Peníze a ceny

Mezi nejlevnější formu ubytování rozhodně patří hostely. Ceny se pohybují mezi 10-20 eury za noc ve více lůžkových pokojích. Cena za 1 až 4lůžkové pokoje se pohybuje mezi 20-30 eury. Pro turisty, kteří hledají jen místo na přespaní je tento typ ubytování asi nejideálnější. Výhodou hostelů je, že se nacházejí v centru města, velmi blízko turisticky nejnavštěvovanějšísh míst. Většina hostelů v Irsku nenabízí snídani v ceně.

Další možnosti ubytování je B&B ( Bed&Breakfast). Jak je již z názvu patrné, v ceně je zahrnutá i snídaně. B&B se nacházejí i v menších mětech a vesnicích, kde byste hotel nebo hostel hledali marně.

Cena základních potravin jsou o něco dražší než v Česku. Ve městech a větších vesnících se nachází vždy nějaký supermarket, pro Čechy známe Tesco a Lidl. Z dalších supermarketů mohu zmínit SuperValu, Dunnes a Aldi.

Cena pečiva se pohybuje od 35 centů za kus a výš. Obchody jako Tesco nabízejí „rolls“, něco jako naše housky, 3 kusy za 1 euro. Pokud byste chtěli ušetřit, superkamrket Dunes i Tesco mají ve večerních hodinách zlevněné pečivo (např. cena 5 koblížků z náplní se může snížit až na 20 centů za balíček).
V Irsku je spousta polských obchodů, najít můžete i obchody slovenské, které nabízejí i české produkty.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: