště, takže kvalitu podlahy určitě nepodcenit. Pokud se vezme cena doprava + auto, tak může vyjít trajekt levnějš. Člověk ale bude skoro tejden na lodi a navíc je na Islandu dost cest, kam se může jen s autem 4×4.

Markéta

Ahoj všichni,

my jsme byli na Islandu v létě. Možná někomu pomůže pár informací, které mě napadnou.

Letěli jsme z Berlína přímo do Keflavíku. Cena byla kolem 5500,-Kč za zpáteční letenku.
Auto jsme měli půjčené odsud: http://www.altcarrental.com/
To je samozřejmě nejvyšší položka, bohužel 🙁
Ale v počasí, jaké jsme zažili (z 15ti dní nepršelo asi 3) si nedokážu jiné cestování představit. V autě jsme sušili věci, jedli, schovávali se před deštěm, větrem…
Spali jsme ve stanu – s vyšším vodním sloupcem, ale kamarádi měli obyč. Hlavně aby neprotekl.
Na to, že jsem celkem zimomřivá, v noci mi zima nebyla. Chce to dobrý spacák a hodně se nabalit.
Kempů je dostatek, cena slušná, někde jsou zdarma. My jsme stanovali i nadivoko. Jídlo je dražší, hodně jsme si toho vezli, dokupovali jen nejnutnější věci.
Za 14 dní jsme objeli ostrov dokola. Byla to krása. I v té fujavici 🙂

Anka

Ahoj,
ráda bych taky poprosila o rady. Postupně se probírám všemi příspěvky, ale chvilku to ještě potrvá. Chtěli bychom vyrazit na Island letos – a tak je tu hned první otázka – není na zařizování už pozdě? Pokud ne – má někdo i jinou zkušenost na ubytování jinak než se stanem? Chatka v kempu by vyhovovala – samozřejmě, že chceme ušetřit, ale Island bude dárek pro maminku (pojedeme s ní) a na stanování už přece jen není ten správný typ. A ještě další dotaz – kolik dní bychom měli na Islandu strávit, abychom alespoň kousek viděli pořádně? (Chodit moc daleko asi nebudeme, ale chodit budeme). Rádi bychom podnikli koupání v termálním pramenu a pokud bychom mohli uskutečnit výlet k nějaké sopce a k fjordům, byli bychom spokojení. Ráda bych oslovila i Zdeňka, ale nemohu najít jeho emailovou adresu – poradíte mi, prosím, kde ji najdu? Omlouvám se, možná odpovědi časem najdu, ale možná někdo z vás bude mít také co napsat:) Děkuji moc a mějte se prima,
Anka

Zdeněk
Anka:

Ahoj Anko,
co se týče ubytování, je řada dalších možností než kemp- je možné bydlet na farmách, nebo si pronajmout svou chatku – to je hodně populární i mezi místníma- často bývá u chatky i výřivka s horkou vodou! podívej se na http://www.visiticeland.com/Accommodation- tam je toho opravdu hodně . Samozřejmě, chatku musíš zamluvit co nejdříve. V létě může být již vše obsazeno.

Markéta

a nebo zkuste třeba zájezd s Kudrnou….

Stefan

Ahoj,
taky bych měl malý dotaz. Máte někdo nějaký typ na levnou půjčovnu aut na Islande? Ty velké půjčovny na letištích nejsou zrovna nejlevnější. A ještě jeden dotaz. Oplatí se půjčit SUV nebo je to zbytečný přepych a dá se to tam zvládnout s normálním autem? Zatím ještě nemam úplný plán kam chci jít ale spíš to budu řešit operativně podle počasí a času. Rád bych objel celý ostrov ale uvidím jestli bude stačit 11 dní, k hrubému planu jsem se ještě nedostal (budu tam přelom květen červen).

Alex
Stefan:

Faircar.is – máme Opel Astra na týden za 440 euro. Málo to není, ale lepší nabídku jsme už nenašli.

Markéta

http://www.altcarrental.com/ my jsme půjčovali zde. Neměli jsme náhon na všechny 4 a objeli jsme celý ostrov kolem dokola, i do Duhových hor jsme to zvládli. Takže si myslím, že SUV není nutné. Většinou podepisujte ve smlouvě, že se vyhnete vnitrozemí, atd..

David

Ahoj
rozhodl jsem se pojmout cestu netradicne a zvazuji plvbu lodi z UK.Nema nekdo zkusenost stimto druhem dopravy?
Diky David

Martina

Ahoj, začátkem června letím na týden na Iceland, chci projet západ – sever nejspíš až do Húsávíku, pronajmout auto, spaní nejspíš ve stanu… Letím 3-11.06 14 Z Mnichova, kdyby se chtěl někdo přidat 🙂

Kačka
Martina:

Ahoj Marťo, my odlétáme 29. května a budeme tam až do 18. června. Klidně bychom se mohli domluvit a pár dní cestovat společně. Ozvi se nám, prosím, na mail

za*******@se****.cz

, tam si můžeme napsat víc (ať to tady zbytečně nezahlcujeme). Díky!

Klára

Ahoj, nevím jestli to tady už bylo řečeno, ale pravděpodobně ne 🙂 Všude se píše, že se na Island nesmí dovážet tepelně nezpracované, syrové maso. Chápu to dobře, že paštiky a různé konzervy se tím pádem smí dovézt?
Děkuji za odpověď, nerada bych měla na letišti problémy 😉

Kristyna

Ahoj,

s přítelem se chystáme začátkem června na Island za prací. Rádi bychom jeli autem, ale ve 2 se to finančně nevyplatí. A tak nechystá se někdo také autem a vzal by 2 spolucestující?

NEBO můžeme vzít auto my a v tomto případě, chtěl by se někdo svézt s námi?

kdyžtak mě kontaktujte na mail

ko********@gm***.com

a domluvíme se,-)

Kristýna

Kristyna:

Trajekt je drahý a finančně se to vyplatí snad jen, pokud tím ušetříte za půjčení auta.

Tomáš

Ahoj, v roce 2013 jsem byl měsíc na Islandu, mám z toho cestopis na http://www.island2013.cz, budu rád, pokud se tam podíváš / podíváte :-).
Tomáš Č.

ala

Zdravím, na Islandu jsem strávila 14 dnů před lety a za pár týdnů se tam vracím s rodinou s dětmi. Mám praktické dotazy ohledně vaření – budu mít na starosti nakrmit rychle a levně 6 lidí, kuchyň mám k dispozici jako základnu, na výletech nic. Co vařit, co jíst? Mám brát vařič a vaření? Pamatuju jen na „pilsur“, párky v rohlíku na benzínce, to nevydržíme dlouho:-), žraloky vařit neumim…máte nějaké praktické tipy, co kde koupit?

Kateřina
ala:

Ahoj, bez vařiče opravdu nejezdi. Jídlo se dá v pohodě nakoupit až tam – nejlepší jsou supermarkety Bónus – jsou nejlevnější.

To je trochu zmatený dotaz. Kuchyň k dispozici jako základna??? A je bez vařiče? Když chceš vařit, musíš mít vařič a hrnce, ne? Některé chaty kuchyň mají, ale nevím, jestli v nich budete vždy.
http://fi.is/en/huts/
Jídlo v supermarketech je snad podobné jídlu jinde ve vyspělých zemích.

Joe

Ahoj cestovatele!

Planujeme (2 lidi) cestu na Island na tyden 18.8. az 25.8.

Aktualni plan je zatim takovy obrysovy, vpodstate pujcit auto a objet po okruzni silnici cely ostrov. Bereme stan, takze spani kde to pujde, idealne nekde v prirode nebo levnych kempech, mozna s jednou revitalizaci v nejakem levnejsim ubytovani po ceste.
Primarne nas (neprekvapive) zajima priroda a nechceme se jen divat z auta, ale i si kus projit pesky.

Z dosavadni diskuze vidim, ze diskutujici Zdenek ma docela dost zkusenosti, takze bych primarne rad pozadal jeho o tipy, samozrejme ale pokud je tu kdokoliv jiny, kdo umi dobre poradit, tim lip 🙂

Takze:

1. Tip na levne pujceni auta. Co jsem zatim se namatkou dival, tak je to pomerne drahe. Nejlevnejsi co jsem nasel bylo za nejakych 11,000 czk na tyden ( = 1,580 czk / den = cca 58 eur / den) maly tridverovy Ford Ka.

2. Spani:
a) nejake tipy jak nachazet vhodna mista pro umisteni stanu? Muzou nekde nastat problemy?
b) tip na cenove rozumne normal ubytovani? Rekneme max. do 500 czk na osobu na noc

3. Tipy na mista, ktera urcite nevynechat. Hlavne pak ty mene zname, ktere treba v pruvodcich tak bezne nenajdu nebo z popisku nezaujmou, ale urcite stoji za to navstivit.

4. Pokud by se nekomu chtelo, tak tip na vzorovy itinerar, abych mohl porovnat s tim hrubym nastrelem, co mam v hlave ja.

Dekuji moc predem za jakekoliv dobre rady a tipy.
Joe

Joe

A jeste doplneni:

Pokud by se treba nasla dalsi dvojice lidi, ktera by ve stejnem terminu (18.-24.8.2014) mela podobny plan jako my, tak me napadlo, ze by se dalo i treba pouvazovat o spojeni se a sdileni jednoho auta.

Kdyby mel nekdo zajem, tak se mi ozvete na email.

Michal

Ahoj,
letíme s kamarádem z Berlína út 26.8., návrat pátek 5.9. Nebudete tam náhodou někdo v tomhle termínu (klidně alespoň částečná shoda termínu), že bychom se složili na auto?
Díky Michal

Petra
Michal:

Ahoj Michale, my jedeme s přítelem od neděle 24.9 do nedele 5.9. Jsme sami a uvažujeme zda se skládat na auto nebo to zaplatit ve dvojko sami. Ozvi se mi na mail a zkusime to poresit – jaké ma každý priority co chce vidět, kde prespavat a tak, nezmame se a sdílení auta je i prakticky společna dovca 🙂

martinfoto

Chceš-li vědět, co tam je k vidění, tak se můžeš inspirovat u mě na webu
martinfoto-pardubice.webnode.cz/fotogalerie/iceland-island/

Cestopisnik.cz

Taky přikládám jeden cestopis k dobru Island – cestopis. Celkem 2 týdny na Islandu. Půjčili jsme si auto 4×4 a objeli celý ostrov. Třeba to někomu pomůže jako inspirace.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: