Chadar trek – cesta po zamrzlé řece Zanskar
Trekování v horách

Chadar trek – cesta po zamrzlé řece Zanskar

Trek po zamrzlé řece Zanskar, je unikátním nahlédnutím do života odlehlých ladackých a zanskarských komunit během dlouhé a drsné zimy. Přechod po řece je totiž jediný způsob, jak se ze Zanskaru dostat do civilizace.

Skryté údolí rýže, sedmnáctí karampové a mandala z písku. To je horské království Sikkim.
Trekování v horách

V horách a údolích pod Kančendžengou, mezi Nepálem, Indií, Tibetem a Bhútánem, leží malé, skryté království Sikkim. Je ověšeno modlitebními praporky, protkané klášterními stezkami a žije svým tradičním způsobem života.

Navštívili jsme sátry na indickém ostrově Majuli

Navštívili jsme sátry na indickém ostrově Majuli

Sátra je nejen klášter pro mnichy, ale také centrum umění, kultury, literatury a klasických věd. Spoustu jich najdete na ostrově Majuli, kam se nám podařilo přijet zrovna v době premiéry nové divadelní hry.

Kerala a Tamil Nadu: na motorce za pár dní.
Moto-cestování

Kerala a Tamil Nadu: na motorce za pár dní.

S trochou sebevražedného sklonu a silným klaksonem se s motorkou lehce zapojíte do jihoindické dopravy. Za pár dní projedete jižní Keralu i Tamil Nadu, poznáte pláže i divoké hory, mystické chrámy i ášramy pro americké turisty.

Trek zimním Himálajem skončil zatčením indickou armádou

Trek zimním Himálajem skončil zatčením indickou armádou

Dlouhý týden místo plánovaných čtyř dní bloudil pár dobrodruhů zimní himálajskou krajinou. Když se po promrzlých nocích plných sněhu dostali do civilizace, zatkla je indická policie.

Jízda vlakem se v Indii občas stává skutečným bojem o přežití

Jízda vlakem se v Indii občas stává skutečným bojem o přežití

Indická nádraží jsou svět sám pro sebe. Musíte se bleskově zorientovat, jinak se nikam nedostanete, a vás to semele. Doslova.

Zubaři na indické ulici. Bolest přejde sama

Zubaři na indické ulici. Bolest přejde sama

Ačkoliv indické zdravotnictví stále rychleji dohání úroveň, na kterou jsme zvyklí u nás, dodneška zde najdete doktory, kteří ordinují přímo na ulici. Patří k nim i dentisté. Zákroky provádí v prachu cest a hygiena je pro ně pojmem velice relativním.

INDIE: Typické záběry v doprovodu indické pop music. (VIDEO)
Tradice

INDIE: Typické záběry v doprovodu indické pop music. (VIDEO)

Pro název tohoto krátkého filmu si autor Dennis Vreeke vypůjčil heslo Incredible India, kterým indická vláda láká turisty a které vám v Indii tak často přijde na mysl. Záběry jsou tolik typické a přesto si jej každý, kdo zná Indii, vždycky rád prohlídne, aby si připomněl neopakovatelnou atmosféru nezapomenutelné země.