Covid, zdraví a bezpečnost

30. 6. Lidé z Česka od 1. 7. nebudou moci kvůli šíření nakažlivějších variant koronaviru cestovat do Namibie.  Lidé do této země mohou podle ministerstva zdravotnictví odjet jen v nezbytně nutných případech a cestu musí předem ohlásit ministerstvu zahraničí. Opatření platí do 31. července. 

16. 4. Pár zkušeností z cesty CK Kudrna do NAMIBIE: Pokud odlétáte z Vídně, připravte se na kontroly na česko-rakouských hranicích, kde budete muset ukázat letenku a formulář o tranzitu. V Namibii vás naopak nečeká žádná administrativní šňůra. Během chviličky požádáte s předvyplněným formulářem o vízum, za které zaplatíte 1080 namibijských dolarů (asi 1570 Kč – můžete platit i kartou!), a je to. Namibie je na přelomu března a dubna po období dešťů nejzelenější, ale v národním parku Etosha kvůli tomu neuvidíte u vodních koryt tolik zvěře. Chcete-li vidět z Namibie co nejvíce, naplánujte si dovolenou alespoň na 3 týdny třeba na podzim, kdy už není turistická sezóna a zároveň se vyhnete zimním dešťům. Hodí se také vědět, že Namibie je velmi bezpečnou a spíše „zápaďáckou“ zemí, co se turistických míst týče. Pokud čekáte ryzí, rušnou Afriku, možná budete překvapeni. V každém ohledu má však Namibie co nabídnout!

15. 4. 2021 Při vstupu do země musí cestující předložit negativní COVID-19 PCR test provedený maximálně 72 hodin před vstupem do země.

14.10.2020 Vstup do země je možný s negativním testem (ne starším 7 dnů), vyplněním dotazníku, zajištěním zdravotního pojištění. Je nutná 7-mi denní karanténa.

Namibie je velice bezpečnou zemí, osobně špatnou zkušenost (okradení) máme pouze s městem Rundu v Capriviho (dnes Zambezi) pruhu.

Co je však nebezpečné, je jízda za tmy, z důvodu možného střetu s divokou zvěří a také vyšší než 80 km/h rychlost na šotolinových cestách.

Na aktualizaci online průvodce se podílela Pavlína Fulnečková (CK GRAND AFRIKA).

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: