Ahoj, ráda bych se zeptala na tipy na letenky na Sumatru (MEDAN) s odletem v lednu 2017 a návratem zhruba za 2-3 měsíce. Místo odletu a počet přestupů nehraje roli, spíš se tam dostat za rozumné peníze .
Koukala jsem , že nejrozumější je to asi z Kuala Lumpur, ale třeba máte i lepší tipy:)
Budu ráda i za zkušenosti s cestováním po Sumatře, přelety mezi ostrovy (Jáva, Borneo apod.), na co si dát bacha a kam se určitě nezapomenout podívat..času bude dost:)
Díky
Ahoj, pokud nebude nějaká super výhodná akce, tak nejlépe přes KL. Sice teď létají do Indonésie i číňani, ale levnější než do Kl a pak přelet s Airasia to asi není. Podívej se na odlety z Budapešti, nebo Vídně. Je to levnější něž z Prahy. Díval jsem se, že se ted dá i za 12,5 tis do KL ze super společností, což je výborná cena. Pokud nejsi vyloženě z Čech, tak je to mnohem výhodnější. 🙂 Ale i z Prahy se dá dojet do Budapešti vlakem za 5 hod. Nakonec můžeš do Indonésie z Malajsie i trajektem a ušetříš za letenku. Je tam hned blízko ta orangutaní stanice, pokud si dobře vzpomínám.Jestli tam chceš být 3 měsíce, tak máš času dost.
Cauky
Na jakou společnost jsi koukal? Emirates? Máš tip na jinou?
Ahoj, záleží na preferencích, ale já osobně bych hledal nejlevnější letenku do této oblasti Asie. Podíval bych se na ceny letenek s AirAsia a připočítal bych si to jednoduše k ceně. Když třeba poletíš za 9 tis. Kč do Bangkoku, vhodně zvolená zpáteční letenka do Medanu tě pak může stát kolem 3 000 Kč. Tj. celkově za 12 tis (nebo si uděláš open jaw. Výhoda nízkonákladovek je, že tě nenutí koupit zpáteční letenku)
Ahoj, ano myslel jsem Emirates. Poslední dobou létám jen s nima. Jsou sice maličko dražší než ostatní, ale ten komfort a servis za to stojí. Taky mám rád datle v čokoládě, které si kupuju na letišti v Dubaji :). Už jsem letěl se spoustou společností.Težko nějakou doporučit. Z Vidně je ještě Etihad Airlines. Ty sou téměř stejně dobří. Je tam mám pocit letenka kolem 12 tis což je taky moc dobrá cena. Dobrá je taky Qatar. Celkově tyto společnosti jsou lepší než evropské. S těmi čiňany jsem ještě neletěl a asi ani nepoletím.
Taky je ted Flydubai,která má zajímavé ceny ale je to někde jinde než Emirates.
Na tvém místě bych koupil tu Budapest. Já sám poletím asi v únoru a už se chystám, že koupím. Je to opravdu super cena a asi nebude dlouho. Za 12,5 do KL je pecka. Emirates moc akce nemá. Před dvěma lety jsem do KL s nima letěl za 17 tis, ale to jsem kupoval na poslední chvíli. Běžná cena je kolem 14-15 tis. Jsou tam ideální přestupy kolem 4 hod. Nikam se nemusíš hnát a když je přestup delší jak 4 hodiny dostanes lístek na jídlo. letíš 6 hodin pak přestávka a pak 7 hod. Pohoda Letiště v Dubaji je obrovské, takže je co dělat.
Ono některé společnosti mají slevy, ale zádrhel je v tom, že někde musíš čekat 10 i více hodin, což je opruz, ale když ti to nevadí, tak se to dá. Třeba Cathay pacific má taky nejaké slevy, ale nevím jestli do KL. Musíš ale letet do Hongkongu. Jednou jsem to letel. Je to snad 12 hodin jeden let.
Třeba se tam někde potkáme
Měj se
Předpokládám, že počítáš s pobytem max. 30 dnů bez víza (nebo 60 dnů na vízum) a pak odlet třeba přes Kuala Lumpur na jiný ostrov. Jiný let než přes Kuala Lumpur asi těžko bude výhodnější, pokud nebudeš hledat nějaké nízkonákladovky třeba přes azair.cz (a asi i ty by byly přes KL).
No ráda bych zůstala aspon 3 mesice, takze budu muset viza prodluzovat nebo si zajet někam mimo Indinesii