Ceny potravin v obchodech jsou zhruba o 10-20% nižší než v ČR, to samé platí o cenách jídla v restauracích.
Co se týče supermarketů, tak ve větších městech, nebo v turisticky atraktivních oblastech bývají otevřeny denně i vestátní svátky až do 22h, a mnohé z nich prodávají i přes noc, to ale mají otevřené jen prodejní okénko. Malé obchody s potravinami bývají i v malých „zapadlých“ horských vesničkách.Celkově je v Polsku možnost koupit si něco k jídlu větší než v ČR. I v horách jsou restaurace poměrně hojné.
Mezi polské speciality patří pierogy – těstové taštičky s různou, slanou i sladkou náplní.
Bigos – vepřové maso se zelím, jako příloha k němu se jí většinou chléb.
Typickým polským rychlým občerstvením jsou zapiekanky -obložená bageta zapečená v troubě.
Naleszniky – palačinky s náplní na přání zákazníka, dělají se na slano i na sladko.
Gofry – vafle se šlehačkou, ovocem a polevou a chléb se škvarkami a zeleninovou oblohou.
V Polsku je velmi populární pití čaje, Poláci nechodí ani tak „na kafe“, jako spíše na „herbátku“. Dorty a koláče se v Polsku povětšinou pečou na plech a prodávají se na váhu a to jak v pekárnách, tak v cukrárnách. Za ochutnání stojí také polské víno, jak to z horznů, tak víno ovocné. Polské víno se sežene v obchodech s názvem „alkohole swiata.“ V samoobsluhách bývá oddělení s alkoholem ohraničeno a mívá vlastní pokladnu. Pivaři by měli vyzkoušet polsku specialitu – pivo se sladkou šťávou a milovníci čokolády polské čokolády značek Wawel, Goplana a E. Wedel, která v Polsku provozuje také síť čokoládových kaváren-tzn. pijalni czekolady.