Spolucestování Evropa

Transibiřská magistrála 2012 (a možná na skok do Číny a případně KLDR)

Ales

Ahoj,

vím, že je ještě spousta času, ale rad bych sehnal nekoho na pristi leto (někdy v červenci, srpnu pripadne i v zaří), kdo by se se mnou přídal na měsiční cestu Ruskem (resp. na platnost 30denního víza). A čím dřív se začnou shánět letenky tím jsou levnější, že…:-)

Muj plan je nasledujici, chtel bych letet z Vidne s AirBerlin do Moskvy, tam se zdržet co nejméně času (to hnusné město mě stačilo fakt jen jednou), nasednout na vlak a jet dál na východ. U Moskvy třeba Suzdal, Jaroslavl. Láká mě se jet podívat i na Solovecké ostrovy (nejlépe asi přes Petrohrad, ale ač je to krasné město, tak podruhé v krátké době tam taky nemusím), kam je ale problem s dopravou, gró „výpravy“ by ale měl být dál na východě, dostat se k Bajkalu, zkusit jeden z treků a dojet až vlakem do Vladivostoku. Je mi jasné, že se nestihne ani zdaleka všechno (Solovecké ostrovy jsou spíš utopie), bylo by to na domluvě v podstatě jediná pevná věc je, že chci vlakem dojet k Bajkalu a pak do Vladivostoku.

Z Vladivostoku zpět do Prahy letecky, to buď přímo přes Moskvy (třeba s S7 Airlines nebo i Aeroflotem), ale raději bych z Vladivostoku doletět do Pekingu a podíval se v podstatě jen tam a do blízkého okolí a přes Moskvu s Aeroflotem zpět do Prahy. A pokud bych si dokázal našetřit, tak si vybrat jednu z levnějších agentrur a jet organizovaně na tři, čtyři dny do Severní Koreje.

Hledám samozřejmě někoho i jen na část cesty.

Jinak je mi 23, jsem pracující student, zkušenosti s cestováním mám, v Rusku už jsem jednou byl (ale jen v Petrohradě, Moskvě a okolí).

A.

Zkušenosti čtenářů

Marek

Ahoj, četl sem tvuj plan na příští rok. Taky sem chtěl do Ruska, jen s asi trochu jiným plánem: Moskva – Vladivostok vlakem cca na 4 tydny a zpět letecky. S týdenní přestávkou u Bajkalu, nebo transmong. mag. do Ulanb., trek v mong. a zpátky k Bajkalu a do Vlad. Výhodou je, že bych měl lístek na vlak téměř zdarma (SMTP lístek) takže bych chtěl na většinu transferu využít vlak./do číny nemůžu/ Jestli by si byl ochotnej trošku změnit plán, tak bysme to mohli dát nějak dokupy 😉
mě je 22, student…

Aleš
Marek:

Ahoj,

já jsem se asi rozhodl, že Čínu a Mongolsko a KLDR nechám na další rok, protože bych to finačně neutáhl. Takže spíš si chci zařídit delší vízum do Ruska (služební 3 měsíční) a být jenom v Rusku a ten plán by byl asi následující – projet magistrálu a zastavit se na významějších místech, dát nějakej cca týdenní trek okolo Bajkalu, zase nasednout na vlak dojet s nějakou přestávkou do Vladivostoku. Odtamtud letecky na Kamčatku, udělat tam nějekej trek. Z Kamčatky pak letecky do Moskvy a z ní vlakem na pár dní na Solovky. Dohromady čekám necelé dva měsíce v Rusku. Tak by ses mohl přidat i na část, co tě zaujala. 😉

A.

Marek
Aleš:

Cau,

no to zní docela rozumně, dokonce přemejšlim i o tý Kamčatce, jeslti bych to utáh finančně. Ja bych cestou k Bajkalu udělal ještě pár dalších zastávek, takže bysme se mohli sejít u Bajkalu a pak třeba pokračovat společně…

Aleš
Marek:

Jasne. Klidne i pred Bajkalem (jeste se hlasil jeden spoluzak z vejsky a jedna slecna se ozvala na maila), já bych chtěl určitě vidět Vladimir, Suzdal a ještě se zastavit třeba Nižnij Novgorodě nebo Omsku.

Jinak jsem pro vskutku budget výlet, na těch trecích se moc neutratí, jídlo budem mít s sebou a jinak spaní ve ždáráku, vařit si můžen na vařiči, v civilizaci pak low cost hostely/dormy a vlak pokud možno na plackartě.

Dohromady letenky z Vladivostoku na Kamčatku a pak do Moskvy by se měli vejít do 9000 – 10 000 (buď nějak s S7 Airlines, Uralarlines nebo s Vladivostok Air). Je to dost peněz, ale je to v podstatě přes celej kontitent. A na Kamčatku jiná možnost než letecky není.

Marek

No paráda, ja taky cestuju low cost… hele tak dyžtak se domluvíme na mailu sa******@****am.cz, je ještě dost času, ale bylo by asi dobrý to trošku naplánovat a poznat se 😉 tak bysme mohli zajit někdy na pivko.

Terka
Marek:

Ahoj kluci,
už nějaký čas mě to táhne na východ a přemýšlím, že bych také v létě vyrazila tímto směrem. Nevím jak Rusko – víc mě asi táhne Mongolsko či Kirgizstán. (Ta Kamčatka by také nebyla k zahození 😀 )
Každopádně by mě zajímaly vaše plány a zkušenosti v téhle oblasti. Z východnějších zemí mám za sebou Rumunsko a Ukrajinu, ale tohle už je trochu jinej level. 😉
Budu ráda když se ozvete.

Marek
Terka:

Ahoj Terko 🙂

no zatim sme toho ještě moc nepořešily 😀 ale měly bysme se teď už nějak v nejbližší době sejít, poznat se a začít plánovat :), vypadá to ale že začátek cesty bude trošku odlišnej ale snad se sejdem u Bajkalu a pak budem pokračovat společně, tak kdyby ses chtěla přidat aspoň na část cesty tak napiš sa******@****am.cz a nějak se domluvíme 🙂 zatim

Ondra
Marek:

Přidal bych se, psal jsem „podrobnější“ mail Alešovi, tak dejte vědět 🙂
Jinak Terko Mongolsko mě taky šíleně láká, ale na cestování po mongolsku je nezbytné 4×4 auto s patřičnou úpravou 🙂 kdyby ho někdo měl, tak bych se určitě přidal 😛

www.transsibirskamagistrala.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: