Ahoj cestovatelé, jsme zatím dva (holka,kluk-kolem třiceti let)co odlétáme 30.3. do Limy. S plánovaným pobytem 1. do 19.4. a 2. do 28.4. Hledáme dva případné spolucestovatele. Nejlépe jednoho, který by mohl na tři týdny a druhého, který by se mnou cestoval, až do 28.4. Cesta by měla být zaměřena na treky s poznáváním přírody, domorodých obyvatel a památek. Bude se teprve tvořit. Byli bychom rádi za cestovatele nekuřáka s dobrou fyzickou kondicí a s dobrým zdravotním stavem. Chodilo by se převážně s krosnou na zádech. Spalo, kromě měst, většinou ve stanech. Snahou nebude navštívit co nejvíce míst. Spíše méně. O to s větším poznáním.
Přeji v novém roce plno skvělých cest.
David
Ahoj,
to zní dobře, do Peru se chystám taky na 3 týdny. Ozvu se na email.
Ahoj, premyslim nad necim podobnym. Moc to neplanuju, vetsinou se snazim navstivit od vseho neco. Proste co se povede se povede. Zadnej stres…. Mam na to mesic +-. Kdyztak se ozvi….
v minulem prispevku je spatna adresa…:-)
Stále hledáme 1-2 spolucestovatele. Cesta by měla být zaměřena více na treky. Předběžně v trojúhelníku Lima – Huaraz – Cusco. Rádi bychom navštívili Machu Picchu a prošli oblast kolem Cusca. David
Letenky máme koupené na výše uvedené termíny. Odlétáme 30.3. s Ryanairem z Bratislavy do Madridu. Následující den pak S Iberii z Madridu do Limy. Zpět pak (Iberia) 1. cestovatel 19.4. a 2. cestovatel 28.4. s příletem do Berlína. Z Berlína pojedeme do Prahy autobusem. Což znamená, že první bude v Praze 21.4. ráno a druhý 30.4. ráno. Rozpočet, když nepočítám letenku, může pravděpodobně při naší cestě vyjít kolem dvanácti tisíc (500dolarů – bude záležet na kurzu). Na cestě nebude snahou objet všechny „IN“ turistické lákadla, ale spíše se zaměřit na 2-3 lokality, ve kterých by se podnikly vícedenní treky. Neláká nás Nazca, ani nějak zvlášť jezero Titicaca. Chtěli bychom navštívit oblast Cusca – nejlépe si projít venkov bez průvodce, dát si trek na Choquequirao, zajít na Machu Picchu, podívat se na Espiritu Pampu – spojeno opět s trekem. Dále podle časových možností. Budu mít podklady na trek v Kordillerách. Když vyjde čas a budou k tomu podmínky, rád bych ho absolvoval. David / ze*******@****am.cz
za 12 tis to nedate, byl jsem v rijnu v peru podruhe a hodne podrazilo, napr vstup do NP Huaraz z 20 na 69 USD, na MP a WP se tezko sezene pod 60USD a tri mes předem, jinak přes agentury které je nakoupili do zasoby i za 140, …..
Děkuji za poznatek. V květnu napíši jak to dopadlo. Tedy, jestli se mi bude chtít:-)
Ahoj Davide,
plánuju také jižní Ameriku s odletem na konci března. Začít chci v Peru, ale pak jsem chtěla ještě na skok stihnout Argentinu, Brazílii, Chile a Uruquay. Času mám neoomezeně a zatím sem sama. Vidím to velmi podobně jako vy- až na ty stany- myslíš, že je to bezpečné?
Pokud budete chtít ráda se s vámi potkám i osobně.
Já: pohodová, zcestovalá (komplet Evropa a JV Asie), 30ti letá nekuřačka, bohužel španělsky se teprve učím.
kdyžtak se ozvěte: p.rejskova(zavináč)seznam.cz
Pája
Na trekách v horách je tam stanování bezpečné a ani není jiná možnost ve většině případů.