Ahoj, ještě mi pro letošek zbývá dovolená, tak hledám, kam vyrazit. Přemýšlím o Dhaulagiri treku na 2-3 týdny v období listopad/prosinec. Ale klidně i něco jiného. Přidá se někdo? mi***@em***.cz
Everest b.c. je za mnou, nakonec jsem letěl sám. Počasí na jedničku, trek je náročnější ale dá se zvládnout (ale o prázdninách jsem hodně jezdil na kole, tak fyzička nějaká byla) , ceny potravin vyšší, oblečení se dá po cestě dokoupit -ale dle mého názoru je vše fejk a ještě se musí smlouvat-nakonec bude lepší nakoupit u nás někde v obchoďáku. Turistů tam začíná být chvílemi fakt hodně. Kdyby ještě někdo chtěl info, stačí napsat.
Do kdy jsi byl nad Namche Bazaar? Dal se tam najit pokoj i bez rezervace?
cca od 30.9. do 10.10. Abych to uvedl na pravou míru, tak jsem si v Kathmandu zaplatil přes agenturu nosiče, průvodce a vše okolo ,takže na to nedovedu objektivně odpovědět, protože jsem to samozřejmě neřešil . Z mého pohledu byly „hotely“, kde jsem byl ubytovaný obsazené tak z poloviny. Dovedu si však představit , že se v jednu chvíli nahrne několik desítek lidí a problém může nastat. Co my říkal místní, tak občas je potíž sehnat nocleh. Zajímavé ubytování, kde je teplo a dokonale měkké matrace a kousek od base campu je THE PYRAMID EVK2CNR.
To jsi to stihnul tesne pred hlavni sezonou, stejne jako ja pred casem. Nosic i pruvodce zaroven je nesmysl, zvlast pro jednoho trekare, pro vetsinu lidi neni treba ani jedno z toho, ale nejaky prinos to ma. Minimalne jako podpora mistnich.
koncem měsíce září bych chtěl vyrazit do Kathmandu a na Everest bc, délka cesty max 18 dní-spíš 17 včetně letů a utratit hodlám cca 55 000 vč letenek. bud se někdo přidá ať se podílíme za kačky na ubytování a taxiky atd nebo si tam zaletím sám-což je i z důvodu procvičování angličtiny a samostatnosti pro mě lákavější varianta 🙂 kathmandu-lukla -everest bc-lukla- kathmandu. p.*****@se****.cz– během zítřka se můžem domluvit. chci využít alespoň trochu toho, co jsem v létě nasportoval a říjen má být dobrý měsíc na treky. je mi 34