Jižní Amerika

Venezuela 2013 – tipy co navštívit ?

Karel

Ahoj všichni,
v listopadu se chystáme na 3-týdenní cestu do Venezuely. Jedeme po ose Caracas, NP Canaima, Roraima, Delta Orinoko, Karibik, Caracas. Zatímco první část dovolené (NP Canaima, Roraima) máme poměrně detailně naplánovanou, rádi bychom požádali všechny, kdo by byli doporučit nějaké zajímavé tipy co navštívit v oblasti od Santa Eleny k deltě Orinoko a na závěr pak nějaký relax někde u Karibiku. Upřednostňujeme spíše poznat místní život obyvatel, přírodní krásy Venezuely, nevyhledáváme „profláklá“ místa plná turistů. Mohl byste někdo doporučit podle vlastní zkušenosti něco zajímavého ? Předem moc děkujeme. Ohledně Roraimy jsme se ještě chtěli zeptat na Vaše doporučení ohledně výbavy, co je nutné s sebou mít (stan, spacák, karimatka, vařič, jídlo..), zda doporučujete spíše variantu all inclusive apod.. Můj e-mail : ce************@****am.cz . Předem moc díky. Karel

Zkušenosti čtenářů

Libor

Doporucuju na zaver Puerto Colombia (Choroni). Je tam krasna plaz pod horami porostlymi dzungli (ta stoji take za navstevu) bez hotelu a mimo vikend malo lidi. Je tam levne a mistni tam uvidite. Turistu neni nikde ve Venezuele plno, trochu vice jen na Roraime. Varic (mistni velky typ varice) i hrnec se da pujcit, bomba se v Elene asi nesezene. Vyrazne levnejsi je mit vlastni skupinu a varit si nez all inclusive (jidlo v zaveru pry za moc nestalo, coz plati i o vlastnim vareni, ktere jsem mel ja, protoze v Elene toho neni moc k sehnani).

Libor

Mezi Santa Elenou a Ciudad Guayana asi nema smysl prerusovat jizdu autobusem, je to obvykle nocni spoj. Canaimu muzete poznat na vylete z Eleny. V Delte Orinoka jsem nebyl, ale asi nic cestou k ni za zastavku nestoji. Mozna vam neco nabidne mistni cestovka, kterou si muzete domluvit v Elene u Francisca Alvareze (sidli na autobusaku), ktereho bych doporucil i na zorganizovani dopravy a pruvodce na Roraimu. Polaci z me skupiny tam jeli pak pres nej s CK z Ciudad Bolivar.
V techto mestech (C. Guayana a Bolivar) ale pozor na prepadeni. A nejnebezpecnejsimu mestu J.Ameriky Caracasu jsem se uplne vyhnul jako mnoho dalsich. Z Puerto Colombia je nejlepsi jet taxikem rovnou na letiste. Vzhledem k cenam benzinu kolem 10 haleru za litr to neni moc drahe.

JAMI

pozor NA PODVODNÍKA MARTIN DE TOURS OKRÁDÁ KRAJANY z ČR, naslibuje levné výlety, výměny peněz atd. Jeho sestra z Kladna se k němu a jeho dluhům nehlásí. Nám dluží přes 400 dolarů. Okradač se pohybuje v trase Maturín – tam bydlí, jezdí do Valera, Bolivaru, Santa Elena.Tam má kamaráda s hotelem, Francesco a jejich řidičem ožralou.Pohybují se po Gran Sabana, stolových horách, Salto Angel – naslibují kde co, ale hlavně ne levně. Podvodník je silně závislý na nikotinu a penězích.Když má něco slíbeného zajistit, tak má vypnutý telefon, nepřijede na sraz atd. Varujte ostatní kamarády a nenechte se nachytat.

Misha

Ahoj Karle, ve Venezuele jsem byla 7 týdnů. Posílám link na moje cestovatelské tipy při toulání Venezuelou.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: