Hrozně rád bych navštívil západ USA, tj. hlavně národní parky (Grand Cynon, Yellowstone, Death Valley a spol). Mám čas 2 měsíce (červenec-srpen 2012). Bohužel nejsem řidič, ale pokud by byl zájem, přifařil bych se k nějaké skupině a podělil bych se o náklady. Chtěl bych je alespoň na měsíc, případně bych si to pak sám na místě prodloužil. Budu moc rád, když se mi ozvete sem nebo ještě lépe na můj mail. Petr
ahoj Petre a Martine,ja bych jel s vami hned,ridic jsem, jen tech cestovatelských zkusenosti moc nemam.Problem je u me ale s financema.nakolik myslite ze by nas tahle sranda mohla vyjit?
Ahoj Martine a Honzo. Já jsem docela zkušenný nezávislý cestovatel, ale neřídím. Řidičák tedy vlastním, ale prakticky nikdy jsem nejezdil. Možná kdybychom měli automat, troufnul bych si řídit někde mimo velká města, ale jinak ne. Jinak nad financemi jsem se zatím moc nezamýšlel. Letenka by se snad dala za nějakých 15000 pořídit (nejlépe asi do San Franciska), případně do L.A. Trasu bych klidně i naplánoval, jenže by to chtělo naplánovat hlavně s řidičem či řidiči, kteří to pak odjedou. Cenu pobytu na místě neumím zkalkulovat, určitě by to ale chtělo nejméně 4, lépe však 6 lidí (dá se určitě půjčit minivan) a podělit se o náklady. Já osobně bych nejraději spal v kempech anebo jinde v přírodě na divoko, ve stanu, to by snad neměl být problém, možná tak jednou za týden si zaplati motel, kde se pořádně umyju a tak, ale jinak myslím hotely není třeba vyhledávat. Pokud byste měli čas jen na měsíc, preferoval bych spíše červenec, já bych si to pak někde ještě prodloužil, asi bych jezdil stopem.
Ahoj Petře a ostatní,
tebe „znám“. Jsem učitelka a občas si vypůjčím tvoje prácičky 🙂 Chtěla jsem do Jižní Am., ale zaujali jste mě všichni natolik, že bych se moc ráda přidala 🙂 Řídím bez problémů cokoli a 25 už mi bylo dávno 🙂
ahoj všichni
tak cesta vypadá skvěle
řídím už 27 let ale nevím anglicky ani ťuk
takže budu potřebovat i člověka na východ z letiště :-)) nacestu bych se vydal .volno mám. paníze snad nějaké seženu.
Ahoj, již delší dobu se pokouším sehnat nějaké lidičky na cestu do USA – příroda západ, ale bez úspěchu. Jel bych s partou, která se vyzná a hlavně umí Anglicky.Já zase dobře a bez nehod řídím.
zdar klucí,
hlásí se další nadšenec!Já bych si to představoval přesně jako Petr a jestli by nebyl proti tak bych si to prodloužil s ním!
Jinak s řp.jsem na tom taky tak!
Těším se že si v česku dáme scuk!
Petře ozvi se!
Kurňa, zoufale chybějí řidiči…
čau chlapi, s kámošem máme něco podobného v plánu, v rozmězí červen – půlka července (13. musíme letět do Anglie) Kámoš je řidič, ale je tady problém s věkem… je nám 21 a 20 a to je pak příplatek za auto cca 15doláčů/den, četl jsem tady něco o minivanu, pokud nemáš řidičák a není ti 25 tak ti ho stejně nepůjčí… kdyby se někdo chtěl přidat(hledáme dvě osoby), napište na oz*******@***il.com
rozpočet jsme předběžně řešili, 15000 si dá každý za letenku, auto celkově nevyjde nad 50000(i s příplatkem za mladého řidiče), to podělíš 4osobama a jsi někde na 12500 za káru, nafta nevyjde draho, asi 5000 na osobu, celkově bys neměl přesáhnout rozpočet 50-ti tisíc, spíš počítej míň, možná 40. Vstupy do N.P. se řeší kartou za 80doláčů na auto… Celkově dáš něco kolem 34000 za všechny tyhle věci, kolik tam necháš navíc za jídlo a tak je už čistě na tobě 🙂
Ahojte kluci!
Hlasi sa dalsi nadsenec!O tom, podivat se do Ameriky snim uz nekolik let! Som sice holka, ale je mi 25let, mam nejake cestovni skusenosti a jsem (podle reakcii znamych) celkem dobra ridicka, a hodne mne to bavi.
Ahojte kluci!
Hlasi sa dalsi nadsenec!O tom, podivat se do Ameriky snim uz nekolik let! Som sice holka, ale je mi 25let, mam nejake cestovni skusenosti a jsem (podle reakcii znamych) celkem dobra ridicka, a hodne mne to bavi.
Přátelé,vydržte,já sepisuju malou kuchařku ze zkušenostmi z mých 13ti cest do USA.Ještě asi 14 dní a snad to bude celé.Pak napíšu,jak si to stáhnete.
Lidi, pojedte na Hawaii!!:)
Taky bych rád hawaii.
Ahojky lidi, já bych taky ráda asi nejvíc na Hawai, jsem dobrý řidič, mam i nejaké finance, ale s jazykem jsem na tom bídně.
ahoj,
ja chci jet taky! Cestu na zapad USA planuju uz dlouho, zatim to bohuzel nevyslo..uz jste se nejak dohodli, dejte mi, prosim, vedet..
Jana 33, architekt
ridicak mama, delsi dobu jsem sice neridila, ale ridit v zasade muzu
čauky
Hrozně toužím jet do USA domlouval jsem se s jednou známou ale ta to odpískala tak bych se rád k vám přidal. Něco už mám procestováno zatím jen evropu tak už bych nějaký ty zkušenostky bych měl.
Jsem řidič zatím jen po ČR ale klidně si ho rozšířím i do USA
Mates 23
kr*****@***il.cz
Díky za všechny reakce. Momentálně to vypadá, že partu už jsem našel, ale jeden nikdy neví. Případně Vás kontaktuju…
Ahoj, jsem na tom stejně a bylo by fajn, kdyby se utvořila menší parta se stejným záměrem, půjčili auto a užili si krásu amerických parků.Máte někdo chuť, jste řidič a zkušený cestovatel? Díky.