Ahoj 🙂 V létě 2014 se chci vydat do USA prostřednictvím programu W&T. Plánuji práci na západním pobřeží, které bych později chtěla projet autem spolu s národními parky, a také kratší výlet do NY. Nerada bych jela úplně sama, proto hledám spolucestovatele/ku. Najde se někdo?
Ahoj , aj ja by som chcela vycestovať do USA a tie by bolo fajn ísť ešte s niekym , ak budes chcieť kľudne mi daj vedieť 🙂
Ahoj, taky chci jet vlétě 2015 a nemám s kým 🙁 kdyžtak napiš na email sp******@***il.com :))
ahojte chcela by som ist v lete do USA a hládam niekoho kto sa pridá:) piste mail
ahoj napiš mi mail ak mas este zaujem
Ahoj, ja by som tiež rada vycestovala na program Work and Travel 2015, ale tiež nemám s kým a sama nehcem.. napíš mi, ak máš ešte záujem. 🙂
Ahoj holky, také od tom uvažuji. Bylo by fajn se dát dohromady, hlavně kvůli cestě tam a potom na společné cestování po USA. Máte už i nějakou představu o práci, kterou byste tam chtěly dělat?
Ahoj, taky mám v plánu vyrazit na W&T USA. Chtěla bych pracovat jako bazénový plavčík, pravděpodobně s agenturou Czech-us. Šel by do toho někdo se mnou? 🙂
Ahoj, i já plánuji W&T na léto 2014. Byla jsem už letos na východním pobřeží, takže teď bych ráda někam na západ, případně do Chicaga nebo NYC, které jsem si oblíbila. Pak bych ale každopádně ráda cestovala po Z pobřeží. Chtěla bych někoho do dvojice… pokud trávíte v Americe 95% času v bandě Čechů a Slováků, ztrácí to pro mě smysl… letos jsme právě byly s kamarádkou také jen dvě (bohužel příští léto bude ještě na Erasmu), na místě, kde jsme za celé léto nepotkali jediného Čecha nebo Slováka, protože jsme byli s agenturou, která není masová jako SA a jí podobné a vybrali jsme si práci, kam brali právě jen dvě Češky. Měli jsme tak opravdu příležitost poznat Američany a procvičit si jazyk. Než ve skupině bych radši jela sama, ale ve dvou by to bylo úplně ideální, protože se přece jen kamarádky navzájem podpoří, pomůžou si, a člověk má alespoň s kým sdílet zážitky a užít si srandu…
Těsně před odjezdem mě ještě budou čekat státnice, takže plánuji odletět na konci června nebo na začátku července a zůstat ve státech co nejdéle, pokud možno alespoň do konce října, pokud bude práce alespoň do poloviny září…
Pokud to má někdo podobně jako já, určitě budu ráda, když se ozve.:)
Ahoj Jani, psala jsi tu, že jsi byla v Americe už letos, ráda bych se tam příští rok také podívala, a tak bych chtěla moc poprosit o nějaké rady 🙂 jak to vyjde tak nějak dohromady cenově, na co bych se měla připravit a tak, byla bys moc hodná.. Nevím na koho se obrátit, tak jsem zvolila tuhle cestu 🙂
ahoj, cenove ti to vyjde s veskerejma nakladama min.na padesat tisic, pak si musis spocitat jaka je navratnost, kdyz budes pracovat za 7 dollaru 8 hodin denne, zlatej dul to neni, taky peclive vybirej agenturu, se kterou pojedes.ja byla 2x a za sebe nedoporucuju atep, ale naopak mam vyborny zkusenosti se studentem, ted chci zkusit czech us, mej se
ahoj, ja za sebe atep doporučuji, byla jsem s nimi letos v Montauku, začatek byl ulet jak je to tam drahy ale celkove jsme si leto moc uzili, vydelali si i na cestovani a podivali se po Zapadu.
Ahoj Jani, myslíš, že by jsi mi mohla napsat na email nebo jen odpovědět na pár otázek ohledně Montauku? 🙂 Jedu tam toto léto. Děkuji 🙂
Ahoj Jani 🙂 toto léto se s kamarádkama chystáme do Montauku přes Atep. Právě řešíme letenky a cestování. Mohla bych se s tebou nějak spojit přes e-mail nebo fb a zeptat se na pár věcí? Byla bych ti vděčná. Děkuji Radka 🙂
Ahoj, mohla bys mi prosím poslat na mail nějaké info ohledně Montauku?… ko******@****am.cz
Ahoj, já vycestoval se společností Camp Leaders a vyšlo mě to jen cca na 15 tisíc a to sem měl zařízenou letenku, ubytování i stravu. Sám jsem nevěřil jak je možný, že to je tak levný, ale fakt to tak je. Teď už se celkem směju těm nákladům kolem 50k, když vim, že to jde mnohem levnějš.
Ahojda, s kamaradem se take chystame pristi leto jet na W&T do USA na praci plavcika. Smim se zeptat, jake to tehdy bylo na miste a zarizovani vseho okolo + s jaoou agenturou jsi byla ty, ze to nebylo tak masove pro Cechy a Slovaky? My objevili krom SA jen czech-us.
Ahoj Jani,
mám to přesně jako ty. Na FSV UK dělam státnice koncem června a do USA bych chtěla odjet co nejdřív a zůstat tam co nejdéle 🙂 Plně sdílím tvůj názor, že zůstat v tlupě Čechů je o ničem, vyzkoušela jsem si to už na erasmu. Taky jsem trochu pokukovala po agenturách. Docela mě zarazilo, že většina jobů má nástup už začátkem června (líbil se mi Long Island od Atep, ale nebyli mi schopný odpovedět, jestli by se tam dalo dojet o týden, dva později). Našlas něco s pozdějším nástupem? Díky, Věrka
AHOJ Jano,taky uz jsem byla v USA a jako ty mam statnice predodletem,proto bych rada letela tak v pulce cervna. Ozvi se,pokud jeste mas zajem;)
Ahoj, taky mě láká prožít léto 2014 v USA na work and travel. Zatím žádné zkušenosti nemám a sama bych jet nechtěla, jestli ještě sháníš někoho do dvojice, budu ráda, když napíšeš 🙂 zdraví Andrea z Brna
Ahoj, taky jsem z Brna a ráda bych na Work a Travel do Ameriky, jen nechci sama 🙂 Píšu asi docela pozdě, ale už to máš vše zařízené, případně nějaké info? 🙂
Ahoj, já bych se klidně taky přidala, už to plánuju dlouho, ale nikoho jsem k sobě nesehnala a sama taky nechci 🙂
Ahoj holky,taky bych rada jela do USA. V roce 2011 jsem tam uz byla a bylo to suuppeerr.Popripade nejake info?diky
Ahoj, já za sebe doporučuji agenturu ATEP, byla jsem s nimi tohle léto já i moje kamarádky v jiné lokalitě. Práce byla jak měla, ubytko taky relativně ok, všechno zařízené, ale agenturu si asi vybereš podle pozic co nabízejí. Kámoš byl se stduentem a moc spokojenej nebyl, chce si to udělat vlastní zkušenost. Ahoj Petr
Ahoj, už jsem sem jednou psala (6.10.). Pořád hledám někoho do dvojice. Pokud taky nemáte s kým jet a jste rozhodnutý jet aspoň na 90 % tak mi napište 🙂 Jsem z okresu Pardubice.
Ahoj, ještě pořád hledáš parťáka na Work and Travel? Já bych ráda jela, ale sama nechci, tak jak to vidíš? 🙂 Já jsem z Brna 🙂
Ahoj Jani, taky chci jet na Work and Travel do USA v létě 2014 a jsem rozhodnuta min. na 90 %. 🙂
Ahoj Baru, jaký je na tebe kontakt? Napsala bych ti email.
Ahoj holky, taky bych ráda vyjela v létě 2014 do USA. Jsem z Brna a kdyžtak kontakt na mě je: bo**********@****am.cz🙂
Ahoj,mam zajem jet na work and travel 2014.V roce 2011 uz sem tambyla a bylo to suppeerr:)kdo se chce pridat,kontaktujte mne;)od*******@****am.cz
Zdravím, štyria kamoši sa chystáme toto leto na východné pobrežie (myrtle beach) a všetci ideme prvý krát. Chceli by sme cestovať cca 20 dní a plánujeme približnú trasu cez New york, Washington potom zaletieť na západ do Los Angeles, Vegas, prípadne Grand Canyon atď. Máte s takouto cestou niekto skúsenosti? nejaké rady, tipy a triky? 😀 alebo sa niekto tiež chystáte na niečo podobné? Rád pokecám a uvítam akúkoľvek odpoveď. Neviem či je toto fórum aktuálne tak píšte na mail, ro***********@***il.com ďakujem 🙂
Zdravím,loni jsem se zúčastnila programu Work and Travel a vřele doporučuju. Dlouho jsem zvažovala jakou agenturu si vybrat. Přiznám se, že upřednostňuju spíš přátelský a osobnější přístup. Kamarád mi doporučil agenturu Alfa Agency, o které jsem před tím neslyšela, takže jsem nevěděla, co od toho očekávat. Osobní přístup a přátelská atmosféra mě nadmíru příjemně překvapila. O proti jiným agenturám měli daleko více pracovních pozic. Komunikovala jsem se slečnou Honzákovou, která se mnou celý program vyřizovala a našli mi práci v lokalitě, o kterou jsem měla zájem. Pracovala sem v obchůdku u pláže na Virginia Beach. Celé léto bylo perfektní. Tuto agenturu můžu jenom doporučit.
