Doprava

Pokud se vypravíte na Madeiru, nejlépe a nejpohodlněji ji procestujete s půjčeným autem z půjčovny.

Co musíte splnit pro zapůjčení auta? Potřebujete mezinárodní řidičský průkaz a platný pas nebo občanský průkaz. Navíc musíte být starší 21 let. Vždy si zjistěte, jestli je pojištění už započítáno v ceně auta a nebo je nutné si ho připlatit. Rozhodně se vyhněte tomu, abyste jezdili bez pojištění. Počítejte s tím, že jízda autem po Madeiře je docela náročná a vyžaduje jistou zkušenost, soustředění a chladnou hlavu.

Pokud chcete zvolit jinou metodu, levnější variantou je cestování autobusem. Nedostanete se jimi ovšem všude, jezdí mezi většími madeirskými městy a jsou čisté, spolehlivé a přesné. Poznáte je tak, že jsou bílo vínové, a zastávky mají podél hlavních silnic. Doprava MHD je možná pouze ve městě Funchal. Ty poznáte tak, že jsou žluté, oranžové a nebo pro turisty dvoupatrové. Jízdenky koupíte buď u řidiče a nebo poblíž zastávek. Pokud chcete, aby vám autobus zastavil, musíte dát znamení – například mávnout. Nastupuje se vždy předními dveřmi a když chcete z autobusu vystoupit, musíte na řidiče zazvonit.

Další vaiantou je cestování taxíkem. Jsou o něco levnější než v Česku, ale i tak je to nejdražší varianta. Ceny ve frekventovaných turistických místech jsou většinou pevné a po 22. hodině dražší. Taxík si lze také pronajmout na celý den cestování po ostrově. Příjemnou službou jsou restaurační taxíky, které jezdí pro hosty zadarmo.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: