Dominikánská kuchyně je ovlivněna španělskou kuchyní a je velice chutná, využívá převážně lokálních čerstvých surovin. Nejčastěji se z masa konzumuje hovězí, méně vepřové. Dále mořské plody a ryby, které jsou vždy čerstvé, kvalitní a za výborné ceny.
Speciality
Bandera: rýže, hovězí maso, červené fazole, tamní druh banánu – plátano, smažený se salátovou přílohou
Chicharrones de pollo: malé kousky smaženého kuřecího masa
Casava: smažená yuka
Moro de habichuela: rýže a červené fazole
Sopa criolla dominicana: polévka s masem a zeleninou
Nápoje: Povedené lokální pivo President a také lokální káva, které je velice dobrá a silná.Národním nápojem je třtinový rum, nejlepší značky jsou Brugal a Bermúdez. V hojné míře se používají i pro nejrůznější koktejly.
Na aktualizaci online průvodce se podílelaIrena Andrlová (CK Reina Travel).