Ahojky, hledám nějaké kolegy s kterými bych se vydal příští rok nejraději v květnu nebo červnu na 5-6 týdnů naplnit zajímavý a dobře zpracovaný itinerář cesty.
Blíže: lu********@****am.cz
Někdo kdo se chystá do Peru v lednu 2014?:)
Ahoj Heleno,
Chystám se do Peru, Bolivie a Chile, ale až koncem února. Chci na cirka 1 měsíc. Hledám spolucestující v od 50 let nahoru. Pokud patříš do této věkové kategorie, ozvi se. Zdraví Věra.
m
zdravím, jsme dva a taky zvažujeme cestu do peru a bolivie koncem ledna na max. měsíc..s tím, že v Lime máme dva dny nějaké jednání. Akorát kolega mně odrazuje, že v lednu, únoru tam bude pršet. Nevíte, jak to tam vypadá s počasím? Jste zatím sama? Umíte španělsky? Děkuji.M
V lednu a únoru tam bývají deště a teď jsem viděl v Sucre i povodně. Ideální je květen až srpen. Bolívie je nádherná země, doporučuji!
Vždycky jsem byla v Bolívii a Peru v lednu nebo únoru. (Přece nepojedu do tepla, když už je teplo tady :-).)
Záplavy jsou tam normální, občas prší, ale žádná hrůza. Jen v nížinách pršelo skoro každý den odpoledne, ale ne v kuse.
Ahoj,
já se tam chystím nejspíše na konci ledna. CO tam plánuješ?
Ahoj! Jsme zatím dva s kamarádem, věk mezi třiceti a padesáti:) Máme čas jen ten leden a pak už by to zase bylo v nedohlednu, takže jsme se rozhodli, že ty deště risknem. Třeba mě tu někdo zasvěcenější opraví, ale pochopila jsem to tak, že jungle je stejně nevyzpytatelná a může lejt kdykoliv, třeba se nad námi bohové smilují:)Odlétáme 28.12, návrat 28.1. Tak snad se tu někdo najde, s kým tam společně zmokneme:)))
Hola Helco, vcera jem se vratil ze 16 ti denni expedice po amazonii a krasne prselo, ale pouze v noci pres den zatim ne:-) Pises ze jedes acatkem ledna , ver tomu , ze si to uzijes ja jsem tam take prez silvestra jako skoro kazdy rok a z destu strach nemam. Musis vedet kam jet a co od toho ocekavas:-)
Chces -li jeste nejake info tak se mi klidne ozvi. Zdar Yarda
V lednu jsem tam nebyl, ale určitě bych nedoporučoval jet na treky v okolí Huarázu. Džungle je opravdu nevyzpytatelná, spíš než déšť by mi vadilo více komárů a větší riziko malárie v deštivější části roku.
http://en.wikipedia.org/wiki/Iquitos#Climate.
Z Machu Picchu nejspíš nebudete mít výhled, aspoň ne odpoledne, ale ráno šance je. Výhled je tam důležitější než samotné stavby. Na pobřeží je nejlepší období od prosince do dubna, protože jinak tam je často nízká oblačnost (aspoň ve střední části a zvlášť v Limě). Nepříjemné mohou být sesuvy půdy, ale ne všude hrozí.
Ahoj Heleno,
pro mně ten termín leden padá, mám zaplacenou okružní cestu po Turecku. K tomu počasí Ti mohu říct, byli jsme v Peru před několika léty s manželem, Cuzco a okolí a na Machu Picchu. Zdrželi jsme se circa 8 dnů. Počasí nádherné, slabý deštík jsme zažili pouze ve vlaku na Machu Picchu. Po příjezdu po dešti ani památka, výšlap nahoru jsme absolvovali pěšky, výhled nádherný, žádné mlhy. Záleží to asi na štěstí. Podle googlu je nejvhodnější doba cestování listopad až březen. Doporučuji Ti zadat si Klimatabelle weltweit Peru, tam to máš zmapováno na celý rok, včetně oblastí do kterých chceš. Tak šťastnou cestu!
Ahoj, díky za všechny odpovědi. 🙂
Ohledně počasí malarie a hmyzu jsem dospěla k (zatím) teoretickému fatalismu, že to holt nějak dopadne.:). Pokud dobře, tím líp:))
to YARDA: napsala jsem mail, snad se někde neztratil na cestách:)
toto forum neni komercni / jinak by tady takovych oznameni mohlo byt kazdy mesic par desitek…