Jižní Amerika

Spolucestující do jižní Ameriky 2015

Janča

Ahoj, v lednu 2015 se chystáme do jižní Ameriky. Jsme 2-pár. Má někdo zájem se přidat? jedeme na 6 měsíců.

Zkušenosti čtenářů

renata

ahoj jani, rada bych se pridala. jsem momentalne na zelandu a do j.ameriky se chystam na prelomu roku. prosim posli mi na mail re************@*****um.cz detaily k planu, rozpoctu, jaky mate standard atp. dekuji. r.

honza

ahoj..taky mame v planu jet..taky by me zajimal plan a rozpocet.dik honza

Karel

Ahoj, momentálně studuji na jihu brazílie (Porto Alegre), O prázdninách prosinec – březen bych chtěl cestovat a rád bych se k vám přidal jestli je ještě možný. Máte nějaký plán? Díky

daniel nakladal

Jedu do Columbie asi v breznu nebo dubnu a jeste nevim jak,ale z anglie.Prida se nekdo_

bety

Ahoj, v březnu letím do Ekvádoru, kdyby se někdo chtěl setkat, popřípadě přidat. ozvěte se na email 🙂 B

Ivana
bety:

Ahoj Bety, ráda bych se přidala, jsem ale starší ročník. Nicméně jsem s baťohem procestovala v poslední době zhruba asi 25 zemí Asie, Jižní Ameriky a Austrálii. Jela bych ráda, ale samotné se mi nechce, i když bych to zvládla, nic na tom není. Čau Iva

tomas

Ahoj,

v březnu letím do Ekvádoru a pak pokračuji do Kolumbie,
přidá se někdo?
K.

Pavla

Ahojte, nevite, zdali je potřeba se ockovat na zlutou zimnici na cestu do Ria, Iguazu a Ihla grande? Je to legislativne nebo zdravotne potrebne? diky moc

Libor
Pavla:

Tam není třeba z žádného důvodu.

Tomáš

Ahoj,

asi za měsíc vyrážím do Ekvádoru a následně do Kolumbie,
při odletu prý může být problémem absence vstupního razítka.Hranice mezi Ekvádorem a Kolumbií budu překračovat v Ipiales. . . . Nevíte prosím zda zde vstupní razítko dostanu automaticky,nevím přesně v jakou hodinu tudy pojedu,je možné,že v noci.
děkuji
Tomáš

Libor

Píšeš to do nesouvisející diskuze. Jestli platí stále toto:
http://www.ecuadorexplorer.com/html/border_crossings.html
tak po 21 h. hranice nepřekročíš. Zapomeň na to, že bys mimo EU překračoval hranice bez razítka nebo jiných požadovaných formalit, pokud to není jen na krátkou návštěvu příhraničního města, což někdy v Jižní Americe lze.

Nejdřív musíš získat výstupní razítko a pak přejdeš most a získáš bez problémů vstupní. V noci nedoporučuju cestovat jednak kvůli nižší bezpečnosti (tento úsek se před 2 lety v noci nedoporučoval kvůli hrozícímu přepadení od banditů, ne FARC, přes den byl silně hlídán) a jednak kvůli tomu, že je tam krásná krajina, kterou stojí za to vidět (jede se třeba i ve velmi strmém svahu asi 500 m nad řekou). Většina busů vyjíždí z Ipiales do Popayánu stejně jen ráno a dopoledne a některé asi i večer. Mezinárodní linky tam moc nejezdí a pokud ano, jsou dost drahé. Taky je otázka, jestli by čekali, pokud by byl zádrhel na hranicích. V Tulcánu stojí za návštěvu hřbitov s tvarovanými tújemi a v Ipiales katedrála Las Lajas.

Tomáš

Zdravim,
hledáme dalšího člena / členku posádky na cestu vlastním obytňákem po Jižní, Střední a Severní Americe.
Chystáme se na další část PanAmericany, tentokrát druhá část – Střední a Severní Amerika. Termín odletu je stanoven na první půlku dubna, kdy by se letělo do Venezuely. Tam se vyzvedne auto, přibližně dva týdny se bude dávat do kupy a poté se vyrazí přes kousek Venezuely do Kolumbie a odtud trajektem do Panamy. Poté přes Střední Ameriku /všechny země které v ní leží/, Mexiko, Kalifornii atd. Po cestě přes střední am. plánujeme trávit hodně času aktivně na vlnách a nebo s větrem v kitu/plachtě. Když by se po cestě někde naskytla práce, je to taky možný. Jeden z mnoha cílů cesty je Burning Man 2015, který je na přelomu sprna / září. Poté se budeme sunout dále na sever a bude záležet na domluvě posádky co a jak dále. Ale nyní jsme rozhodnuti, že budeme žádat o work and holiday do kanady, kam až by jsme rádi dojeli. Předběžnou cenu výletu odhaduji hrubě na 90tis/osoba/6měsíců (bez letenky a vstupu na BM). Upřednostňujeme zájemce, kteří by jeli minimálně na 6 měsíců, ale je možné se domluvit na částečných spolujízdách po dobu měsíce a déle…
Pro inspiraci /nedopsaný/ blok o Jižní části Panamericany http://bimboroad.blogspot.com/
Dále nabízím k prodeji obytné auto, které prodává kamarád, s kterým jsme procestovali část Kolumbie a Venezueli. Jde o obytné Iveco Turbo Daily v dobrém stavu, které nyní stojí na venezuelo-kolumbijských hranicích a cena je orientačně pod 4000 USD. Podrobnější info o autě v poště. Ideální by bylo, kdyby se poskládala další dvou-tří členná posádka do Iveca, která by jela stejnou cestou 🙂

Jestli víte o někom, kdo by měl zájem, prosíme sdílejte, docela to spěchá.

Více infa na emailu.

tomáš a honza

iva
Tomáš:

Ahoj, jela bych s vámi okamžitě. Byla by to má asi devátá cesta po světě jen s batohem. Jezdím většinou s dvěma mladými maníky, letos jim to nevyšlo, až koncem roku. Hledám náhradní řešení. Ale pozor, je mi přes 60 let. To mne asi chtít s sebou nebudete, i když jsem dobrý parťák. Event. mi odpovězte na této stránce nebo na em: Sr****@****am.cz díky Iva

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: