Trek po zamrzlé řece Zanskar, je unikátním nahlédnutím do života odlehlých ladackých a zanskarských komunit během dlouhé a drsné zimy. Přechod po řece je totiž jediný způsob, jak se ze Zanskaru dostat do civilizace.
V horách a údolích pod Kančendžengou, mezi Nepálem, Indií, Tibetem a Bhútánem, leží malé, skryté království Sikkim. Je ověšeno modlitebními praporky, protkané klášterními stezkami a žije svým tradičním způsobem života.
Sátra je nejen klášter pro mnichy, ale také centrum umění, kultury, literatury a klasických věd. Spoustu jich najdete na ostrově Majuli, kam se nám podařilo přijet zrovna v době premiéry nové divadelní hry.
S trochou sebevražedného sklonu a silným klaksonem se s motorkou lehce zapojíte do jihoindické dopravy. Za pár dní projedete jižní Keralu i Tamil Nadu, poznáte pláže i divoké hory, mystické chrámy i ášramy pro americké turisty.
Dlouhý týden místo plánovaných čtyř dní bloudil pár dobrodruhů zimní himálajskou krajinou. Když se po promrzlých nocích plných sněhu dostali do civilizace, zatkla je indická policie.
Indická nádraží jsou svět sám pro sebe. Musíte se bleskově zorientovat, jinak se nikam nedostanete, a vás to semele. Doslova.
Ačkoliv indické zdravotnictví stále rychleji dohání úroveň, na kterou jsme zvyklí u nás, dodneška zde najdete doktory, kteří ordinují přímo na ulici. Patří k nim i dentisté. Zákroky provádí v prachu cest a hygiena je pro ně pojmem velice relativním.
Pro název tohoto krátkého filmu si autor Dennis Vreeke vypůjčil heslo Incredible India, kterým indická vláda láká turisty a které vám v Indii tak často přijde na mysl. Záběry jsou tolik typické a přesto si jej každý, kdo zná Indii, vždycky rád prohlídne, aby si připomněl neopakovatelnou atmosféru nezapomenutelné země.