Zdravím,
je mi 28 let a během co nejkratší doby bych se rád vypravil alespoň na půl roku pracovně do Irska (případně do Velké Británie) Rád bych sehnal nějaké(ho) spolucestovatele, nebo bych uvítal několik rad od někoho, kdo má s cestováním do zahraničí za prací už nějaké zkušenosti. Stejně tak, jako jsem rozhodnutý jet, tak mám i obavy co bude, až přijedu na místo. Jel bych totiž absolutně na blind, protože mi to bylo doporučeno jako nejlepší způsob vycestování a že nejlépe si vše zařídím přímo na místě. I když jsem pátral všude možně, tak jsem nikde nenarazil na informaci o tom, jak je to vlastně s ubytováním a jak docílím jistoty, že až přijedu, tak nestrávím prvních několik nocí venku. Díval jsem se na ceny podnájmů v Dublinu a pro člověka, který jede sám, jsou to naprosto astronomické sumy. Proto bych rád uvítal info o tom, jak jste to např. dělali s ubytováním vy, když jste vycestovali poprvé a jestli existuje vůbec nějaká reálná možnost, že by se ubytování, příp. práce daly nějakým způsobem domluvit se zaměstnavateli přímo z ČR ještě před odjezdem. Přijde mi totiž nepředstavitelné, že bych přiletěl na místo a hned začal lítat po městě, kde jsem v životě nebyl, a doufat, že náhodou narazím na něco, kde budu moci složit hlavu.Děkuju moc, budu vděčný za jakékoliv info… Jarda
Děkuju za info. Hostel mě samozřejmě napadl jako první možnost, ale problém je, že hostel vám nevydá osvědčení o ubytování, protože hostely nejsou považované za formu bydlení. Tudíž vám ani nevydají PPS number a práci pak horkotěžko seženete…
Děkuju za info. Hostel mě samozřejmě napadl jako první možnost, ale problém je, že hostel vám nevydá osvědčení o ubytování, protože hostely nejsou považované za formu bydlení. Tudíž vám ani nevydají PPS number a práci pak horkotěžko seženete…
Hledame do podnajmu,okoli Wiganu UK,se zarizovanim pomuzeme er****@***ox.com
Ja jsem si PPS zarizoval na adresu hostelu.
Na urade netusi, co se pod tou adresou skryva a kdyz se domluvis s obsluhou hostelu, tak neni problem. Evidentne to takhle dela vic lidi, protoze v nekterych hostelech jsem videl napis, ze za kazdy doruceny dopis si hostel uctuje 1€. 🙂
ahoj, někdo mi vyprávěl, že takhle na blind odjel na čtyři měsíce do Irska. Za úklid ho nechali přespat na ubytovně a pak už jen jezdil z ubytovny do ubytovny, předem o něm vždy věděli.
dobry den,nemate nekdo zkusenost s praci irsko anglie,prebirani zeleniny sklad,pokud by nam nekdo praci zajistil,provize jista.nejlepe ted od konce zari
Dobrý den Jardo, také bych strašně ráda vyjela za prací, ale samotná ženská to má vždycky těžší. A v mém okolí jsem bohužel jediná, kdo má touhu vyjet do zahraničí. Takže si zatím hledám po netu co a jak a snad se jednou sama donutím, je to holt vždycky risk. Co jsem tak pátrala po ubytování, tak skvělý způsob je tzv. couchsurfing. Konkrétně na http://www.couchsurfing.org ale třeba existují i další podobné stránky. Musíte se zaregistrovat, ale je to chvilička. Potom si zadáte do vyhledávače město, kde by jste chtěl být a vyjede Vám spousta lidí, kteří nabízí ubytování hlavně u sebe doma, někteří mají pouze gauč na přespání, někteří nabízí pokoj, v každém profilu mají popis, co konkrétně nabízí. Většinou to bývá na krátkou dobu a zdarma, ale myslím, že by se s nimi dalo domluvit na nějaké hodně rozumné ceně při dlouhodobějším pobytu. Nebo by jste to mohl vzít zatím jako ubytování do začátku, než najdete něco jiného. Pročtete si profily a pokud se Vám něco zalíbí, odešlete jim žádost. Většinou to bývají lidé hodně přátelští a pokud se natrefíte na někoho opravdu bezva, myslím, že by byli ochotni Vám poradit nebo i pomoci s hledáním práce. V hledání se dají nastavit i filtry podle jazyku, věku, pohlaví atd. Tak třeba Vám to trošku pomůže, přeju Vám hodně štěstí! 🙂
Couchsurfing bych moc nedoporucoval. Kdyby mi na CS nekdo napsal, ze u me chce bydlet, protoze nechce platit najem, tak bych ho poslal do patricnych mist.
Lidi si vybiraji sve hosty tak, aby jim mohli neco nabidnout. Ne nejakyho freeloadera, co si mysli ze v Irsku najde job.
Zkus radsi hostel.
Dlouhodoby uzivatel CS.
Já jsem nemyslela, že by tam byl úplně zadarmo, ale domluvit se na nějaké rozumné ceně. Všechno je to na domluvě a třeba se najde člověk, který by s tím problém neměl, obzvlášť pokud mají v domě volný pokoj. A za zeptání nic nedáte 🙂
No, jestli se ti nekdy povedlo takhle sehnat si pokoj za „rozumnou cenu“, tak fajn. Nikoho takoveho neznam.
Na zacatek bych doporucil spis nejakej hostel, nebo airbnb.com