Ahoj, pokud můžu doporučit, pokud chcete jet na bazénovýho plavčíka do USA – oblast DC, tak Czech-US jsou nesmyslně drahý. Z 6ti letý zkušenosti doporučuju spíš Lifeguard.cz – férový přístup a nízké ceny. Navíc Czech-US vás podpisem smlouvy „donutí“ využít jejich systém pro refundaci daní, ze kterého si opět strhávají hrozně vysoké poplatky.
Zdravím, rád bych o prázdninách trochu poznal USA, buď Work and Travel a neb jen tak jen tak cestovat po státech. Kdyby měl někdo podobný plány, budu rád, když se ozve.
Ahojte, podmienkou W&T je aktualne studium na VS?
ja som absolvet, tak praveze neviem ci by to nebol problem.
Ahoj, nevíte někdo, prosím, jak postupovat při získávání víz J-1 do Států? Zaměstnance mám, ale teď na se na internetu dočítám něco o nějakých amerických agenturách, které přerozdělují víza, či co? Jak je to? Děkuju moc!
Ahoj, další léto se chystám na work & travel do usa. Nejraději na západní pobřeží, ale na místě mi zase tak nezáleží. Rád bych k sobě našel další dva lidi, po práci chci přejet autem z jednoho pobřeží na druhé. Pokud máte zájem se přidat napište mail 🙂 z usa mám zkušenosti.
Ahoj Kubo, jsme dvě a taky chceme příští léto do USA. Ozvi se mi na mail 🙂
Ahoj Jakube, kde budeš pracovat? Já mám práci v Maine, na východě, nějakou konkrétnější představu o cestování máš? Čau Standa
Pokud hledáte informace, začali jsme s kámošema psát informační blog o práci plavčíka v USA. Postupně aktualizujeme. http://plavcikvusablog.wordpress.com/
čau, uvažujem s kámošem o work and travel na příští léto. Chci se zeptat s jakou agenturou je nejlepší spolupráce – ATEP, Czech us, Student agency nebo jiná?
Díky za odpověď 🙂
PS: kdyby případně někdo zájem se přidat a vyjet s náma, můžem se domluvit 😉
ahoj ja tiez nad tým uvažujem ale moc sa mi nechce do toho ist sama takze hladám niekoho ku komu sa pridám , ked tak napíš mail:)
Ahoj, já jsem letošní léto vyjel s agenturou Camp Leaders a pracoval jsem jako vedoucí na táboře v kempu Chinqueka v Connecticutu. Rozhodně to bylo moje nejlepší léto v životě a agenturu si nemůžu vynachválit, ušetřilo mi to dost peněz. Pokud chcete víc infa, klidně písněte na mail. 🙂
Ahoj, já jezdil dvakrát dělat plavčíka s Lifeguard.cz a všechno bylo dobrý, starají se, přátelský přístup, můžu doporučit.
H.
Ahoj, najde se tu nekdo do chce jet na Work and Travel v lete 2015, stale premyslim nad agenturou nebo vycestovani bez agentury a nevim a samotne se mi nechce ani do jednoho, napiste kdyztak na email: sp******@***il.com
Ahoj..nechtela by jsi zit v USA?Hledam nejdriv kamosku a dal je to ve hvezdach..ziji tu pres 11 let..jsem myslim solidni chlap…
Ahoj lidi, letos se chystám odletět na celé léto do USA se společností camp leaders. Odlet 12.6.2015 a návrat 9.9.2015, cena kolem 12000,-. Jedná se o hlídání dětí v kempu, ráda bych k sobě měla ještě nějakou parťačku/parťáka, tak kdybyste někdo měl zájem, ozvěte se mi na mejl. 🙂 Veronika (we******@****am.cz)
Zdravím,
v červnu odlétám pracovat do USA, konkrétně přímo do Washingtonu, DC. POkud jste tam někdo byl za prací nebo při cestách jste narazili na někoho kdo poskytuje ubytování lidem na Work and Travel, prosím kontaktujte mě na uvedený mail. Děkuji za jakékoliv info.
