Hledáme do 3 členné party dobrodruhy (věk neomezen) na cestu Škodou 120 r.v.1988. Cesta z ČR v květnu/červnu 2013 přes SR, Ukrajinu-Krym, Moldávii, Rumunsko, nebo ČR z ČR do Istambulu a zpět (přes Rumunsko, Bulharsko) cca.20-25 dní. Tento rok jsme touto Škodou uskutečnili ve třech cestu Balkánem-nádherných 20 dní za 12 000Kč/osoba se vším všudy. Cesta z ČR,SR,Maďarsko,Srbsko,Kosovo,Makedonie,Řecko,Albánie,Černá Hora,BaH,Chorvatsko,Slovinsko a zpět – 5044km. Takže zkušenosti jsou a jsme ve věku 27-33let. No a pokud by jsme dali ještě jednu posádku Škodovky, bylo by to super a můžeme si dovolit ještě výše a dále. S čím počítat? Spaní stan/auto cca.2 dny, třetí den vždy někde za peníze – „teplá“ voda, dobití kamery, foto a pod. Sražení nákladů na minimum osobní nenáročností, avšak nevyhýbáme se platbám za poznání památek, rezervací, užívání sí místní kuchyně i moku, nutným poplatkům. Nehltat km a státy nepoznávat jen přes sklo auta. Proč Škoda 120 ? Dovedeme jí opravit, nikdo jí nechce ukrást a je to fajn retro co způsobuje úsměv i u místních. Zároveň nám skoro nulová hodnota dává svobodu poznat místní krásy autem nedosažitelné – auto klidně pro hory opustíme a za 2-3 dny ho najdeme včetně kol :o)
super napad i plan.hned bych jel,kdybych se mohl v praci uvolnit na tolik dni 🙁
to vsichni podnikate kdo takhle jezdite nebo co? 🙂
Nádherná myšlenka ale jelikož příští rok stavím dům tak bych tohle podniknul až tak v roce 2014 jestli máte v plánu takhle dál cestovat prosím za info díky.
Zdravím. Pěkný nápad. Pokud jste místo ještě neobsadili, zajímalo by mne to. Nejsem řidič, ale domluvím se rusky. K oblasti mám drobné zkušenosti z jedné větší cesty po kulturně blízkém evropském Rusku a dvou malých cest na Podkarpatí.
Zdravim tez. A devcata berete? I kdyz Skodu 120 rozhodne opravit neumi? Jsem skladna a nekonfliktni.. 🙂 Kdyztak dejte vedet. Diky, L.
jééé jáá chcíí…pokud máte ještě nějaké volné místo,jela bych ráda…kdyžtak pošlu o sobě info, kdyby jste mě chtěli s sebou 🙂
Meg
neaky dokument mate zciest zaujímalo bymato ked tak sp*******@**et.sk🙂
Zdravím, jsme parta ogarů z moravy:-D…..letos jsme taky absolvovali výlet do bulharska žigulíkem r.v 1978….přiští rok se chystame jet dvěma žigulíky přes ukrajinu, moldavii, rumunsko, srbsko…pokud bude možnost tak se můžeme přidat a udělat delegaci na východ:-D
Do toho bych šel měl sem tři škodovky a nadam na ni do pustit ale radči bych to proral po skype nebo tel a poznal víc než s někym vyrazim. Škodovku znam skoro do šroubku.
Zní to náramně, ráda bych ze přidala ke skupince šílenců, rusky neumim – domluvim se anglicky a strašně málo španělsky, ale mam dobrodružného a trochu šíleného cestovatelského ducha, přebývat bez elektriky, střechy nad hlavou (ba dokonce i sprchy) nějaký ten pátek vydržim (nemálo bylo situací, kdy jsme spávali s hlavami ze stanu/plachty venku neb jsme se nemohli ani cítit 😉 – njn, když voda neni, tak neni…) jen se obávám, že kvůli práci si červen dovolit nemohu (celý květen nebo přelom duben/květen by měl být možný, ale v červnu už nám začínají letní akce pro děcka /pracuji v DDM/…..hodně ujetých km. Maki
Ahoj , rád bych se přidal , mám zkušenosti s natáčením , focením , a sestřihem filmů tak bych mohl z cesty udělat malý filmek . Nejsem náročný a spaní kdekoliv mi nedělá problém , anglicky se domluvím , jen s technickou stránkou vám moc nepomůžu s opravama na autech nemám moc zkušeností ,ale pomohl bych co bych moh . Dějte vědět na e-mail
…tož to je něco teda.Nedávno sem si psal s Danem Přibáněm (žlutý trabant), než odjel objet jižní Ameriku, a říkal sem mu, že přesně něco podobného bych chtěl jednou podniknout.Vždy sem ale narazil na problém, najít ty správné ,,blázny,, jako já, kteří do toho půjdou.Teď už vím, že v okruhu svých známých hledat nemůžu, ale jak vidím tady by se podobní dobrodruzi najít dali :)….Pokud ještě chybí třetí do party, tož dejte vědět – to******@***il.cz
Je mi 26 a žil sem na 3 kontinentech, takže nějaká zkušenost s cestováním by i byla….jinak super plán expedičky :)….T
Čau, super nápad a moc ráda bych se připojila. Jsem z jižní Moravy, je mi 26 let a Balkán mám z větší části procestovanej a strašně ráda pojedu znovu, protože je tam nádherně. Tak dejte vědět
Zajímavý nápad, a co kdybych se k vám na cestu přidal s Jawou 250 kývačka?