Kuchyně

Místní kuchyně nabízí mnoho skutečných delikates a pokud rádi ochutnáváte typická jídla, zde si budete užívat. Kombinace karibské a španělské kultury zde zanechala velký otisk a aktuální vliv americké kultury dovedl některé restaurace k dokonalosti, co se prezentace jídla týče, ale i ostatních detailů během přípravy jídel. Gastronomie je zde skutečně na vysoké úrovni a stojí za to si trochu připlatit za lepší restauraci.

Běžně se můžete naobědvat okolo 10 usd, ale pokud chcete mít zážitek, jděte do restaurace, kde oběd stojí alespoň 15 usd. Podobně je tomu s večeřemi, běžně za 12-15 usd se zasytíte, ale za 20 usd na vaše jídlo nezapomenete. Určitě musíte vyzkoušet nápoje z rumu Bacardi, neboť zde lahodný mok i pálí.

Mezi zdejší speciality patří:

Mofon: smažený zelený plátano, plněný masem, zeleninou s česnekem. Část plátano je rozmačkaná ve vývaru a tvoří omáčku.
Asopao de pollo: silný kuřecí vývar s rýží, mnoho druhů zeleniny a kousky kuřecího masa
Lechon: grilované malé sele

Na aktualizaci online průvodce se podílela Irena Andrlová z CK Reina Travel.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: