Ahoj,
plánuji cestu z Kalifornie do Kalifornie napříč pár státy usa od půlky září na něco málo přes dva týdny. Přesný plán po dnech ještě nemám, ale začátek je v SF, pak Yosemity, přes Death valley, prohlédnout Zion, Bryce canyon, Arches, Canyonlands, projet Rocky mountains přes Aspen a dál na jih napříč Coloradem až k Monument Valley, Joshua tree NP a skončit v San Diegu. Některé parky si zaslouží dva dny, některé jeden. Je to docela našlápnutý, celkem kolem 4000 km, ale jde to. V nejhorším se nestihne některý národní park… Loni jsem podnikl podobně dlouhý trip, měl jsem na něj jen asi 11 dní a stihl jsem všechno bez problémů, i s tím, že si všechny zážitky pamatuji a víceméně celou cestu jsem si sám odřídil. Nechci letos moc času trávit v Death Valley, to jenom projet, nepotřebuji znovu vidět Grand Canyon a určitě nechci stavět ve Vegas, protože to město mi stačilo vidět za život jen jedenkrát. Letenky mě letos vyšly poměrně draho, takže bych cestu viděl docela na low budget: hostely, kempy, motely. Díky cestě přes Colorado asi nebude moc lidí, kteří by se mnou dali celou cestu, ale co kdyby se někdo vyskytl 🙂