Kuchyně

Základem malgašské kuchyně je rýže, ta se podává jako příloha ke každému jídlu.

Národním jídlem je ravitot – maniokové listy (tlučené v hmoždíři) plněné vepřovým masem a romazava z listů lilku. Zajímavostí k ochutnání jsou všudypřítomné rýžové koláče (k dostání běžně na ulici), dále pak místní víno, pivo typu pilsner Three Horses Berr (tzv. THB), rum a místní limonáda – tzv. Bonbon Anglais, která se často míchá s pivem. V restauracích je také možnost ochutnat steak z místního skotu ZEBU nebo místní ryby.

Cena za 1,5 litru balené vody je cca 0,5 EURO. V odlehlejších oblastech může být cena za takovéto balení vody i více než 1 EURO.

Zajímavým zážitkem může být návštěva „jídelny“ pro místní – Hotel GASY (cena za jídlo s rýží a převařenou vodou je max cca 1 EURO).

Na aktualizaci online průvodce se podílela Pavlína Fulnečková (CK GRAND AFRIKA).

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: