Spolucestování Amerika

Peru-odlet 30/31.3.2015

David

Ahoj cestovatelé, jsme zatím dva (holka,kluk-kolem třiceti let)co odlétáme 30.3. do Limy. S plánovaným pobytem 1. do 19.4. a 2. do 28.4. Hledáme dva případné spolucestovatele. Nejlépe jednoho, který by mohl na tři týdny a druhého, který by se mnou cestoval, až do 28.4. Cesta by měla být zaměřena na treky s poznáváním přírody, domorodých obyvatel a památek. Bude se teprve tvořit. Byli bychom rádi za cestovatele nekuřáka s dobrou fyzickou kondicí a s dobrým zdravotním stavem. Chodilo by se převážně s krosnou na zádech. Spalo, kromě měst, většinou ve stanech. Snahou nebude navštívit co nejvíce míst. Spíše méně. O to s větším poznáním.
Přeji v novém roce plno skvělých cest.
David

Zkušenosti čtenářů

Pavlína

Ahoj Davide,
plánuju také jižní Ameriku s odletem na konci března. Začít chci v Peru, ale pak jsem chtěla ještě na skok stihnout Argentinu, Brazílii, Chile a Uruquay. Času mám neoomezeně a zatím sem sama. Vidím to velmi podobně jako vy- až na ty stany- myslíš, že je to bezpečné?
Pokud budete chtít ráda se s vámi potkám i osobně.
Já: pohodová, zcestovalá (komplet Evropa a JV Asie), 30ti letá nekuřačka, bohužel španělsky se teprve učím.
kdyžtak se ozvěte: p.rejskova(zavináč)seznam.cz
Pája

Libor
Pavlína:

Na trekách v horách je tam stanování bezpečné a ani není jiná možnost ve většině případů.

Zdenek

Ahoj,
to zní dobře, do Peru se chystám taky na 3 týdny. Ozvu se na email.

Pavel
Zdenek:

Ahoj, premyslim nad necim podobnym. Moc to neplanuju, vetsinou se snazim navstivit od vseho neco. Proste co se povede se povede. Zadnej stres…. Mam na to mesic +-. Kdyztak se ozvi….

Pavel
Pavel:

v minulem prispevku je spatna adresa…:-)

David

Stále hledáme 1-2 spolucestovatele. Cesta by měla být zaměřena více na treky. Předběžně v trojúhelníku Lima – Huaraz – Cusco. Rádi bychom navštívili Machu Picchu a prošli oblast kolem Cusca. David

David

Letenky máme koupené na výše uvedené termíny. Odlétáme 30.3. s Ryanairem z Bratislavy do Madridu. Následující den pak S Iberii z Madridu do Limy. Zpět pak (Iberia) 1. cestovatel 19.4. a 2. cestovatel 28.4. s příletem do Berlína. Z Berlína pojedeme do Prahy autobusem. Což znamená, že první bude v Praze 21.4. ráno a druhý 30.4. ráno. Rozpočet, když nepočítám letenku, může pravděpodobně při naší cestě vyjít kolem dvanácti tisíc (500dolarů – bude záležet na kurzu). Na cestě nebude snahou objet všechny „IN“ turistické lákadla, ale spíše se zaměřit na 2-3 lokality, ve kterých by se podnikly vícedenní treky. Neláká nás Nazca, ani nějak zvlášť jezero Titicaca. Chtěli bychom navštívit oblast Cusca – nejlépe si projít venkov bez průvodce, dát si trek na Choquequirao, zajít na Machu Picchu, podívat se na Espiritu Pampu – spojeno opět s trekem. Dále podle časových možností. Budu mít podklady na trek v Kordillerách. Když vyjde čas a budou k tomu podmínky, rád bych ho absolvoval. David / ze*******@****am.cz

Franta

za 12 tis to nedate, byl jsem v rijnu v peru podruhe a hodne podrazilo, napr vstup do NP Huaraz z 20 na 69 USD, na MP a WP se tezko sezene pod 60USD a tri mes předem, jinak přes agentury které je nakoupili do zasoby i za 140, …..

David
Franta:

Děkuji za poznatek. V květnu napíši jak to dopadlo. Tedy, jestli se mi bude chtít:-)

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: