Ahoj! hledám někoho, kdo by rád na léto do ( bohužel v tu dobu monzunového počasí) v nepálu? Poslední prázdniny před nástupem do práce mne vybízejí k velkým činům:) Poznáváčka na pohodu, hory, lidé a příroda? Má někdo stejné plány?
Budu ráda za odpověď:))
Ahoj, taky lehce uvazuju o Nepalu, i kdyz bych jel s „novou“ pritelkyni, takze bych se asi nepridal (to asi neni zrovna dobrej napad :)). Jen to pocasi me od toho zatim docela odrazuje. Zatim jsem o tom moc nehledal, ale co si o tom myslis (resp. co jsi zjistitla)?? V sev. Indii to bylo ok, tam monsun odstinily nizsi hory (do 5000 mnm) v Himachal Pradeshi, takze treky ok, ale v tom Nepalu nevim nevim. Tam je pod tim jen planina Biharu, takze to nema co odstinit a bude to asi spatne (si teda myslim). Nebo mas nejake jine konkretnejsi informace? Diky za info…a mej se.
V monzunovém stínu jsou v Nepálu hlavně 2 pěkné oblasti, Dolpo a Mustang. V obou případech levnější dolní (jižnější) části a hodně drahé horní (severnější u hranic s Tibetem).
Měla jsem dojem, že jsem ti odpověděla.. ale ono se to asi nezobrazilo.. škoda že s přítelkyní, ale určitě si to užijte:)
Počasí je nic moc, ale jak píše Jitka, někde se to dá! Fajn knížka Trekking v Nepálu, podle ní můžeš dost plánovat, i když záleží, co tam chceš dělat..
Tak hodně štěstí:)
ahoj, nevím koho přesně na spolucestování hledáš, ale nápad se mi líbí… Karel ([email protected])
Díky! jsem ráda za vaše komentáře! Jo také doufám, že i v dešti to tam bude fajn!Nejdeštivější je oblast kolem Pokhary, ale v těch horách už je to s deštěm lepší.. bude to prsotě chtít pláštěnku:))
Ahoj Terko, já uvažuji o tomtéž – Nepál v červenci (jindy bohužel nemůžu). Tak kdyby ses rozhodla, já určitě jedu, (protože jet sama se neodvážím…). K
[email protected]
Katko prosím tě, psala jsme ti mail na uvedenou adresu, dnes se mi však vrátil nedoručen.. Zájem je:) Prosím, ozvi se na [email protected]
Ahoj vsichni,
ja bych mel bejt v Nepalu v srpnu jesli se tam pres ten zavrenj tibet dostanu. A nebo tam budu muset dolete.
Kdyztak mi dejte vedet jesli se chcete sejit.
[email protected]
Ahoj, jaké jste měli počasí? Plánuji jet do Nepálu další letní prázdniny a obávám se trochu počasí. Pršelo častO?
Díky za odpověď Katka
Tip měsíce: Turecko
Top 10 míst v Istanbulu
Úchvatná krajina Kappadokie: skály tu připomínají obří údy
Zvláštní jezera v turecké střední Anatolii: Nar, Meke, Çıralı obruk
Knižní tipy
Časopis Travel Life píší cestovatelé pro cestovatele, tak CESTUJ!
SOUTĚŽ: Co je nového v JOTA, aneb cestování s knihou
Nové články
Mentawajci ze Siberutu
Časopis Travel Life píší cestovatelé pro cestovatele, tak CESTUJ!
Bilbao, hrdé město hrdých Basků
Vybavení na cesty
CESTOVATELSKÝ FOTOKALENDÁŘ
Vytvoř si ten vlastní na Tiskařík.cz
ČASOPIS TRAVEL LIFE
Fotoreportáž Vojty Vlka ze Siberutu
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
FOTOKNIHA CESTOVATELSKÝCH ZÁŽITKŮ
Vytvoř si tu vlastní ze 140 šablon na Tiskařík.cz