Ahoj,
neplánuje náhodou někdo strávit konec letošního listopadu někde mezi Machu Picchu a jezerem Titicaca?
Chystám se příští cca 2 měsíce strávit v Kolumbii a Peru. Většinu cesty budu absolvovat s kamarádem Peruáncem, nicméně na část cesty nemám společnost. Jedná se o cestu z Cusca přes Juliacu do Arequipy mezi 20.11. a 1.12.
Nicméně kdyby někdo chtěl spojit cesty, tak má plánovaná trasa je: Bogota – Lima – Iquitos – Lima – Cusco – Juliaca – Arequipa – Lima – Pisco – Ica – Nasca – Lima – Madrid
Pro více info mail: sa**************@gm***.com
„Co je tam tak zajímavého?“ Krom přírody, měst a kultury, pro mě především lidi.
Původní plán byl letět tam s tím kamarádem Peruáncem, jehož jsem zmínila v úvodním příspěvku, a navštívit přátele (ať už jeho nebo naše společné). Proto těch 10 dní. Nakonec se mnou jet nemůže, nicméně alespoň ty společné přátele bych určitě chtěla znovu potkat – ráda bych zajela třeba do Abancay, což mi 2 dny určitě zabere, stejně tak bych se ráda zdržela v Punu,… celkově miluju města, takže bych si na každé chtěla nechat tak den.. k tomu Machu Picchu, Titicaca, Colca,… No nemyslím si, že bych se tam 10 dní nudila.. Spíš mi ještě bude pár dní chybět, jak se znám..
Určitě nejsem člověk, co by chtěl něco „profrčet“ a už vůbec ne nočním busem. Cestování si vždycky užívám včetně přejezdů..
Nicméně kdyby chtěl jet někdo se mnou, tak svůj program samozřejmě přizpůsobím..
Každopádně jsem nechtěla psát žádný sáhodlouhý popis – pokud má někdo zájem o upřesnění, uvedla jsem mail.. Což mi připadá logické a nejeden člověk to už pochopil..;)
Napsala jsi původně, že se jedná se o cestu z Cusca přes Juliacu do Arequipy, proto ten můj údiv. To, cos napsala teď, je úplně něco jiného, mnohem víc do široka. Na to 10 dní stačit nebude. Dobře, Puno je jen malá odbočka, ale třeba Abancay je úplně mimo tuto trasu.
Ano. „Z Cusca přes Juliacu do Arequipy mezi 20.11. a 1.12.“ I kdybych nakonec nejela do Abancay (je dost pravděpodobné, že se s kamarádem z Abancay nakonec setkáme někde jinde), tak si nemyslím, že bych se tam těch 10 dní nudila.
To chceš jít ten úsek částečně pěšky, že sis na něj vyhradila tolik času? Většina lidí ho celý profrčí nočním busem. Co tam je tak zajímavého? Teda kromě Colca Canyonu, na který se ale jezdí většinou z Arequipy.
Mezi Bogotou a Limou je přelet nebo po zemi? Na to bys ale čas asi neměla. Jestli chceš, aby někdo uvažoval o připojení, měla bys to upřesnit.