Zdravím,
v červnu odlétám pracovat do USA, konkrétně přímo do Washingtonu, DC. POkud jste tam někdo byl za prací nebo při cestách jste narazili na někoho kdo poskytuje ubytování lidem na Work and Travel, prosím kontaktujte mě na uvedený mail. Děkuji za jakékoliv info.
Ahoj, chtela bych se zeptat jaka je navratnost W and T USA, je realne si vydelat na cestovani a pokryti prvotnich nákladů. Vrátit se do ČR s minimalní útratou?
Hľadám parťáka na WaT USA, aj ked viem, žš už je celkom neskoro, nenájde sa niekto ? KEd tak ma kontaktujte a dohodneme sa.
Ahoj, hledám parťáka/parťačku na léto 2016 v USA. Nejraději bych zkusil camp v USA jelikož je to cenově velice výhodné, ale samotnému se mi nechce. Pokud taky hledáš parťáka, tak se ozvi a můžeme vycestovat spolu 🙂 Každopádně bych to chtěl zarezervovat co nejdříve, aby na nás nezbylo to „nejhorší“, proto hledám už teď 🙂
Já jsem jela s Camp Leaders, poprvé sama a parťaky jsem našla na facebookové stránce účastníků pro tehdejší rok. Oni tu stránku dělají dycky pro aktuálnní rok. 😉
Ahojte všichni,
já jsem byla ve Státech už 3x a pokaždé s programem Camp Leaders. Jejich přátelský přístup byl úplně užasný. Na každou otázku ti odpoví v řádech minut, ke všemu ti dají návody a hlavně ta cena je tady v ČR bezkonkurenční. Pracovala jsem v kuchyni, kde je hodně práce, ale otročina to není, navíc v přestávkách jsme mohli využívat veškerý vybavení v campu, který je oproti ČR úplně snový! Peníze, co jsem si tam vydělala mi pokaždé stačily na parádní cestování. V životě bych neřekla, že se da do Ameriky dostat se vším všudy za 10tis., ale tady to jde! Kdyby to šlo, jezdila bych do konce života! 🙂
Je to věkově omezené?
Ano, je to pro studenty denního studia vysoké školy nebo vyšší odborné. 😉
Je to věkově omezené?
Ahoj, já jsem strávila léto v Americe už 3x. Pracovala jsem v campu na severu státu New York. Byly to nejlepší léta v mém životě! Poprvé jsem to zkusila sama a byla jsem tak nadšená, že po druhé a potřetí jsem už vzala i rodinu a kamarády! Jela jsem s Camp Leaders, protože počáteční náklady pro mě byly velkým lákadlem a celkově jejich přístup je hodně přátelský a mně sympatický. Pokud přemýšlíte o výjezdu, pak určitě jeďte, mně to obohatilo život o 100%! 🙂
Ahoj Lidi, na WaT USA už jsem byla 2x a je to zaručeně to nejlepší, co jsem mohla udělat! Procestovala jsem východní i západní pobřeží a karibik, takže určitě doporučuji 🙂 Dělala jsem bazénového plavčíka, takže pohoda práce. Na doporučení kamarádů jsem jela přes Czech-US a nemůžu si stěžovat. Se vším pomohli jak před, tak po odletu i během léta 🙂 Kdyby jste chtěli s něčím pomoci, tak písněte na sw********@*****um.cz. Poprvé mi dost lidí taky pomohlo a předalo informace, tak proč nepomoci zase ostatním 🙂
Ahojky Jaňule,
od návratu z Erasmu přemýšlím, že bych využila nějakou další příležitost, prvně jsem přemýšlela spíš nad pracovní stáží, nicméně začínám dost uvažovat o W&T, ale taky do toho nechci jít úplně sama, i když šílená jsem dost. Tak, když budeš chtít, určitě se mi ozvi, můžeme to zkonzultovat 😀 :). Pa Janča