Covid, zdraví a bezpečnost

2. 8. Očkované osoby s kompletním schématem (14 dní po druhé dávce) nemusí podstoupit 10 denní karanténu. PCR nebo antigenní test 72 hodin před odletem + 2. a 8. den po příjezdu do UK (testy je nutné rezervovat předem na portálu quarantinehotelbookings.ctmportal.co.uk. Na webu gov.uk nejdříve 48 hodin před cestou je nutné vyplnit formulář.

28. 7. Velká Británie by měla od 16. srpna zrušit povinnost karantény pro plně očkované cestující z EU a USA. Bude se ještě rozhodovat, zda se bude vztahovat na všechny čtyři regiony – Skotsko, Wales a Severní Irsko, nebo jen na Anglii.

23.12. Lety z a do UK jsou obnoveny. Při cestě z UK do ČR je nutné mít negativní PCR test (ne starší 72 hodin) a nastoupit do 14-ti denní karantény nebo jít na test. Při cestě do UK platí nutnost karantény i trasovacího formulář. Pozemní cesty jsou omezeny.

21.12. Lety z UK do ČR jsou zrušeny, omezeny jsou také pozemní cesty.

1.12. Pro vstup do země je nutné vyplnit trasovací formulář. Karanténa je povinná.

Odkaz na formulář: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

16.10.2020 Cestující do UK musí podstoupit 14-ti denní karanténu a při vstupu do země vyplnit trasovací formulář.

V případě pohotovosti volejte zdrama na linku 999 nebo 112.

V případě úrazu je v státních nemocnicích (NHS) využití pohotovosti zdarma

Británie je velmi bezpečná země, avšak tak jak v Čechách si je třeba dávat hlavně v noci pozor na opuštěných místech, a to především v Londýně a v centrech jiných velkých měst.

Většina nočních klubů zavírá mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní a v tomto čase se přilehlé ulice naplní skupinami společensky unavených lidí. Pokud tam nemusíte,  snažte se v této době těmto místům vyhýbat.

Vstup do barů ve fotbalovém dresu/oblečení v barvách mužstva co právě hraje zápas bývá zakázáno a všeobecně to není dobrý nápad. Rivalita mezi místními fotbalovými kluby (nejznámější asi mezi Celticem a Glasgow Rangers) bývá silná takže jestli fandíte místnímu mužstvu a chcete předejít nepříjemnostem a potyčkám, nedávejte to očividně najevo.

Jestli máte jakýkoliv problém, neváhejte zastavit policisty – ochotně Vám pomůžou či poradí.

Některé odlehlejší oblasti jsou téměř neobydlené a turistické chodníky nejsou běžně značené! Britské hory nesahají výškou na Alpy, Karpaty či Himaláje, ale jejich odlehlost vyžaduje opatrnost a správné vybavení.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: