Spolucestování Amerika

Potápění Curacao listopad/prosinec 2012

Honza

Ahoj.
Naslel jsem jedno z nejlevnejsich potapeni i PADI kurzu… (1shore dive i 15USD, OWD+AOWD cca 500USD) na Curacau. Hledam touto cestou tedy k sobe buddyho! Jednoho, nebo tři. (Kvuli pokojum) Klidne i nadsence amatera. Ja si tam hodlam udelat kurz AOWD a nejake speciality. Vsude jinde je to totiz za desnej majlant.
Chci odjet co nejdrive, tak nevahejte a piste! Pokud mate zrovna cas a nejakej ten dolar v kapse 😉 Vratit se musim nejpozdeji 14.12.2012 a tak bych rad pobyl na ostrove alespon 14 dni. Rozpocet vypada asi takhle: letenka tam a zpet cca 17.000CZK ubytovani na 13 noci pro jednoho cca 10.000CZK a to pri studiu pr dva. Pokud by to byl pokoj pr 4 tak jeste levnejsi. Pocitam ze s jidlem a nejakym tim transferem z letiste neprijde 14 dni na Curacau na vic jak 35 tisic. Jinak jsem pohodovej 28letej kluk.
Piste, piste, piste.

Tesim se…

Zkušenosti čtenářů

dr o2

skoda ze je to tak narychlo, to uz nedam. ale napad je to dobry, kdybys to delal nekdy pristi rok tak dej vedet na tw******@***il.com

Honza
dr o2:

Ja vim, jsem vul 🙁 Vsechno delam vzdycky takhle narychlo. Neumim moc doperdu planovat a v tomhle pripade jsem dal jaksi urychlene vipoved a zjistil, ze mam najednou moc volneho casu… Kazdopadne na tebe budu myslet priste! Dik za echo.
Ahoj

martin

Honzo, ja chapu, ze udelat si kurs na Curacao muze byt fakt zajimave, ale pokud rikas, ze te vyjde AOWD na deset tisic, zkus se kouknout napriklad na stranky http://www.barakuda-diving.cz/stranka-kurz-potapeni-p2-aowd-39 tam to mas asi tak za polovinu… Ja sam se potapim pres 30 let a znam zakladny na curacao. Podle meho nazoru platis mailant za neco, co nesaha kurzu na ktery jsem ti poslal odkaz ani po kotniky… mej se m.

Honza
martin:

Ahoj Martine.
Diky za typ od profika. Ne, jako fakt si vazim kazde dobre rady. Vzlast pokud jde o usporu mych penizku 🙂 Ale budu te muset opravit. Zkouknul jsem tu Barakudu a jak vidim, tak OWD+AOWD u nich vychzi na 13.800Kc. Coz je vice nez mych 500USD. Tady jsi asi spatne pochopil muj text. Ze jsem nasel a zoroven potrebuji udelat si oba kurzy. OWD nasledovanej AOWD a jejich cena dohromady vyjde na tech 10 tacu. Barakuda tedy drazssi. No adalsi pro me neakceptovatelna vec, je ze podle informaci bych tohle delal v Barakude tak 5 mesicu kvuli jejich casovemu rozpisu. Zato na dovce budu ve vode a skole kazdej den a celej den a tak oba kurzy zfouknu behem 7mi dni. Karibik a bazen v praze nebo kde vsude to delaji bude taky rozdil jako blazen. O kvalite se prit nebudu. Nemam vyzkouseno, ale jak znam z ostatnich odvetvi, Ceskej kurz bude jiste profesionalnejsi a vytunenej do detailu od zbytku sveta. Coz je parada! Dalsi minus je ale ze se chci potapet po celem svete a tak musis znat odbornou terminologii v AJ a tu perfektne pochytis pri anglickem kurzu a ne pri ceskem. Nerad bych pak slysel v Indonesii BUOYANCY or CPR a jen blbe cumel pac nebudu vedet co to znamena 🙂 Posledni vitku, jez bych urcite prosil okomentovat je: jakej mas uspech s touto licenci ve svete. Ja jako vetsina zanm jen PADI a taky chci jen PADI, pac je nejrozsirenejsi. Bal bych se ze nekam priletim za 30.000 a oni me nechaj hrat si maximalne ve 12ti metrech pac moji karticku vubec neznaj a tak ani neuznavaj.
Takze Barakuda urcite neni nic pro me. Ale jak rikam, diky za typ. Ocenuju.
Ahoj

martin
Honza:

Takze asi takhle: mas pravdu, ze jsem nebyl pozorny pri cteni tveho textu a dovodil si, ze budes delat jen AOWD. Barakuda tudiz vyjde draz. Ja te urcite nebudu odrazovat od Padi ani doporucovat Cmas, vyjde to vicemene na stejno. Ja mam I** od Cmasu, ale kurzy nedelam, uz jen proto, ze moje licence je asi tak 10 let prosla a ja nejak nemam cas a ani chut pobihat nekde kvuli papirum. Mam proste svou karticku a nikde na svete jsem s ni nemel problem, pricemz jsem navstivil radove desitky destinaci na vsech kontinentech.
To co chci rict, a predesilam, ze sam jsem delal a delam veci ze kterych instruktorum ceskych kurzu vstavaji vlasy na hlave, je to, ze ani nejlepsi instruktor na svete te proste nenauci potapet se za sedm dnu. Ja neuznavam buddy system a potapim se sam, jenze to je moje riziko. Dva sedmidenni absolventi OWD a AOWD podle meho nazoru proste nejsou samostatni potapeci a jsou si vzajemne nebezpecni. Nemluvim o znalosti vypoctu dekompresnich casu a nevim ceho vseho, na to si proste koupis pocitac a kdyz ho budes poslouchat, tak se ti s 80% pravdepodobnosti nestane nic zleho, to o cem mluvim je reseni krizovych situaci. To proste zacnes zvladat s praxi. Ale dost. Ja opravdu nejsem ten kdo by mel mentorovat.
Snad jen ujisti se, ze za tech petset dostanes opravdu cely kurz i s ponory a zapujcenim vybaveni. Ja ziji naproti Curacao ve Venezuele a znam tamnejsi zakladny pomerne dobre a jsem si skoro jisty, ze ta nabidka bude mit nejaky hacek… Uz jen proto, ze system PADI urcuje ceny za vycvik a tudiz by po celem svete mela byt cena vicemene stejna… mej se a kdyby cokoli, klidne se ozvi na muj mail

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: