Kuchyně

Dominikánská kuchyně je ovlivněna španělskou kuchyní a je velice chutná, využívá převážně lokálních čerstvých surovin. Nejčastěji se z masa konzumuje hovězí, méně vepřové. Dále mořské plody a ryby, které jsou vždy čerstvé, kvalitní a za výborné ceny.

Speciality

Bandera: rýže, hovězí maso, červené fazole, tamní druh banánu – plátano, smažený se salátovou přílohou

Chicharrones de pollo: malé kousky smaženého kuřecího masa

Casava: smažená yuka

Moro de habichuela: rýže a červené fazole

Sopa criolla dominicana: polévka s masem a zeleninou

Nápoje: Povedené lokální pivo President a také lokální káva, které je velice dobrá a silná.Národním nápojem je třtinový rum, nejlepší značky jsou Brugal a Bermúdez. V hojné míře se používají i pro nejrůznější koktejly.

Na aktualizaci online průvodce se podílelaIrena Andrlová (CK Reina Travel).

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: