Covid, zdraví a bezpečnost

17. 6. Došlo k uvolnění restrikcí a očkované osoby nebo ty, které nemoc Covid-19 prodělaly, mohou cestovat do Lotyšska bez restrikcí a karantény.

4.12. Je nuné vyplnění dotazníku, je možná nařízená 10ti denní izolace. (Izolace se odvíjí od počtu úmrtí za 14 dní na 100 000 obyvatel – pro ČR aktuálně nutné.). Před cestou je nutná registrace pomocí dotazníku.

26.11.2020 Je nutná 14-ti denní karanténa a vyplnění elektronického dotazníku.

16.10.2020 Pro vstup do Lotyšska je nutné mít QR kód stažený získaný po vyplnění zdravotního dotazníku. Je nutná 10-ti denní izolace.

Lotyšsko je pokládáno za relativně bezpečnou zemi. Nedoporučuje se ale nechávat cenné věci v zaparkovaných automobilech, často zde rovněž dochází ke krádežím jízdních kol. Ve veřejné dopravě či na tržištích je nutné dávat si pozor na kapsáře. Na lotyšských silnicích dochází k poměrně vysokému počtu dopravních nehod. Rovněž při jízdě po lesních cestách může dojít ke střetu se zvěří a následné autonehodě.

V přírodě vám hrozí pokousání zdivočelými psy, v takovém případě je možná nákaza vzteklinou, či uštknutí hada, konkrétně zmije, která se zde vyskytuje. Rovněž se doporučuje očkování proti klíšťové encefalitidě, neboť v Lotyšsku byl zaznamenán velký výskyt infikovaných klíšťat.Přestože je kohoutková voda v Lotyšsku nezávadná, většina místních si ji převařuje nebo si kupuje vodu balenou, záleží tedy na osobním uvážení.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: