Jižní Amerika

Peru – 5-6/2012

Bára

Ahoj,

V polovině května se chystáme se skupinkou kamárádů do Peru. Tuším, že nejlevnější možností jak se dostat na Machu -Picchu je od 5000 CZK /os což mi příjde opravdu dost přehnané – uvažujeme zda-li má jeho návštěva vůbec smysl vzhledem k tomu, že to bude asi turisticky nejokupovanější místo v Peru vůbec…
Dále bych se ráda zeptala na průchodnost treků: zda-li je možné projít je sám bez průvodce či lze jít pouze s organizovanou skupinou ( Santa-cruz, huay huash ).
Poslední otázka se vztahuje k letenkám, které jsou prý z Limy do Cuzca pro Peruánce za 30 a pro cizince za 170$. Ráda bych si udělala představu jak moc jsou tyto informace věrohodné.

Díky MOC všem co se podělí o své zážitky a zkušenosti.

Bára

Zkušenosti čtenářů

jeff

1. Ne opravdu to smysl nemá.
2. Ano, bez problémů (huayhuash platíš za průchod
vesnicemi, ve finále cca 20usd).
3. Nevím, jezdím autobusem.

PepuvKamos

navsteva MP pri vstupe na ruiny stoji smrtelnika 40 USD, ak si student tak je tam vyrazna zlava, musis mat hodnoverny preukaz so sebou.

co sa tyka dostupnosti, da sa tam velmi lacno dostat cez St.Tereza, a potom pesi po kolajoch, udajne maju tento backdoor trip zakazat, ak sa tak uz nestalo. Celkove utraty aj tak pocitaj 70-80 USD z Cusca na MP a spat.

Richard

1. MP je turistické, ale zároveń jedinečné místo se silnou atmosférou.. asi bych ho nevynechal, dá se tam pobýt celý den a přitom být skoro sám…

2. Santa Cruz i Huayhuash jde jít solo (SC cca 4 dny, platíš vstup do NP Huascaran cca.25 usd) Huayhuash (trek 4-12 dnů, platíš za průchod a kempy,cca. 30 Usd)

3. Ano, LAN účtuje pro turisty úplně jinou cenu (také jsme to u nás po revoluci dělali zahraničním turistům)
řešením je letět s LAN již z Evropy a kupovat letenku společně, nebo zvolit např Star Peru..

Báro chceš-li vědět více, napiš mi na mail, byl jsem v Peru vícekrát a letos opět pojedu ve stejném čase.
R.

Jirka
Richard:

Ahoj,
plánujeme také dovolenou do Peru. Jsme s přítelkyní 2, rádi se přidáme k nějaké skupině nebo pohodovým lidem. Můžete mi prosím sdělit nějaké info, kdy kdo jedete, jestli hledáte spolucestovatele atd…jiri.malina(at)mze.cz
Díky Jirka

Bára

Ahoj díky za postřehy!!

hb

1. MP stoji 120/60 solu a studenta daji kazdemu, ktery vypada relativne mlade, umi spanelsky a trosku se snazi. cesta tam prijde na par solu, pokud se projdes par kilometru – zjisti si v cuzcu kudy. nebyl jsem tam a nelaka me to, jsou tam 2000 turistu denne.
zkus choquequirao, bylo to uzasne a obrovske nebo jine ruiny v okoli.

2. huayhuash platis cca 8x+-15 solu, coz je vyrazne vic nez 20 usd (pokud jdes cely okruh), naprosto prehanane ceny, ale jedno z nejhezcich pohori v JA.

3. treky v cordillera blanca bez problemu sama, pokud to neni SC a pujdes sama, pravdepodobne to zvladnes bez jakehokoliv poplatku.

Honza

Yarda

Hola Baro a ostatni, cena od minuleho tydne na MP je $ 49 USD a s Wayna Pichu $ 62 USD. Pokud mate zajem i o dalsi info tak se klidne ozvete. Zdar Yarda

Yarda:

Jéé Díky za info..to jsou parchanti mizerný (četla jsem, že to nakonec prý provozuje nějakej Amík nebo Japonec či co..)..no nic. Nevíš zda-li hodně kontrolují pravost studentských kartiček? Resp. prošlá ISIC? Díky Baru

Yarda

Ne Machupicchu si provozujeme my Peruanci :-), ale vlak maji chilani s anglicanama a ty taky furt zdrazuji. Prukazky se kontroluji peclive, drive na to kaslali, ale ted ne. Listek na Machu si koupis po internetu a u brany predlozis listek s ISICEM a pokud neni prava nebo prosla tak Te tam nepusti a prisdes o koupeny listek. Tak si to radsi obnov nebo si kup listek za plnou hodnotu. Nebo se stan peruankou a budes to mit listek za polovic jako ja 🙂 Zdar Yarda

Yarda:

🙂 dík za info

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: